absenta nejustificata de la primul termen de judecata

Discutii privind procedura penala
Post Reply
indian

absenta nejustificata de la primul termen de judecata

Post by indian » 03 Dec 2006, 22:55

Avand calitate de parat, cum pot cere probe sau invoca exceptii la al 2-lea termen de judecata? (speta nu-mi da posibilitatea de a formula reconventionala)

meri

Post by meri » 04 Dec 2006, 00:37

Am avut si eu o speta oarecum similara. clientul meu (inculpat) intr-o cauza penala (art210) nu s-a prezentat la primul termen, iar judecatorul mi-a pus in vedere ca pot propune probe dupa ce ii ia declaratie.

leustean

Post by leustean » 04 Dec 2006, 08:18

pai hotarati-va : topicul e la penal, in el se vorbeste despre reconventionala si raspunsul lui meri se refera la penal.
despre ce discutam? civil sau penal?
in civil, primul termen de judecata nu inseamna neaparat prima zi de infatisare, indian.

indian

Post by indian » 04 Dec 2006, 21:20

scuze multe, am gresit cand am postat mesajul la procedura penala.
Intr-adevar este vorba de procedura civila.
Cred ca primul termen de judecata a fost si de infatisare, procedura fiind indeplinita, reclamantul fiind si extrem de diligent in a-si castiga drepturile.... Acum nu-mi dau seama cum sa intorc lucrurile in favoarea mea... macar sa pot formula aparari pe care sa le si dovedesc cu probe....

leustean

Post by leustean » 05 Dec 2006, 09:40

pai daca reclamantul nu se opune cererilor, exceptiilor invocate, atunci instanta nu le poate ignora.
daca se opune insa...

assido

Post by assido » 05 Dec 2006, 21:20

daca se opune nu mai poti invoca decat exceptiile de ordine publica

indian

Post by indian » 05 Dec 2006, 22:16

leustean, ms, mi-ai purtat noroc. Reprezentantul paratului a tacut ca un peste - nu s-a opus la nimic, a vrut doar sa ia la cunostinta de intampinare. Instanta a dispus ca la termenul urmator sa se discute exceptiile si sa se propuna probele. Am depasit momentul !

Post Reply