PENSIE ALIMENTARA

Familiei
Post Reply
tura

PENSIE ALIMENTARA

Post by tura » 17 Sep 2004, 20:50

In urma procesului de stabilire a pensiei alimentare am primit acasa instiintarea conform careia am de platit o anumita suma de bani pentru fiul meu in varsa de 5 ani.Intrebarea mea este: va trebui sa platesc eu fostei mele sotii (prin mandat postal) banii, sau mi se vor retine direct din salariu?Daca aceasta din urma va fi varianta corecta cum va intra in posesia banilor fosta mea sotie?
Daca cererea a fost formulta la inceputul lunii august inseamna ca va trebui sa platesc aceeasi suma (stabilita prin lege) retroactiv?

anaderol

Post by anaderol » 18 Sep 2004, 00:25

Poti sa trimiti banii prin mandat postal, dar daca lucrezi atunci instanta in temeiul unui art din codul de proc civ va pune poprire pe veniturile tale la firma unde lucrezi.
Cu privire la suma: daca in sentinta scrie ca esti obligat de la data introducerii actiunii, atunci la inceput iti poate popri pana la 1/2 din salar si dupa ce se lichideaza restanta ti se va retine doar cat a stabilit instanta.
Daca te referi la varianta cu firma atunci societatea ii va trimite prin posta sau daca are card ii va vira in contul cardului!
Sper sa-ti fie de folos!

tura

Post by tura » 18 Sep 2004, 15:26

pentru luna august eu i-am mai trimis aproximativ jumatate din suma stabilita prin lege. Ce trebuie sa fac, ca sa nu mi se opreasca inca o data? Este de-ajuns sa merg la serviciu si sa dovedesc cu mandatele postale respective?

anaderol

Post by anaderol » 18 Sep 2004, 16:48

Trebuie sa mergi la voi la seviciul personal sau la contabilitate cu mandatele postale cu care faci dovada platii.
Cu aceasta ocazie vei afla si daca instanta a trimis actul prin care societatea este obligata sa-ti popreasca suma cu titlu de obligatie de intretinere, daca ti s-a facut poprirea te descurci, daca nu va trebui sa-i pui tu la posta diferenta de bani pentru luna august, tot asa cum ai procedat anterior.
Daca nimeni nu te baga in seama la contabilitate faci o cerere in dublu exemplar la care anexezi copia mandatelor si soliciti ca suma trimisa de tine prin posta sa nu ti se mai retina. Soliciti sa-ti fie inregistrate si pe un exeplar al tau sa puna stampila de inregistrare cu data in care depui cererea.
Sper sa intelegi exprimarea mea mai elambicata dar acum nu am prea mult timp la dispozitie.

Post Reply