Recurs la sentinta irevocabila

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Zbuciumel

Recurs la sentinta irevocabila

Post by Zbuciumel » 05 Nov 2006, 22:14

Am primit o sentinta nefavorabila referitoare la un caz de acord tacit dar, desi oug 27/2004 prevede ca sentinta este irevocabila, judecatorul mi-a dat drept de recurs in 15 zile. Am depus cererea de recurs si acum astept.
Banuiesc ca la primul termen consilierii partii adverse vor solicita exceptie si respingerea recursului.
Cunoaste cineva un caz asemanator (preferabil in care s-a respins exceptia) si daca da, cum s-a procedat?

Va multumesc.

gavril

Post by gavril » 05 Nov 2006, 22:23

cum sa se respinga exceptia daca hot. e irevocabila ?

cai extraordinare de atac .. singura solutie sau o alta cerere pe procedura aprobarii tacite atunci cand conditiile de la introducerea primei cereri s-au schimbat ... in sensul ca o noua cerere a fost inaintata catre institutia publica iar aceasta nu a raspuns.

danutza

Re: Recurs la sentinta irevocabila

Post by danutza » 07 Nov 2006, 10:41

Zbuciumel wrote:Am primit o sentinta nefavorabila referitoare la un caz de acord tacit
cum a motivat instanta respingerea cererii?

Zbuciumel

Re: Recurs la sentinta irevocabila

Post by Zbuciumel » 07 Nov 2006, 18:19

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Pentru mine sunt f importante.
danutza wrote:cum a motivat instanta respingerea cererii?

Primaria afirma ca mi-a solicitat la 10 zile dupa depunerea cererii pentru autorizatie si a documentatiei aferente, inca 2 avize, suplimentar celor prevazute in certificatul de urbanism.
In baza acestei pretinse solicitari (pe care primaria recunoaste ca a intentionat sa mi-o comunice dar a renuntat) instanta a considerat ca documentatia depusa de mine odata cu cererea de autorizare nu era completa.

Legea 50/1991 prevede clar ca trbuiesc prezentate doar avizele nominalizate in certificatul de urbanism iar ca in cazul in care documentatia nu este completa aceasta trebuie returnata in termen de max 5 zile de la depunere cu specificarea documentelor lipsa, fapt care nu s-a intamplat.

danutza

Post by danutza » 07 Nov 2006, 18:28

eu consider ca pt aut de constr pe L 50 nu e aplicabila oug 27

vezi si motivarea krisstinei din link-ul de mai jos
aceeasi parere o am si eu

http://www.avocatura.com/modules.php?na ... pic&t=7767

Zbuciumel

Post by Zbuciumel » 08 Nov 2006, 22:03

In OUG 27 la 2. (1) se precizeaza
" Procedura aprobarii tacite se aplica tuturor autorizatiilor emise de autoritatile administratiei publice, cu exceptia..."

Nu vad de ce autorizatia de constructie nu s-ar putea incadra aici?
In fond solicit autorizarea unei activitati de constructie ("desfasurarea unei activitati, prestarea unui serviciu sau exercitarea unei profesii")

In particular, diversi angajati din primaria Cluj-Napoca au incercat sa ma intimideze spunand ca autorizatia de constructie nu se incadreaza in obiectul OUG 27 dar in scris sau in instanta nu au solicitat asa ceva.
Nici macar instanta nu a apelat la aceasta solutie, desi ar fi avut nevoie de orice mai destept decat motivarea sentintei, asa cum au dat-o.

danutza

Post by danutza » 10 Nov 2006, 16:17

in buc autoritatile sunt in sensul ca autorizatiile pe L50 nu intra sub incidenta oug 27

eu, repet, imbratisez acest punct de vedere

argumente de bun simt (al meu bun simt :-P ):

- edificarea unei constructii nu poate fi confundata cu "desfasurarea unei activitati" in sensul oug 27;
- pt autorizatia de construire, iti trebuie o mie si una de alte avize si autorizari;
- urbanismul e o treaba cat se poate de serioasa, in ciuda faptului ca e destul de prost facuta la noi;
- si, in plus, sa ne gandim, zic io, ce s-ar intampla daca fiecare ar construi pe unde ar apuca; zau daca as vrea sa am astfel de imagini apocaliptice

Post Reply