NUMIRE LICHIDATOR

Contestatia, Reorganizarea, Raspunderea, Falimentul.
Post Reply
giorgia

NUMIRE LICHIDATOR

Post by giorgia » 12 Feb 2007, 15:21

Un salut tuturor membrilor!

In cazul unei societati comerciale cu raspundere limitata cu asociat unic mai este necesara numirea unui licidator pentru dizolvarea societatii sau numai prezentarea unui raport contabil?

ursu

Post by ursu » 12 Feb 2007, 15:55

trebuie lichidator.
mergi la onrc si te vor lamuri cei de acolo.

despre ce fel de dizolvare vorbesti?

giorgia

Post by giorgia » 12 Feb 2007, 17:10

este vorba de o dizolvare a societatii prin decizia asociatului unic si doream sa stiu daca exista un text de lege prin care se poate evita numirea lichidatorului si implicit reducerea costurilor privind inchiderea societatii!

krisstina

Post by krisstina » 12 Feb 2007, 21:38

Nu trebuie numit lichidator daca decizia asociatului unic respecta prevederile articolului 235 din Legea 31/1990 modificata:

Art. 235. - (1) In societatile in nume colectiv, in comandita simpla si
in cele cu raspundere limitata, asociatii pot hotari, o data cu
dizolvarea, cu cvorumul si majoritatea prevazute pentru modificarea
actului constitutiv, si modul de lichidare a societatii, atunci cand sunt
de acord cu privire la repartizarea si lichidarea patrimoniului societatii
si cand asigura stingerea pasivului sau regularizarea lui in acord cu creditorii.

av_bbq

Post by av_bbq » 13 Feb 2007, 08:53

Nu ai nevoie de lichidator. SRL-ul cu as unic se dizolva fara lichidare cu transmiterea universalitatii patrimoniului catre acesta( art. 236 alin.1 din L31/90 - republicata

giorgia

Post by giorgia » 13 Feb 2007, 14:11

Art. 236 alin. 1 a fost abrogat potrivit Lg. 441 din 27/11/2006!

Art. 235 alin. 1 nu prevede dizolvarea societatii fara numirea lichidatorului!

valic

Post by valic » 13 Feb 2007, 14:14

Sunt nou pe aici, dar ma bag in seama.Eu stiu ca patrimoniul societatii cu asociat unic trece dupa dizolvare in seama asociatului, in patrimoniul sau.Nu cred ca-ti trebuie numirea unui lichidator.

av_bbq

Post by av_bbq » 13 Feb 2007, 18:59

imi cer scuze ai dreptate, e abrogat textul normativ la care faceam refereire. In ultimul timp nu am mai avut spete pe questia asta dar o sa ma interesez si o sa-ti raspund documentat.

kinga

Post by kinga » 13 Feb 2007, 20:18

wauu..... si nu confirmi doar ce au scris ceilati inaintea ta???( scuze nu vreau sa fiu ticaloasa .. din curiozitate am citit ce ai postat .. pana in prezent ai intervenit doar sa spui ca cel care a postat are dreptate.... :grin: :grin: :grin: .. e risipa de energie .. daca nu ai nimik altceva de spus.... :grin: :grin: )

in loc sa te interesezi.... din ratiuni ... "energetice" ... mai bine .. da search pe google... ca sa economisesti timp....da-i ENTER.. cauta legea .. si baga copy paste...

PS
da ce spete ai???
plangere contraventionala??? :-D :-D :-D

Post Reply