Pensie întretinere, plata, cuantum??

Familiei
Post Reply
Amy

Pensie întretinere, plata, cuantum??

Post by Amy » 28 Oct 2006, 21:34

Este vorba de o prietena. Tocmai a divortat de sot, in grija ei ramanand baietelul de 6 ani. Sotul nu s-a prezentat la termene, divortul pronuntandu-de din vina lui. Pana acum totul bine. S-a stabilit o pensie alimentara in cuantum de 1,3 mil lei, la un salariu al tatalui de peste 12mil lei net. Avocata a contestat valoarea pensiei, considerand pe buna dreptate ca e prea mica. Intre timp sotul, care nu e deloc usa de biserica, a facut presiuni asupra fetei sa renunte nu numai la apel ci si la plata pensiei alimentare. Vecina mea a declarat, prin notariat, ca a primit pensia alimentara pana la majoratul copilului. Acest act nu a fost depus la instanta.
Apelul s-a pronuntat pastrand hotararea instantei de fond. Comunicarea s-a facut acum cateva zile.
Vecina mea are un salariu de 5-6 milioane lei si va dati seama ca nu se descurca sub nici o forma.
Intrebare: are vreo valabilitate declaratia ei notariala? Fata nu a primit si nu primeste nici un ban de la tatal copilului, asta e cert. VA multumesc.

krisstina

Post by krisstina » 29 Oct 2006, 03:26

Prestatia este periodica, nu avea cum sa plateasca anticipat toata pensia, pana la majoratul copilului.

Amy

Post by Amy » 29 Oct 2006, 17:23

Multumesc Cristina. Da, prestatia este periodica, copilul trebuie sa se bucure de o ingrijire constanta. Insa care este parcursul in cazul platii pensiei? De la judecatorie se transmite la angajatorul tatalui. Firma respectiva este obligata sa faca retinerea pensiei din salariu? Mai sunt si alte demersuri? Poate lua in calcul respectiva intelegere notariala? Sau este obligata sa puna in executie in mod automat hotararea judecatoreasca? :floare:

norocel

Post by norocel » 31 Oct 2006, 13:36

Da, firma este obligata sa retina banii si sa vireze suma mamei minorului.
In legatura cu recunoasterea platii unei anumite sume in contul pensiei, cred ca ar putea fi probleme.
Oricum, daca vor fi, prietena ta va afla foarte repede pentru ca tatal se va opune virarii banilor.

Post Reply