Suspendarea conditionata a executarii pedepsei
Suspendarea conditionata a executarii pedepsei
Am pe rolul judecatoriei ds penal pt art 79 alin 1 OUG nr. 195/2002, deci pt conducerea autovehiculului pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice. Ce sanse am sa obtin suspendarea conditionata a executarii pedepsei in conditiile in care am mai fost condamnat pentru aceeasi infractiune in anul 1995 - deci s-a implinit termenul de reabilitare, dar nu am formulat cerere de reabilitare - si am avut o alcoolemie de 2,10%?
Re: sanse pt a obtine suspendarea conditionata a executarii
Cred ca e o gluma proasta sa ceri suspendareaavocatus wrote:Am pe rolul judecatoriei ds penal pt art 79 alin 1 OUG nr. 195/2002, deci pt conducerea autovehiculului pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice. Ce sanse am sa obtin suspendarea conditionata a executarii pedepsei in conditiile in care am mai fost condamnat pentru aceeasi infractiune in anul 1995 - deci s-a implinit termenul de reabilitare, dar nu am formulat cerere de reabilitare - si am avut o alcoolemie de 2,10%?

pana acum la infractiunea descrisa de tine am obtinut suspendarea fara probleme. Deci nu vad nici o probleme nici chiar la 2,1 alcolemie.
Daca sa implinit termenul de reabilitare se considera ca nu ai fost condamanat niciodata.
Deci daca sunt implinite celelalate conditii poti cere suspendarea linistit.
Daca sa implinit termenul de reabilitare se considera ca nu ai fost condamanat niciodata.
Reformulez:
Eu nu as aplica o pedeapsa cu suspendare. A avea alcoolemie peste 2 la mie (nu la suta, avocatus, ca atunci...) mi se pare ca e o fapta foarte grava, este stare de ebrietate avansata, numai printr-un noroc nu s-a intamplat ceva si mai grav. Iar imprejurarea ca s-a implinit termenul de reabilitare pentru infractiunea din 1995 nu m-ar face sa sterg cu buretele faptul ca cel implicat nu a invatat nimic din pedeapsa anterioara.
Imaginati-va ca, printr-un concurs nefericit de imprejurari, v-ati fi aflat oricare dintre voi in timpul si la locul nepotrivit (adica in calea acestui butoias alcoolic), cu consecintele de rigoare.
As aplica pedeapsa orientata spre minim, cu executare (cateva luni, acolo, ca nu stiu care-s limitele).
Dar asta este opinia mea si nu trebuie sa sariti in sus.
@JOJO: si ce, politistii nu e si ei oameni?
Eu nu as aplica o pedeapsa cu suspendare. A avea alcoolemie peste 2 la mie (nu la suta, avocatus, ca atunci...) mi se pare ca e o fapta foarte grava, este stare de ebrietate avansata, numai printr-un noroc nu s-a intamplat ceva si mai grav. Iar imprejurarea ca s-a implinit termenul de reabilitare pentru infractiunea din 1995 nu m-ar face sa sterg cu buretele faptul ca cel implicat nu a invatat nimic din pedeapsa anterioara.
Imaginati-va ca, printr-un concurs nefericit de imprejurari, v-ati fi aflat oricare dintre voi in timpul si la locul nepotrivit (adica in calea acestui butoias alcoolic), cu consecintele de rigoare.
As aplica pedeapsa orientata spre minim, cu executare (cateva luni, acolo, ca nu stiu care-s limitele).
Dar asta este opinia mea si nu trebuie sa sariti in sus.
@JOJO: si ce, politistii nu e si ei oameni?

Sesisez o usoara umbra de suficienta si superficialitate. Am vazut o fisa de cazier a unuia condamnat la 1,6 ani cu executare pentru conducere fara permis. Si nu avea antecedente penale. Eu zic ca nu e atat de usor, trebuie sa te "bati" bine pentru suspendare.observer wrote:pana acum la infractiunea descrisa de tine am obtinut suspendarea fara probleme. Deci nu vad nici o probleme nici chiar la 2,1 alcolemie.
eu nu as da suspendare ..pentru nimik in lume....Baltazar wrote:.
?
stiu ca ar trebui sa fiu detasata..dar am avut in familie" incidente" de acest gen... sora tatei ..inmormantata la 5 saptamani dupa nunta ..la 21 de ani.... deci, nu pot......
PTR. Avocatus
cu proxima ocazie cand consumi beutura alcoolica.... nu te mai urca la volan....

Wittmann, ideea era ca nu este asa usor sa obtii suspendare la o astfel de infractiune, cum afirma observer ca s-ar da "fara probleme".wittmann wrote:Condamnari de astea gen "7 ani pentru tentativa de furt, cu autor minor" iti pot arata si eu, dar ele nu exprima practica judiciara normala a instantelor.Baltazar wrote: Am vazut o fisa de cazier a unuia condamnat la 1,6 ani cu executare pentru conducere fara permis. Si nu avea antecedente penale.
Este la aprecierea instantei, iar opinia mea este ca inculpatul merita pedeapsa cu executare.
De acord cu Jojo.Regula e suspendarea,chiar procurorii find cei care solicita pe langa condamnarea la pedeapsa cu inchisoarea,aplicarea dispozitiilor art.81 Cod penal.
E mai greu de obtinut achitarea in temeiul art.18,ind.1 Cod penal,dar nu e imposibil.Chiar cu o alcolemie de 2 % se poate cu o caracterizare buna,unul sau doi martori in circumstantiere si sa nu mai fi avut probleme din 1995.
Pentru fapta de atunci intervine reabilitarea de drept,in cazul in care a fost o pedeapsa de cel mult 1 an inchisoare.
Bafta,si dupa mine solicitati in principal achitarea pe 18 ind.1,iar apoi in subsidiar aplicarea unei pedepse coborate sub minim,cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
E mai greu de obtinut achitarea in temeiul art.18,ind.1 Cod penal,dar nu e imposibil.Chiar cu o alcolemie de 2 % se poate cu o caracterizare buna,unul sau doi martori in circumstantiere si sa nu mai fi avut probleme din 1995.
Pentru fapta de atunci intervine reabilitarea de drept,in cazul in care a fost o pedeapsa de cel mult 1 an inchisoare.
Bafta,si dupa mine solicitati in principal achitarea pe 18 ind.1,iar apoi in subsidiar aplicarea unei pedepse coborate sub minim,cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.