concediu odihna

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
flaviusnet

concediu odihna

Post by flaviusnet » 03 Jan 2007, 08:53

exista prevazut undeva ca nu poti sa iei concediu de odihna de la primul angajator decat dupa o anumita perioada?

meri

Post by meri » 04 Jan 2007, 01:48

Nu cred. Din cate stiu eu concediul de odihna se acorda proprortional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

flaviusnet

Post by flaviusnet » 04 Jan 2007, 14:42

codul muncii zice ca se acorda indemnizatia de concediu la valoarea sal mediu pe ultimele 3 luni de activitate, cu alte cuv se poate presupune ca este nev de minim 3 luni de activitate. am auzit si vers ca trebuie minim 6 luni...stie cineva?

meri

Post by meri » 04 Jan 2007, 16:53

Pai in cazul in care ai lucrat 3 luni. Dar daca nu ai lucrat acele 3 luni si ai plecat din firma, la plecare tb sa-ti calculeze si sa-ti vireze si suma corespunzatoare concediului de odihna neefectuat. Cel putin asa stiu ca procedeaza contabilii.

flaviusnet

Post by flaviusnet » 05 Jan 2007, 08:39

meri wrote:Pai in cazul in care ai lucrat 3 luni. Dar daca nu ai lucrat acele 3 luni si ai plecat din firma, la plecare tb sa-ti calculeze si sa-ti vireze si suma corespunzatoare concediului de odihna neefectuat. Cel putin asa stiu ca procedeaza contabilii.
da mai,asta e clar, dar daca nu imi inceteaza contractul si vreau sa iau acel concediu, exista o limita in timp de la care se poate solicita???

BABI

Post by BABI » 05 Jan 2007, 15:32

Daca nu iti inceteaza contractul, se considera ca esti in contiuare salariat si vei beneficia de concediu aferent anului calendaristic inceput, chia daca acest concediu il ei la inceputul anului. Daca pleci din unitate dupa o luna, atunci vei restitui indemnizatia de concediu aferenta zilelor efectuate.

flaviusnet

Post by flaviusnet » 09 Jan 2007, 08:20

mai,n-ati inteles ideea mea!!eu nu vreau sa plec nicaieri!!doar ca am inteles ca nu se poate lua concediu decat dupa minim 6 luni de activitate!!daca este adevarat, stie cineva cadrul normativ??

maxxim

Post by maxxim » 09 Jan 2007, 10:05

problema acordarii concediului de odihna ar trebui reglementata amanuntit in cadrul ccm la nivel de unitate si daca acesta nu exista, in regulamentul intern.

nu cred ca exista o limitare in privinta acordarii concediului de odihna... adica, chiar de Codul muncii zice ca acesta se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic, asta nu impiedica acordarea zilelor de co in avans. (totul depinde de increderea angajatorului )

iar art 145. zice asa :
"(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu. "

io nu cred ca prevederile alin 2 impiedica acordarea co in avans, pentru ca exista posibilitatea stabilirii indemnizatiei de co conf alin 1....

flaviusnet

Post by flaviusnet » 09 Jan 2007, 10:14

asa ma gandesc si eu ca e logic, dar mi s-a spus ca exista o prevedere contrara..prevedere pe care damn daca o gasesc

maxxim

Post by maxxim » 09 Jan 2007, 10:19

:-D :-D poate ca damn nu exista

flaviusnet

Post by flaviusnet » 12 Jan 2007, 08:54

maxxim wrote::-D :-D poate ca damn nu exista
arhh....

Post Reply