top 10 avocaþi

Examene, rezultate, pareri, etc
wittmann

Post by wittmann » 21 Dec 2006, 09:49

Ana Diculescu Sova - de acord 100 %
Paula Iacob - depasita de evenimente
Valeriu Stoica
Gheorghe Mateut - am vazut cat de jos s-a coborat in cazul Ovidiu Tender
Antonie Iorgovan - vorbeste mult si nu zice nimic... pe scurt, un "papagal"
Ion Neagu
Andrei Calin Zamfirescu
Ion Nestor
Marian Nazat
Mariana Stefan.

De restul nu stiu...

croc

Post by croc » 21 Dec 2006, 11:00

de acord cu witt.

parole

Post by parole » 21 Dec 2006, 13:00

Dupa cum zicea si Zamfirescu in Romania mai sunt cel putin 200 de avocati la fel de buni, cei mai multi pe consultanta, si care n-au de unde sa fie atat de cunoscuti pentru ca nu se prea afiseaza, nici macar in lumea asta tot mai larga a avocatilor.

Zamfirescu, Nestor, Diculescu si Stoica incontestabil isi merita locul.
Paula Iacob, cel putin dupa mine, s-a descalificat ca profesionista, daca a fost vreodata, odata ce l-a "reprezentat" pe bosquito. Ceilalti sunt toti, prin excelenta, penalisti, deci no comment.

justice4all

Post by justice4all » 21 Dec 2006, 18:27

Era vorba ca s-au ales dintre 180 de avocati, si am o vaga senzatie ca si maestrul meu e pe acolo..ma ajuta cineva cu link la acea lista?multumesc

roxanne

Post by roxanne » 22 Dec 2006, 00:24

S-a ajuns la cei 10 nominalizati in urma unei intrebari deschise, fara o lista prestabilita. S-au ales avocatii cel mai des mentionati.
Sondajul s-a facut pe un esantion de 200 persoane.

paisie

Post by paisie » 22 Dec 2006, 09:50

witt daca tie ti se pare ca Mateut s-a coborat jos in cazul Tender, nu stiu ce intelegi tu prin avocatura, ce vroiai sa ii dea o bere judecatorului dupa ce l-a dat afara din sala???? Sau dupa ce procurorul vorbeste 30 de minute si judecatorul iti spune tie ca ai 3 minute, tu ce faci, spui multumesc si atat?????

Mariana Steafan dupa ce ineptii a bagat pe la 0tv nu cred ca isi merita locul nici in top 500, a si a mai stat si saracu Tender vreo 3 luni in arest din cauza ei.

E normal ca in top sa fie cei mai multi penalisti pentru ca ei apar cel mai des la televizor, cat despre unii din top gen Iorgovan, Stoica si Iacob nu prea au ce cauta pe acolo.

wittmann

Post by wittmann » 22 Dec 2006, 09:57

Crezi ca la asta m-am referit? La datul afara din sala? Pana acolo au fost mai multe...

Baltazar

Post by Baltazar » 22 Dec 2006, 10:55

Asta este TOP 10 aparitii la OTV? :-D

leustean

Post by leustean » 22 Dec 2006, 11:05

paisie, eu cred ca nu vorbim despre acelasi stoica.
este profesorul stoica, valeriu stoica, daca iti amintesti.
eu l-am admirat ca profesor, il admir ca prezenta publica si am avut ocazia sa il admir si ca avocat.
poate te refereai la iorgovan si iacob.
dar, crede-ma, in privinta lui stoica te inseli.

parole

Post by parole » 22 Dec 2006, 15:05

paisie wrote:E normal ca in top sa fie cei mai multi penalisti pentru ca ei apar cel mai des la televizor, cat despre unii din top gen Iorgovan, Stoica si Iacob nu prea au ce cauta pe acolo.
Paisie am impresia ca vorbesti in crasa necunostinta de cauza. Stoica, Zamfirescu si atii sunt avocati excelenti. Mie de pilda mi se pare exagerat sa-l alaturi pe Mateut sau pe Iacob ori Stefan alaturi de Stoica ori Nestor. Nu spun ca nu au calitati care-i recomada in anumite spete, cu preponderenta penale, dar cultura si intelepciunea juridica le lipseste. In ce masura Mateut ori Stefan ar putea sa poarte prestigiul de a fi un nou Hamangiu al stiintei juridice? Te anunt ca prin tratatul sau de drepturi reale de la humanitas Stoica atinge profunzimea unui adevarat hamangiu. Te anunt ca azi exista INM pentru ca dupa 90 Stoica i-a fost fondator si director. Iar daca astazi lumea da buluc la INM este pentru ca se ofera garantia unui venit decent. Pana in 97 nu exista aceasta garantie. Stoica a instituit-o. Si te mai anunt ca acelasi Stoica pregateste premisele ideatice ale unei noi constitutii pentru Romania. Stoica este unul dintre putinii oameni care au inteles ce inseamna un judecator puternic si independent pentru un stat de drept. Si acum Stoica este unul dintre putinii oameni din tara asta care inteleg de ce avem nevoie de o democratie parlamentara in UE si nu o democratie prezidentiala cu un executiv scindat.
Deci Paisie deschide ochii inainte sa vorbesti sau daca tot nu ai de gand sa-i deschizi dar tii mortis sa vorbesti pastreaza o anumita rezerva in exprimare.

gigisansama

Post by gigisansama » 22 Dec 2006, 19:18

desi sunt polemici.............observ o parere unanima:
Antonie Iorgovan - nu :-? are ce cauta in top 10

eu o impartasesc 100%

contesta cineva excluderea lui ? :?:

medeea

Post by medeea » 24 Dec 2006, 06:23

wittmann wrote:Ana Diculescu Sova - de acord 100 %
...
imi amintesc ca am dat interviul de admitere in Barou cu sotul ei-care a fost ok- si Greorghe sau Gheorghiu care m-a luat cam de sus de cum am pus piciorul in sala de examinare "domnisoarea cutarescu, care vrea sa se faca avocat ", extrem de ironic si arogant! fiind o fire destul de emotiva, singurul meu noroc, ca sa spun asa, a fost ca nu-mi doream avocatura+citisem din fondul de comert cu care tipul credea ca o sa ma faca praf. si n-a fost asa :-P

acum nu mai stiu in ce consta examinarea, dar intrebarile pe care le-am avut eu cel putin tineau de abc-ul dreptului. n-am de ce sa ma plang.

cat despre lista avocatilor celebri, vad ca am deviat pe urma amintirilor, nu stiu ce sa spun. :) dar cred ca o asemenea lista tine de publicitate si concurenta. loiala sau nu, voi stiti mai bine. am uitat ce prevede regulamentul :oops:

kiddy

Post by kiddy » 05 Jan 2007, 16:12

Am citit si eu discutiile voastre si am de facut o singura observatie : parole, tu vorbesti ca sa iti aerisesti plombele sau chiar ai cunostinta de ce afirmi?
Sunt profund jignita ca indraznesti sa il pui pe Mateut in aceiasi discutie cu Mariana Stefan. Daca Mateut nu are cultura juridica, cred ca putem toti sa ne ascundem de rusine ca facem umbra pamantului. L-ai auzit vreodata pledand? Ai citit vreodata vreun curs sau articol de-al lui, sau orice altceva in afara de ziare?
Esti off topic total.
Mariana Stefan este intradevar un zero in materie, nici macar nu cunoaste codul si cred ca ar trebui sa ii multumeasca lui Dan Diaconescu pentru putina notorietate pe care si-a castigat-o dar Mateut....
Am avut norocul sa il am profesor si iti garantez ca are cunostinte serioasa atat in ceea ce priveste dreptul national cat si in ceea ce priveste dreptul comparat. Si am avut ocazia sa il vad si in sala de judecata si nu cred ca sunt multi avocati care sa ii poata baga in ceata pe judecatori asa cum o face el. E o adevarata placere sa vezi panica care ii cuprinde pe judecatori atunci cand el intra in sala...panica recunoscuta chiar de Presedintele Tribunalului Militar Cluj.
Asa ca, parole, esti total pe langa. Ai macar bunul simt sa taci atunci cand nu ai habar.
In ceea ce ii priveste pe ceilalti nominalizati, nu pot sa ma pronunt. Nu am avut placerea sa ii cunosc si imi respect propria regula: sa tac atunci cand nu am nimic de spus.

Melinda

Post by Melinda » 05 Jan 2007, 21:09

Am avut onoarea sa o cunosc pe d-na Sova, cand am dat examenul oral de primire in profesie (organizat la Bucuresti), mi-a vorbit frumos, a zambit, deci ca "om" este amabila si politicoasa.

Pe d-ul Mateut am avut ocazia sa-l cunosc ca profesor, si va pot spune ca er-au foarte plictisitoare cursurile lui (toti studentii se plange-au de somn) "nu poti avea talent la toate", in schimb in instanta toata lumea il asculta cu atentie (inclusiv judecatorii :mrgreen: )

Ca profesionisti cred ca amandoi isi merita locul in TOP.

parole

Post by parole » 06 Jan 2007, 17:48

kiddy wrote:Am citit si eu discutiile voastre si am de facut o singura observatie : parole, tu vorbesti ca sa iti aerisesti plombele sau chiar ai cunostinta de ce afirmi?
Sunt profund jignita ca indraznesti sa il pui pe Mateut in aceiasi discutie cu Mariana Stefan. Daca Mateut nu are cultura juridica, cred ca putem toti sa ne ascundem de rusine ca facem umbra pamantului. L-ai auzit vreodata pledand? Ai citit vreodata vreun curs sau articol de-al lui, sau orice altceva in afara de ziare?
Esti off topic total.
Mariana Stefan este intradevar un zero in materie, nici macar nu cunoaste codul si cred ca ar trebui sa ii multumeasca lui Dan Diaconescu pentru putina notorietate pe care si-a castigat-o dar Mateut....
Am avut norocul sa il am profesor si iti garantez ca are cunostinte serioasa atat in ceea ce priveste dreptul national cat si in ceea ce priveste dreptul comparat. Si am avut ocazia sa il vad si in sala de judecata si nu cred ca sunt multi avocati care sa ii poata baga in ceata pe judecatori asa cum o face el. E o adevarata placere sa vezi panica care ii cuprinde pe judecatori atunci cand el intra in sala...panica recunoscuta chiar de Presedintele Tribunalului Militar Cluj.
Asa ca, parole, esti total pe langa. Ai macar bunul simt sa taci atunci cand nu ai habar.
In ceea ce ii priveste pe ceilalti nominalizati, nu pot sa ma pronunt. Nu am avut placerea sa ii cunosc si imi respect propria regula: sa tac atunci cand nu am nimic de spus.
Mateut este un papagal. :lol: Si o zic in sensul bun al cuvantului. :grin: Omul are calitati pentru un avocat penalist, totusi ca sa devina un Dongoroz ar trebui sa se mai nasca de vreo 3 ori :-D

Post Reply