Trebuie sa achit integral apartamentul pana la sfarsitul anului, iar darea in folosinta este 1 martie,firma de constructii imi face contract de v/c cu ei,dar nu la notar ci la ei la firma?!Imi dau factura si chitanta.
Nu exista riscul ca ei sa il mai vanda si la alta persoana?Acest contract de vanzare-cumparare poate fi intabulat,pentru a evita acest risc major?Care ar fi taxele?
Cum sa procedez sa nu am surprize?
cumparare apartament de la o firma de constructii,ce acte...
eu cred ca nu are decat valoarea unei promisiuni de vanzare cumparare. exista riscul ca acest act sa nu se inche. atunci ai posibilitate de a iti recupera baniui pe calea unei actiuni in justitie in pretentii pentru rezolutiunea acestei promisiuni bilaterale ori in neexecutarea contractului. iar de intabulat...nu se intabuleaza.
si mai e ceva...ca sa inchei actul de vanzare cumparare ai doua posibilitati...fie notificare sa se prezinte la notar sa incheie actul...caz in care ii poti da in judecata si cerut acest lucru...fie daca nu doresti rezolutiunea promisiunii de vanzare....actiune in constatare in instanta cu notificare prealabila.