Va rog sa ma ajutati intr-o problema.
Am depus cerere de recurs la instanta care a pronuntat hotararea atacata. Considerand ca cererea este scutita de taxa judiciara de timbru, nu am timbrat-o. La depunerea cererii de recurs nu mi s-a pus in vedere ca as datora taxa de timbru (am depus cererea la registratura Tribunalului).
In situatia in care instanta competenta cu solutionarea recursului va considera ca datoram taxa de timbru va face aceasta mentiune in citatie? Ar fi cam neplacut sa mi se anuleze recursul pentru neplata taxei. Daca as sti ca o datorez as plati-o.
(Obiectul procesului face neclara incadrarea lui in cazurile scutite de taxa judiciara de timbru. Este vorba de legalitatea unei decizii administrative de respingere a dreptului la indemnizatie pentru cresterea copilului ce se acorda potrivit OUG nr. 148/2005). La fond, prima instanta nu a solicitat plata taxei de timbru si nici nu a fost aschitata.)
Va multumesc pentru timpul acordat ... si povete!
Netimbrare cerere recurs
Prin ciatie (in masura in care se considera ca se impune, desi personal nu cred asta) ti se va pune in vedere sa achiti o taxa de timbru in cuantum de x RON. Sub nici o forma nu ti se poate anula recursul ca netimbrat atat timp cat instanta nu a calculat exact suma si nu ti-a pus in vedere sa o achiti sub sanctiunea "anularii ca netimbrate".
Insa, din pacate, orice e posibil, asa ca dupa ce primesti citatie, daca vrei sa fii absolut sigur, mergi pana la instanta si verifica in dosar.
Insa, din pacate, orice e posibil, asa ca dupa ce primesti citatie, daca vrei sa fii absolut sigur, mergi pana la instanta si verifica in dosar.
exista practica pe ICCJ in sensul ca instanta este obligata sa stabileasca si sa comunice recurentului cuantumul taxei de timbru (temeiul in drept este art.18 alineat 1 al legii 146/1997 modificata)
dat fiind ca solutia in recurs este irevocabila, cred ca nu ar fi foarte dificil sa afli inainte de emiterea citatiei numarul de dosar si termenul stabilit si sa formulezi o cerere prin care sa soliciti instantei sa-ti comunice o data cu citatia si cuantumul taxei de timbru. In acest fel ai evita toate riscurile.
dat fiind ca solutia in recurs este irevocabila, cred ca nu ar fi foarte dificil sa afli inainte de emiterea citatiei numarul de dosar si termenul stabilit si sa formulezi o cerere prin care sa soliciti instantei sa-ti comunice o data cu citatia si cuantumul taxei de timbru. In acest fel ai evita toate riscurile.