Insarcinata si cu interdictia de a parasi tara

Discutii privind procedura penala
Post Reply
simi

Insarcinata si cu interdictia de a parasi tara

Post by simi » 15 Feb 2007, 17:43

Buna!
Va rog daca puteti sa ma ajutati macar cu un sfat!!!
Sa zicem ca X cetatean roman cu domiciliul in strainatateeste cercetata intr-un dosar penal. La inceputul lunii decembrie a primit interdictia de a nu parasi tara, si de atunci se tine tot intr-o prelungire a ordonantei de a nu parasi tara din partea procurorului, dar nu sa mai efectuat nici un act de urmarire penala!Dar invinuita este insarcinata sa constata ca este o sarcina cu probleme si are nevoie dev medicatie speciala care ar putea fi acordata in tara unde locuieste cu familia!Deja i sa prezentat materialul de urmarire penala dar plangera impotriva ordonantei de a nu parasi tara a fost respinsa!!! Cine va rasspunde daca tanara pirde sarcina? Oare copilul nenascut nu are chiar nici un drept?

Dyana

Post by Dyana » 16 Feb 2007, 21:43

Buna seara,tuturor!
Se poate incerca suspendarea urmaririi penale,dar sansele de reusita sunt mici.Nu stiu in ce masura, o sarcina cu probleme poate fi considerata caz de suspendare.
Oricum,suspendarea se poate propune de catre organul de cercetare penala,numai in urma efectuarii unei expertize medico-legale care sa concluzioneze ca invinuitul sau,dupa caz, inculpatul "sufera de o boala grava care il impiedica sa ia parte la procesul penal"(C.p.p).
Asupra suspendarii se pronunta procurorul prin ordonanta, care se comunica partilor.

simi

Post by simi » 16 Feb 2007, 22:25

Dar daca tanara pierde sarcina cine va raspunde? Caci vreau sava spun ca este deja este foarte problematica si totul din cauza stresului! Am incercat toate posibilitatile dar in zadar, nimeni nu vrea sa inteleaga ca e vorba de o viata de om!!!

luc4s

Post by luc4s » 17 Feb 2007, 13:49

Se pot face interventii chirurgicale si in Romania.
Trebuia sa se gandeasca la asta cand a savarsit fapta

wittmann

Post by wittmann » 17 Feb 2007, 15:42

Pentru ce fapta este cercetata?

simi

Post by simi » 17 Feb 2007, 19:48

Tanara este cercetata ptr aderarea la un grup infractional, unde nu exista nici o proba si ptr trafic de persoane la care la fel nu exista nici o proba plauzibila , numai ca a fost bagata in oala cu mai multi invinuiti, dar repet impotriva ei nu exista nici o proba plauzibila, dealtfel nici macar nu a fost propusa ptr arestare ci pur si simplu este tinuta in tara de 3 luni fara sa se efectuieze macar un act de urmarire penala in tot acest timp, ci doar a fost chemata acu cateva zile sa i se aduca la cunostinta materialul de urmarire. Dar cel mai grav este acum problema cu sarcina fetei, din cauza stresului si a hartuirilor, tanara se simte f rau! Cine va raspunde in cazul in care tanara va pierde sarcina sau vor aparea complicatii mai grave?

Melinda

Post by Melinda » 18 Feb 2007, 00:49

Din moment ce i s-a prezentat materialul de urmarire penala inseamna ca va fi trimisa in judecata. Este putin probabil sa nu existe probe impotriva ei.
Tocmai pentru ca inculpata este insarcinata cred ca i s-a ales aceasta masura preventiva, altfel s-ar fi propus direct arestarea.

simi

Post by simi » 18 Feb 2007, 11:32

NU, melinda propunerile de arestare ptr ceilalti invinuiti din acest dosar au fost inainte ca tanara sa ramana insarcinata si asupra ei nu sa luat decat masura de a nu parasi tara, deci nu a fost propusa ptr arestare, chiar daca nu era insarcinata la acea vreme. Dealtfel nimeni din acest dosar nu este arestat , desi sa propus arestarea ptr cateva persoane dar a fost respinsa.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests