O autoutilitara apartinand societatii S din Braila este oprita la un control de catre ARR+pol. in loc.Ciucurova(tulcea).Se constata:1. lipsa din aparatul tahograf a diagramei 2. verificarea tahografului expirata.Se aplica amenda 1000 lei conf art.15 lit o pt.1 si 3500 lei conf art.15 lit b din OG 17/2000 pt.2
Motivele contestatiei:
1. pe diagrama se poate vedea clar semnatura si stampila insp.ARR iar daca aceasta nu ar fi fost in aparatul tahograf, reprez. ARR nu ar fi semnat-o si stampilat-o
2. cu privire la verif tahografului, aducem la cunostinta instantei ca am luat leg cu firma care efectueaza verificarea ap.tahograf, pt a ne programa la verificare , dar aceasta ne-a spus sa revenim, deoarece era f. aglomerata,iar persoana desemnata pt. a ne verifica tahograful este in concediu.Firma al carei administrator sunt se ocupa cu distributie si nu am putut amana plecarea in teren a masinii deoarece am avut solicitari urgente din partea clientilor.Intre timp s-a efectuat verificarea aparatului tahograf.Va rog sa dispuneti micsorarea cuantumului amenzii sau transformarea ei in avertisment(CONTESTATIA A FOST FORMULATA DE CATRE ADMINISTRATORUL SOCIETATII).
Inainte de judecarea pe fond a cauzei am trimis prin recom. cu confirmare:-copia legalizata a diagramei
- copiile de pe facturile prin care la Buc. s-a verificat tahograful de pe autovehiculul respectiv(aveau mentionate pe ele nr.masinii)
SOLUTIA JUDECATORIEI BABADAG:
Considerente: Cum mentiunile din proc-vb privind savarsirea de catre petenta a contrav. prev. la art.15 lit o din OG 17/2002 au fost combatute cu copia legalizata a diagramei depusa la dosarul cauzei......se apreciaza ca proc-vb este nelegal si netemeinic sub aspectul..........
In ceea ce priveste contrav prev de art.15 lit b constand in utilizare unui aparat tahograf neverificat, se retine temeinicia si legalitatea proces-vb....criticile petentei nefiind intemeiate
PT ACESTE MOTIVE:admite in parte plangerea ........si mentine sanct. de 3500 anuland-o pe cea de 1000.........
INTREBAREA MEA R FI URMATOAREA:CUM AS PUTEA MOTIVA RECURSUL PE CARE L-AM DECLARAT? SANSE APROXIMATIVE ?
Se merita un recurs?