Avocat Stagiar

Examene, rezultate, pareri, etc
Post Reply
zgubi

Avocat Stagiar

Post by zgubi » 21 Jan 2007, 20:34

Avocatul stagiar se poate suspenda? Daca da , cand ?dupa ce isi plateste taxa de 24 mil sau inainte ? Si cat pot sta suspendat fara a-mi exercita stagiul. Multumesc celor care au rabdarea sa-mi raspunda. :grin:

dellutza

Post by dellutza » 23 Jan 2007, 14:15

Ca sa fii avocat stagiar, trebuie sa ai decizia de primire in profesie deci, sa platesti taxa. Deci nu se pune problema suspendarii inainte de plata taxei.
Stagiul se suspenda pe timpul serviciului militar sau al concentrarii, in caz de lipsa motivata din profesie ori in caz de incetare a indrumarii profesionale fara culpa avocatului stagiar.

zgubi

Post by zgubi » 24 Jan 2007, 22:30

ok ..eu am decizia de promovare a examenului...aceasta se pierde vreodata..cu alte cuvinte daca duc contr de colaborare peste 10 ani..e ok? sau pierd examenului?

gstefan5

Post by gstefan5 » 24 Jan 2007, 23:05

Din intrebate si auzite stiu ca decizia de promovare a examenului este valabila 1 an. Adica pana se da urmatorul examen de admitere in barou.

av_bbq

Post by av_bbq » 27 Jan 2007, 18:43

Eu am auzit din aceleasi surse ca respectiva decizie e valabila 3 ani. mai bine intreaba decanul

ella_

Post by ella_ » 28 Jan 2007, 00:14

Stagiul se suspenda in cazul in care avocatul stagiar ocupa o functie incompatibila cu exercitiul profesiei sau nu isi exercita efectiv stagiul timp de un an.
Suspendarea stagiului se constata de catre consiliul baroului, care apreciaza asupra imprejurarilor ce justifica lipsa din profesie,durata suspendarii si intinderea perioadei de stagiu efectuat anterior suspendarii.
pentru alte lamuriri vezi art. 284-285 si altele din Statutul profesiei de avocat.

Post Reply