durata ingrijiri medicale-definitie

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
aho

durata ingrijiri medicale-definitie

Post by aho » 11 Jan 2007, 12:22

va rog doctrina, jurisprudenta
:cafea:

externare cu urmatoarele recomandari : repaus strict la pat n saptamani, apoi reluare mers, revenire la control, tratament conform in perioada imobilizarii, control ...inseamna ca victima nu se mai are nevoie de ingrijiri, ca durata acestora coincide cu durata spitalizarii ?

luc4s

Post by luc4s » 11 Jan 2007, 12:30

Zilele de ingrujire medicala= cat crede medicul legist ca ti-ar trebui sa te vindeci.
Stiu cazuri cand a stat 1 luna in spital si i-a dat 7 zile de ingrijiri medicale. :?

krisstina

Post by krisstina » 11 Jan 2007, 12:55

Este posibil ca durata ingrijirilor medicale sa nu coincida cu durata concediului medical sau cu aceea a incapacitatii temporare de munca, acestea din urma fiind de regula mai indelungate decat prima. Prin ingrijiri medicale se inteleg acele activitati prin care se inlatura efectele vatamarii si fara de care starea sanatatii se poate agrava sau complica. Nu intereseaza daca ingrijirile medicale s-au acordat intr-o institutie de specialitate ori ambulatoriu si daca include sau nu o perioada de repaus medical, absolut necesara intremarii organismului lezat. Nu are importanta daca victima a recurs la sfatul vreunui medic sau si-a aplicat tratamente empirice (comprese, ventuze etc.) ori daca aceasta a recurs sau nu la medicamente. Nu are relevanta nici faptul daca in perioada ingrijirilor medicale pentru vindecare victima a incetat total sau partial sa munceasca.

V. Dobrinoiu, Drept penal - P. speciala, voil. 1, Lumina Lex, Buc. 2002, pg. 136-137, Sectiunea a VIII-a, Vatamarea corporala.

aiurel

Re: durata ingrijiri medicale-definitie

Post by aiurel » 11 Jan 2007, 12:56

AHO wrote:va rog doctrina, jurisprudenta
:cafea:

externare cu urmatoarele recomandari : repaus strict la pat n saptamani, apoi reluare mers, revenire la control, tratament conform in perioada imobilizarii, control ...inseamna ca victima nu se mai are nevoie de ingrijiri, ca durata acestora coincide cu durata spitalizarii ?
Astea sunt recomandarile exacte?
Ai precizat "tratament conform in perioada imobilizarii" - nu este specificat de catre cine se acorda/ in ce conditii/ce presupune acest tratament?

paisie

Post by paisie » 11 Jan 2007, 13:52

Luc4s wrote:Stiu cazuri cand a stat 1 luna in spital si i-a dat 7 zile de ingrijiri medicale. :?
si cat a luat spaga medicul legist??????
Pai daca mie imi rupe unu o mana si pentru vindecare necesita 30 de zile, dura e de 30 de zile, ca doar nu imi trece in 7 zile si restul stau eu ca prostul cu ghipsul pe mana.

Ps: durata de ingrijiri acordata de medicul legist poate fi contestata :D

Melinda

Post by Melinda » 11 Jan 2007, 14:33

Zilele de ingrijiri medicale reprezinta asa cum a scris krisstina "activitati prin care se inlatura efectele vatamarii" deci perioada necesara ptr. refacerea fizica, tratamentele se pot face la nesfarsit.

Aceste zile raman la aprecierea medicului legist, de asemenea, tot el decide daca, persoanei vatamate, s-a pus sau nu viata in pericol.
De regula, sunt foarte importante, pentru ca, de aceste zile depinde incadrarea juridica, la infractiunile contra persoanei.

Post Reply