cum supravietuiesti?

Examene, rezultate, pareri, etc
Post Reply
actor

cum supravietuiesti?

Post by actor » 22 Dec 2006, 07:59

ce posibilitati practice am in a-mi pastra si vechea slujba odata intrat in barou?
unde ma poate "prinde"?la Finante, Asigurari etc?
ii rog mai ales pe cei cu experienta in domeniu sa-mi raspunda!

leustean

Post by leustean » 22 Dec 2006, 10:29

se naste starea de incompatibilitate cu profesia de avocat (profesia de avocat este incompatibila cu orice alta functie salarizata in interiorul altei profesii ).
asa cum scrie la statut, incompatibilitatile se verifica atat la intrarea in profesie, cat si pe parcursul exercitarii acesteia.
declarararea starii de incompatibilitate este o obligtie profesionala a avocatului.
starea de incompatibilitate se poate constata insa si din oficiu, de catre consiliul baroului.
consecinta existentei unei stari nedeclarate este aplicarea uneia dintre sanctiunile disciplinare prevazute de Legea 51.
cred eu ca cea mai grava dintre ele, anume excluderea din profesie.
te pot prinde prietenii de bine, oamenii care pot gafa fara sa stie, minciuna are picoare scurte, adevarul iese intotdeauna la inveala...mai vrei?
e alegerea ta.
dar poti alege un contract de colaborare cu firma si nu vor fi probleme.
din punct de vedere al statului nu sint probleme (fiindca intrebai de asigurari, fisc etc).
din punct de vedere al statutului profesiei de avocat vor fi insa probleme.
te-ai obligat semnand cererea de inscriere in barou (iti amintesti?) sa respecti statutul si legea.
nerespectarea = abatere disciplinara, cu consecintele stiute.
din fericire insa, nu penale, nu contraventionale sau de alta natura.
doar in interiorul profesiei.

actor

Post by actor » 22 Dec 2006, 13:29

Si totusi, credeti ca risc prea mult sau nu?Pentru ca stim cu totii cat de greu e la inceput...
Daca as castiga ca avocat stagiar cat sa supravietuiesc, n-as face asa ceva...

leustean

Post by leustean » 22 Dec 2006, 13:39

risti, crede-ma si eu nu te sfatuiesc!
avocatii sint caini cand vine vorba de asa ceva si, daca te afla, ai sa constati singurel cat de mare dreptate am avut.
insista la locul de munca pentru un contract de colaborare cu firma.
cel mai cinstit .
platesti impozitul pe venit, tot ce trebuie si nu incalci nici o lege.

actor

Post by actor » 22 Dec 2006, 13:47

m-am gandit io la un contract de colaborare dar nu merge...
care e treaba cu veniturile avocatilor?unde se inregistreaza?cei de la Financiar pot vedea ca ai venituri si din alta parte?
la chestii din astea ma refer!chiar nu se gaseste cineva care e avocat sa-mi spuna practic unde anume e riscul...?
astept...totusi...

leustean

Post by leustean » 22 Dec 2006, 15:37

ok, un avocat atunci...
dar sa stii ca era o informatie pe care ti-ar fi dat-o oricine (in materie de impozite, taxe).
tu trebuie sa iti declari veniturile.
poti sa nu le declari.
DACA TE PRIND, esti pasibil de pedeapsa penala, pentru evaziune fiscala.
dar iarasi vorbesc in principiu si te plictisesc.
asa ca las AVOCATII sa vorbeasca CONCRET.
ziceti : cine nu declara toate veniturile, cine munceste la negru, cine taie chitante pentru mai putin, cine e angajat la negru... :-D

actor

Post by actor » 22 Dec 2006, 16:28

multumesc, leustean!
poate se mai gasete totusi cineva sa-mi dea niste detalii practice...

observer

Post by observer » 22 Dec 2006, 17:24

ok. Iti raspund eu. O sa incerc sa sintetizez.

- Leustean are dreptate

Te pot prinde in multe feluri. Nimeni nu va sta sa iti explice in cate feluri de pot prinde. Leustean a dat niste exemple foart bune.

meri

Post by meri » 24 Dec 2006, 14:07

Eu nu vad ce anume te impiedica sa-ti desfasori in continuare activitatea pe care o desfasurai dar in baza unui contract de colaborare cu firma respectiva? Le tai chitanta si cu asta basta. Atata timp cat nu-ti pui semnatura pe unde nu trebuie, nu vad de ce nu? Crezi ca esti singurul care "lucreaza "astfel? Acum depinde si ce fel de activitate desfasurai tu inainte la firma respectiva? :grin:

actor

Post by actor » 24 Dec 2006, 16:04

Nu e nicio firma.Lucrez la stat.Contract de colaborare nu merge.Lucrez in alt domeniu decat cel juridic si in care merge doar contract de munca.

victor

Post by victor » 24 Dec 2006, 18:42

Atunci renunta la avocatura si stai la stat, pt ca-s convinsa ca iti iei salariu mai mare decat ai putea sa obtii in avocatura.Puteai si sa nu te prezinti la examen.

actor

Post by actor » 25 Dec 2006, 08:13

Craciun fericit!

meri

Post by meri » 25 Dec 2006, 10:46

Craciun fericit va doresc tuturor si multa sanatate!

Melinda

Post by Melinda » 25 Dec 2006, 23:26

SARBATORI FERICITE!

Si eu sunt de parere ca nu le poti avea pe amandoua "si capra si varza",

Daca nu iti convine salariul fix, ca bugetar, atunci nu ai decat sa risti :!:
In avocatura intradevar se castiga intr-un mod foarte variat, concurenta fiind mare, iar veniturile nu iti sunt asigurate de nimeni, insa cheltuielile (inclusiv cotele) sunt sigure.
Un venit minim poti obtine, totusi, din oficii.

zgubi

Post by zgubi » 21 Jan 2007, 20:39

victor wrote:Atunci renunta la avocatura si stai la stat, pt ca-s convinsa ca iti iei salariu mai mare decat ai putea sa obtii in avocatura.Puteai si sa nu te prezinti la examen.

Stie cineva daca avocatul stagiar se poate suspenda?

Post Reply