amandare parat pt neprezentare??!!

Discutii privind procedura civila
myado

amandare parat pt neprezentare??!!

Post by myado » 27 Oct 2006, 15:07

well....are instanta dreptul sa amendeze paratul, intr un proces civil avand ca ob. pretentii, pt ca nu s-a prezentat la niciun termen???? 8O

norocel

Post by norocel » 27 Oct 2006, 15:17

Si cum a motivat instanta, in fapt si in drept, incheierea prin care s-a dispus amendarea?

myado

Post by myado » 27 Oct 2006, 15:24

dar cine a spus ca a motivat.....
zicea ceva de genul nn183..dar nu mai stiu sigur....ceva cu reaua credinta....nn

myado

Post by myado » 27 Oct 2006, 15:25

am uitat sa precizez ca asta era singurul dos civil intr-un complet de penal.
poate dnasta nu-si mai amintea prevederile c pr civ....

kynes

Post by kynes » 27 Oct 2006, 17:34

Sunt o gramada de juzi tampiti.... as putea spune ca sunt majoritari...
Eu am patit cam asa.... o parata persoana juridica si un intervenient persoana fizica.... "procedura viciata" - in acceptia judelui - cu cei doi deoarece: la pj lipsea de pe dovada citarii seria si numarul buletinului delegatului insarcinat cu primirea corespondentei (era stampila societatii, numele delegatului - ala de la receptie - in clar...); la pf procedura era indeplinita prin afisare pe usa apartamentului....
Ce parere aveti?
I-am zis ca in felul asta o sa tot avem lipsa de procedura.... si probabil ca la termenul urmator o sa-mi iau o amenda pentru ca o sa ma cert cu el....

avdoo

Post by avdoo » 27 Oct 2006, 20:30

Asta e chiar tare.
N-am mai auzit asa ceva..... esti sigur ca era jude la prezidiu si nu grefiera? Sau vre-un justitiabil?
Poti amenda paratul pentru o gramada de chestii dar nu pentru asa ceva.
Lipsa paratului la termen poate fi sanctionata eventual cu invocarea lui 225 c. proc. civ

tuareg

Post by tuareg » 27 Oct 2006, 23:20

Lipsa paratului la termen poate fi sanctionata eventual cu invocarea lui 225 c. proc. civ
Te-as completa putin, avdoo, accentuand faptul ca legea lasa la aprecierea instantei.
Prezumtia de recunoastere tacita in fav. celeilalte parti nu are caracter ‘absolutn.
Refuzul la intrebari sau neprezentarea trebuie considerat numai un inceput de dovada ce urmeaza a fi completat cu alte probe pt. a se stabili imprejurarile reale ale cauzei.

jojo

Post by jojo » 28 Oct 2006, 08:40

tuareg wrote:Refuzul la intrebari sau neprezentarea trebuie considerat numai un inceput de dovada ce urmeaza a fi completat cu alte probe pt. a se stabili imprejurarile reale ale cauzei.
Pentru conformitate, imi permit sa te completez si eu un pic, Tuareg.
In cazul in care nu este posibila administrarea altor probe, in practica neprezentarea/refuzul se cam sanctioneaza conform 225.

Samurai

Re: amandare parat pt neprezentare??!!

Post by Samurai » 28 Oct 2006, 10:05

myado wrote:well....are instanta dreptul sa amendeze paratul, intr un proces civil avand ca ob. pretentii, pt ca nu s-a prezentat la niciun termen???? 8O
Nu. Si pe citatzii scrie ca partea poate sa depuna un inscris cand nu vrea sa sa prezinte. Sa faca cerere de reexaminare.

myado

Post by myado » 30 Oct 2006, 10:00

nu o sa dau prea multe amanunte insa....cam asa sta treaba
intre instanta care judeca si domiciliul meu is cam 800 km...drept pt care invoc 242...cu toate astea imi suspenda dosarul, fac recurs la incheiere, mi se admite (anul trecut in nov)...pana acum 2 sapt nu primesc nici hot din recurs nici citatie de repunere pe rol; dau telefon si in secunda 2 se repune pe rol si primesc citatie...judele imi spune ca intentionat nu lna repus pe rol ca nu mnam mai interesat de el si ca nu intelege de ce mi s-a admis recursul...ca ce, nu e tinuta sa respecte 242 ca oricum e o prevedere comunista.....drept pt care amendeaza paratul cu un milion ca nu s-a prezentat si daca mai comentam mult ma amenda si pe mine ca nu mnam interesat de dosar aproape un an...si daca ma intereseaza sa imi recuperez banii sa ma prezint la termene, ce daca sunt din buc....
(tin sa precizez ca pana acuma cheltuielile de deplasare is dublu decat debitul pe care il am de recuperat.....)

norocel

Post by norocel » 30 Oct 2006, 10:40

Pare atat de ciudat ce spui incat imi vine greu sa cred. :x
Poti spune instanta si numele judecatorului?

myado

Post by myado » 30 Oct 2006, 11:26

norocel....deocamdata nu, dar cum termin dosarul voi spune...si multe altele...sorry :roll:

flaviusnet

Post by flaviusnet » 30 Oct 2006, 14:12

myado wrote:norocel....deocamdata nu, dar cum termin dosarul voi spune...si multe altele...sorry :roll:
hai ma ca asta e telenovela pe fata!!!cum se poate asa ceva!cica nu l-a pus pe rol pt ca a "simtit "judecatorul ca nu s-a mai interesat partea de el..desi a facut cerere de jud in lipsa...jiss...

myado

Post by myado » 30 Oct 2006, 14:15

flaviusnet......sa iti spun si limba in care se desfasoara sedintele de judecata la aceasta instanta????????

robin_hood_2

Post by robin_hood_2 » 30 Oct 2006, 15:02

...Doamne, myado, sper ca nu limba latina si nu procedura formulara! :lol:

...nu de alta, dar asa ar fi o explicatie...aparitia exceptiunilor a inlaturat principiul vechi al unitatii de chestiune..

Noroc ca la barou nu dau D. roman! :lol:

Post Reply