Problema Concubinajului- ajutor

Familiei
Post Reply
andreea

Problema Concubinajului- ajutor

Post by andreea » 12 Nov 2006, 16:11

Nu credeam ca poate exista asa ceva...... Am avut o relatie de 6 ani in care am intrat cu sufletul deschis. Am inceput asa... el avea o firma datorii de mii de euro si o masina de 2000$. Timp de 6 ani am muncit cot la cot si am platit tot ce era de platit plus am mai infiintat o firma noua, am cumparat o masina noua in leasing care este momentan achitata jumatate. Acum totul s-a terminat ..... totul e pe numele lui si pe firma lui si imi spune ca nu am dreptul la nimic din tot ce am facut impreuna. Din contra imi spune ca a fost alegrea mea de a face munca patriotica in folosul lui si ca legea ii va da lui dreptate. Mi se pare inuman mai ales ca nu pot uita de unde am plecat impreuna si unde am ajuns. Nu am avut niciodata salariu am avut doar carte de munca pe o scurta perioada de timp. Ce pot face in acest caz? Exista vro solutie sau sansa pentru a putea imparti bunurile dobandite impreuna in acesti 6 ani, eu nefiind trecuta pe nici o hartiuta? Sau trebuie sa ma resemnez pentru increderea oarba pe care am avut-o in el spunandu-mi mereu ca facem pentru NOI?

luc4s

Post by luc4s » 12 Nov 2006, 18:16

Si la firma nou infiintata nue sti si tu asociat? :? (daca tot e pentru VOI? )

kinga

Re: Problema Concubinajului- ajutor

Post by kinga » 12 Nov 2006, 18:19

andreea wrote: Acum totul s-a terminat ..... totul e pe numele lui si pe firma lui si imi spune ca nu am dreptul la nimic din tot ce am facut impreuna.
Hai noa Luck ...schimba semnatura ..are efecte negative asupra ta ... :lol: :lol: :lol: :lol:

andreea

Post by andreea » 12 Nov 2006, 18:48

Din pacate pentru mine totul este pe numele lui. Iar in prima luna de cand ne-am despartit a si vandut una din afaceri(cea pe care practic am cladit-o impreuna) deoarece i-am spus ca nu e drept sa nu raman cu nimic dupa atatia ani de munca. Deci ...... alte sugestii sau chiar sunt ultima femeie prostita din dragoste :(
AAA si singurul loc in care sunt trecuta pe hartie este la una din banci unde am specimen de semnatura.

lauraC

Post by lauraC » 13 Nov 2006, 10:08

lasand la o parte relatia...chiar ai muncit la negru? ai acceptat sa faci voluntariat fara sa ai o minima asigurare? asta nu e bine deloc ... si, din pacate, nu cred ca cineva iti poate da sperante

andreea

Post by andreea » 13 Nov 2006, 11:11

Din pacate pentru mine am acceptat multe compromisuri. Se pare ca va trebui sa imi revizuiesc comportamentul in ceea ce priveste increderea in oameni. Oricum va multumesc pentru sfaturi si pentru interesul acordat.

marriadellia

Post by marriadellia » 13 Nov 2006, 11:38

nu exista o lege a concubinajului, din pacate ai facut prea multe compromisuri, iar increderea ti-a fost inselata, neavand nici un act, nici o chitanta cu care puteai face dovada ca ai investit, nu poti recupera nimic, imi pare sincer rau

andreea

Post by andreea » 13 Nov 2006, 11:54

Asta este, voi incerca sa o iau de la capat dar de data asta cu mai mult discernamant.....voi invata din propiile greseli si sper ca acest post al meu sa fie "lectie de viata" si pentru alti oameni. Pana la urma o hartie facuta si o semnatura te poate scapa de multe necazuri in viata....

luc4s

Post by luc4s » 13 Nov 2006, 20:14

kinga wrote:
andreea wrote: Acum totul s-a terminat ..... totul e pe numele lui si pe firma lui si imi spune ca nu am dreptul la nimic din tot ce am facut impreuna.
Hai noa Luck ...schimba semnatura ..are efecte negative asupra ta ... :lol: :lol: :lol: :lol:
Noa Kinga, am remarcat ce ai citat tu sus dar ma refeream la faptul ca ar fi trebuit sa se treaca si ea ca asociat la infiintarea societatii.
Nu era nici un impediment, iar cineva cat de cat experimentat, daca vedea ca, concubinul nu vrea, ar fi trebuit sa-i dea de banuit...
Apropo de semnatura, o sa o schimb imediat ce gasesc alta care imi place :-P

kinga

Post by kinga » 13 Nov 2006, 20:18

Luc4s wrote:[Hai noa Luck ...schimba semnatura ..are efecte negative asupra ta ... :lol: :lol: :lol: :lol:
Noa Kinga, am remarcat ce ai citat tu sus dar ma refeream la faptul ca ar fi trebuit sa se treaca si ea ca asociat la infiintarea societatii.
Nu era nici un impediment, iar cineva cat de cat experimentat, daca vedea ca, concubinul nu vrea, ar fi trebuit sa-i dea de banuit...
Apropo de semnatura, o sa o schimb imediat ce gasesc alta care imi place :-P[/quote]

Hai noa Luc nu mai spune ..chiar asa????

Ar fi trebuit.... hmmmm.... am fost un fraier cand.... tu ai venit ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 14 Nov 2006, 09:44

ai putea insa sa incerci si o actiune in justitie in care sa administreyi proba cu martori pentru a dovedi contributia ta la cele facute impreuna.
Spun asta pentru ca exista un text de lege pe undeva care spune ca se poate asa daca a fost imposibila preconstituirea unui inscris( cred ca 1198 c.civ). Iar practica judiciara a adaugat la imposibilitatea materiala si pe cea morala, datorata calitatii partilor (rude, afini, prieteni) unde mie mi se pare ca te incadrezi cu succes.

aho

Post by aho » 14 Nov 2006, 10:30

andreea wrote:Nu credeam ca poate exista asa ceva...... Am avut o relatie de 6 ani in care am intrat cu sufletul deschis. Am inceput asa... el avea o firma datorii de mii de euro si o masina de 2000$. Timp de 6 ani am muncit cot la cot si am platit tot ce era de platit plus am mai infiintat o firma noua, am cumparat o masina noua in leasing care este momentan achitata jumatate. Acum totul s-a terminat ..... totul e pe numele lui si pe firma lui si imi spune ca nu am dreptul la nimic din tot ce am facut impreuna. Din contra imi spune ca a fost alegrea mea de a face munca patriotica in folosul lui si ca legea ii va da lui dreptate. Mi se pare inuman mai ales ca nu pot uita de unde am plecat impreuna si unde am ajuns. Nu am avut niciodata salariu am avut doar carte de munca pe o scurta perioada de timp. Ce pot face in acest caz? Exista vro solutie sau sansa pentru a putea imparti bunurile dobandite impreuna in acesti 6 ani, eu nefiind trecuta pe nici o hartiuta? Sau trebuie sa ma resemnez pentru increderea oarba pe care am avut-o in el spunandu-mi mereu ca facem pentru NOI?
deci ai lucrat in firma fara ca sa fii asociata.
cf. c.muncii ai dreptul la recunoasterea muncii prestate, contractul de munca poate fi dovedit cu orice mijloc de proba.
tu te poti adresa cu litigiu de munca pentru recunoasterea contractului de munca si obligarea paratatei sc prin reprezentant legalla incheierea acestuia in forma scrisa si plata contributiilor retroactiv pe ultimii 3 ani, sesizand si ITM despre munca la negru, caz in care sc poate fi obligata si la pata unei amenzi contraventionale substantiale de 10.000 ron. Sa arati ca nu ti-a fost platit salariul ci ai creditat firma cu sumele care ti s-ar fi cuvenit si sa fie obligata sc si la plata salariilor af. ultimilor 3 ani. Poti proba cu martori existenta r. de munca si eventual neplata muncii, desi atata vreme cat nu ai incheiat c.m. nu figurezi pe statul de plata. Martorii ar fi bine sa fie dintre partenerii de afaceri, inclusiv :agenti, vanzatori, cumparatori
Sau angajeaza un av. care sa prezinte posibilitatile tale si poate il determini sa-ti dea de b.v. ce ti se cuvine sau o parte.

andreea

Post by andreea » 14 Nov 2006, 15:51

Va multumesc pentru sfaturi, voi incerca sa contactez un avocat pentru ca eu am fost in firma primul pion cu care firmele cu care colaboram luau legatura. Acum ramane de vazut cat de dispusi vor fi ei sa ma ajute....
Doamneee, urat este cand se ajunge la chestii de genul asta.... urat si penibil. Inca odata mii de multumiri

Post Reply