TESTAMENT
TESTAMENT
X, vaduv, fara mostenitori, lasa prin testament intreaga sa avere mobila si imobila (nu se precizeaza din ce anume e compusa) la 4 legatari universali, sub forma de cote. (6/10, 2/10, 1/10, 1/10). x a decedat, iar 3 dintre legatari doresc iesirea din indiviziune cu privire la un teren. Cel de-al 4-lea se opune, deoarece considera ca, cota lui parte este prea mica si nu doreste sa se prezinte la notariat. Ce este de facut? Stie cineva, ceva??
Actiune de partaj succesoral.
Adica:
- sa se constate ca masa succesorala a lui X se compune din....
- sa se constate ca succesori testamentari ai lui X sunt A in cota de 6/10, B in cota de 2/10, C in cota de 1/10, D in cota de 1/10
- sa se dispuna sistarea starii din indiviziune prin a)formarea de loturi in natura si atribuirea lor cf cotelor parti sau b)atribuirea bunului lui A si obligarea lui la sulta corespunzatoare catre B,C si D - sau orice alta modalitate vor A,B,C,D
- sa se dispuna inscrierea in CF corespunzator
PS Ce-ai mai facut cu pseudo-uzucapinuea?
Adica:
- sa se constate ca masa succesorala a lui X se compune din....
- sa se constate ca succesori testamentari ai lui X sunt A in cota de 6/10, B in cota de 2/10, C in cota de 1/10, D in cota de 1/10
- sa se dispuna sistarea starii din indiviziune prin a)formarea de loturi in natura si atribuirea lor cf cotelor parti sau b)atribuirea bunului lui A si obligarea lui la sulta corespunzatoare catre B,C si D - sau orice alta modalitate vor A,B,C,D
- sa se dispuna inscrierea in CF corespunzator
PS Ce-ai mai facut cu pseudo-uzucapinuea?
Masa succesorala se compune dintr-un teren, pe care cei 3 ar vrea sa-l vanda, dar cel de-al 4-lea nu se prezinta la notariat. Acum vin si intreb: o data cu introducerea actiunii de partaj trebuie sa fac dovada proprietatii asupra terenului?? X ar fi avut un act de v-c asupra terenului, dar acesta era pe numele parintilor lui iar el era unic mostenitor. Vreo sugestie??
In legatura cu pseudo-uzucapiunea: am mers la CF-imob. nu este trecut in nici o CF. Nu apare nici un proprietar al terenului la cartea funciara. habar n-am ce sa mai fac. pe 9 feb am termen. am sa te anunt daca rezolv ceva. Mersi frumos pt raspunsuri.
In legatura cu pseudo-uzucapiunea: am mers la CF-imob. nu este trecut in nici o CF. Nu apare nici un proprietar al terenului la cartea funciara. habar n-am ce sa mai fac. pe 9 feb am termen. am sa te anunt daca rezolv ceva. Mersi frumos pt raspunsuri.