Creanta prescrisa cesionata unui boschetar (pe 1 dolar

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
georgeta9

Creanta prescrisa cesionata unui boschetar (pe 1 dolar

Post by georgeta9 » 15 Nov 2006, 00:01

Nu mai pomenesc de istoria unei tepe, de pe vremea cand aveam o fabricuta, si in urma careia m-am pricopsit cu o chitanta (de mana). Asta a fost in 2000.
In 2002 debitorul a obtinut o hotarare jud. care valida chitanta. A angajat apoi si un birou de executori, am acceptat vizita lor, si nu s-a putut pune nimic in executare. De atunci, dpdv legislativ m-a lasat in pace dar nu si dpv ilegal. Mi-a trimis diverse persoane la usa ca sa ma ameninte.

In ian. 2006 am avut o mare surpriza. Am fost citata de trib. sect. 3 la un recurs declansat de debitor la o cerere de exec. silita. neincuviintata, pe motiv ca dreptul de a mai cere exec. silita s-a prescris din mai 2005.

I s-au cerut dovezi de intrerupere a prescriptiei. El a depus incuviintari colectionate de la toate tribunalele din Bucuresti, dar nu a putut face si dovada comunicarii lor, deoarece ele nu au fost comunicate niciodata.

Dupa recurs, camera de consiliu a emis o decizie irevocabila din care reiese ca dreptul de a cere exec. sil. s-a stins din mai 2005.
Decizia cu specificarea "irevocabila" s-a emis in martie 2006.

La o saptamana distanta, a cesionat-o unui boschetar prin notariat. Apoi l-a pus pe acesta sa se spele si l-a dus la un alt birou de exec. jud. Acestia m-au anuntat printr-o notificare.

Ducandu-le decizia de prescriere, m-au indrumat spre jud. sect. 5 unde depusesera deja cererea de incuviintare a exec. silite.

Astfel, termenele camerei de consiliu au fost 12 oct., 26 oct., 9. nov. Nu am fost citata.

Cu toate ca am depus copiile intregului dosar care a stat la baza emiterii deciziei de prescriere, judecatoarea a amanat pronuntarea pe 10, apot pe 13, apoi pe 17 nov. Am vorbit cu dumneaei si prima explicatie a fost ca nu a avut timp sa citeasca dosarul depus de mine, apoi ca este un caz greu si nu stie ce decizie sa ia, fiind pusa in dificultate de existenta unor incuviintari (scriptice) favorabile si o decizie de prescriere irevocabila.

Cum credeti ca se va solutiona?
Va putea anula decizia irevocabila de prescriere sau va putea sa o ignore, incuviintand exec. silita?

Au trecut 8 luni de la emiterea ei si debitorul insusi nu a atacat-o, preferand sa o cesioneze unui fost puscarias. A gresit camera de consiliu, cand a emis decizia ca dreptul de a cere exec. silita s-a prescris?

Daca un debitor colectioneaza aprobari de incuviintare de care stie numai el, acestea se numara in categoria probelor intreruptive?

Multumiri anticipate!

Post Reply