despre hot AGA valabile

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
costi_caz

despre hot AGA valabile

Post by costi_caz » 08 Dec 2006, 13:55

Bun gasit tuturor de aici!
Am un SA aflat intr-un litigiu foarte vechi.Avem mai multe procese pe rol,dintre care la unul dintre ele am primit rezolutia data de ICCJ-sectia comerciala cum ca anuleaza o HOT AGA din 11.06.2003 a societatii noastre.Dar,in paralel ,au mai fost si alte hotarari luate in evidenta de ORC ale SA-ului cu care suntem in litigiu si care vrea sa demonstreze prin diferite cai,cum ca noi am apartine lui(poveste lunga,care implica si dovada legala a falsificarii prin scanare a unui contract de imprumut,dar care nu prea e luat in seama de unele puteri judecatoresti-oare de ce? :?: ).Deci,avem asa:
HOT AGA din 11.06.03---a noastra,care tocmai a fost anulata
HOT AGA din 6.07.03----a societatii falsificatoare
HOT AGA din 22.06.04---a noastra
HOT AGA din 7.10.03---a noastra.

Intrebarea mea este daca cea din 11.06.03 a fost anulata raman in picioare ca fiind valabile celelate toate,in special cea din 22.06.04(fiind si cea mai recenta)?

draudiu

Post by draudiu » 08 Dec 2006, 16:30

Pentru ce a fost anulata de ICCS hotararea AGA ?

costi_caz

Post by costi_caz » 08 Dec 2006, 18:12

Din pacate,nu pot da prea multe informatii,caci se pare ca relatiile persoanei cu care noi incercam sa ne facem dreptate de ani buni ajung pana la ICCJ.Nu mi se da voie sa spun prea multe.Intrebarea este daca o HOT AGA anulata le anuleaza si pe celelalte ori nu.Stiu ca cer prea multe unor persoane care nu cunosc dosarul in sine,dar e tot ce pot sa zic.Oricum,va multumesc pentru raspuns!

Yran

Post by Yran » 08 Dec 2006, 19:38

Pai fiecare hotararare AGA trebuie anulata pe cale judecatoreasca. Pt. acele hotarari neatacate in instanta, dar publicate in M.OF si puse in executare, totul este OK. Insa conf. L 31/1990 art.132, daca se solicita constatarea nulit .absolute, dreptul la actiune este imprescriptibil. Deci, nu te poti prevala de termenul de 15 zile de la data publicarii in M.OF.

Interesant este faptul ca prin L 441/2006 a fost abrogat inclusiv alin.5 al art.131 din l 31" Ele (hotararile) nu vor putea fi executate mai inainte de aducerea la indeplinire a acestor formalitati (de publicitate)"

Raspunsul meu este evaziv, raportat la problema ta pusa la fel de evaziv. :grin:

costi_caz

Post by costi_caz » 08 Dec 2006, 19:49

Iti multumesc foarte mult pentru raspuns!Sper ca problema sa fie lamurita.

Post Reply