amandare parat pt neprezentare??!!
amandare parat pt neprezentare??!!
well....are instanta dreptul sa amendeze paratul, intr un proces civil avand ca ob. pretentii, pt ca nu s-a prezentat la niciun termen???? 8O
Sunt o gramada de juzi tampiti.... as putea spune ca sunt majoritari...
Eu am patit cam asa.... o parata persoana juridica si un intervenient persoana fizica.... "procedura viciata" - in acceptia judelui - cu cei doi deoarece: la pj lipsea de pe dovada citarii seria si numarul buletinului delegatului insarcinat cu primirea corespondentei (era stampila societatii, numele delegatului - ala de la receptie - in clar...); la pf procedura era indeplinita prin afisare pe usa apartamentului....
Ce parere aveti?
I-am zis ca in felul asta o sa tot avem lipsa de procedura.... si probabil ca la termenul urmator o sa-mi iau o amenda pentru ca o sa ma cert cu el....
Eu am patit cam asa.... o parata persoana juridica si un intervenient persoana fizica.... "procedura viciata" - in acceptia judelui - cu cei doi deoarece: la pj lipsea de pe dovada citarii seria si numarul buletinului delegatului insarcinat cu primirea corespondentei (era stampila societatii, numele delegatului - ala de la receptie - in clar...); la pf procedura era indeplinita prin afisare pe usa apartamentului....
Ce parere aveti?
I-am zis ca in felul asta o sa tot avem lipsa de procedura.... si probabil ca la termenul urmator o sa-mi iau o amenda pentru ca o sa ma cert cu el....
Te-as completa putin, avdoo, accentuand faptul ca legea lasa la aprecierea instantei.Lipsa paratului la termen poate fi sanctionata eventual cu invocarea lui 225 c. proc. civ
Prezumtia de recunoastere tacita in fav. celeilalte parti nu are caracter ‘absolutn.
Refuzul la intrebari sau neprezentarea trebuie considerat numai un inceput de dovada ce urmeaza a fi completat cu alte probe pt. a se stabili imprejurarile reale ale cauzei.
Pentru conformitate, imi permit sa te completez si eu un pic, Tuareg.tuareg wrote:Refuzul la intrebari sau neprezentarea trebuie considerat numai un inceput de dovada ce urmeaza a fi completat cu alte probe pt. a se stabili imprejurarile reale ale cauzei.
In cazul in care nu este posibila administrarea altor probe, in practica neprezentarea/refuzul se cam sanctioneaza conform 225.
Re: amandare parat pt neprezentare??!!
Nu. Si pe citatzii scrie ca partea poate sa depuna un inscris cand nu vrea sa sa prezinte. Sa faca cerere de reexaminare.myado wrote:well....are instanta dreptul sa amendeze paratul, intr un proces civil avand ca ob. pretentii, pt ca nu s-a prezentat la niciun termen???? 8O
nu o sa dau prea multe amanunte insa....cam asa sta treaba
intre instanta care judeca si domiciliul meu is cam 800 km...drept pt care invoc 242...cu toate astea imi suspenda dosarul, fac recurs la incheiere, mi se admite (anul trecut in nov)...pana acum 2 sapt nu primesc nici hot din recurs nici citatie de repunere pe rol; dau telefon si in secunda 2 se repune pe rol si primesc citatie...judele imi spune ca intentionat nu lna repus pe rol ca nu mnam mai interesat de el si ca nu intelege de ce mi s-a admis recursul...ca ce, nu e tinuta sa respecte 242 ca oricum e o prevedere comunista.....drept pt care amendeaza paratul cu un milion ca nu s-a prezentat si daca mai comentam mult ma amenda si pe mine ca nu mnam interesat de dosar aproape un an...si daca ma intereseaza sa imi recuperez banii sa ma prezint la termene, ce daca sunt din buc....
(tin sa precizez ca pana acuma cheltuielile de deplasare is dublu decat debitul pe care il am de recuperat.....)
intre instanta care judeca si domiciliul meu is cam 800 km...drept pt care invoc 242...cu toate astea imi suspenda dosarul, fac recurs la incheiere, mi se admite (anul trecut in nov)...pana acum 2 sapt nu primesc nici hot din recurs nici citatie de repunere pe rol; dau telefon si in secunda 2 se repune pe rol si primesc citatie...judele imi spune ca intentionat nu lna repus pe rol ca nu mnam mai interesat de el si ca nu intelege de ce mi s-a admis recursul...ca ce, nu e tinuta sa respecte 242 ca oricum e o prevedere comunista.....drept pt care amendeaza paratul cu un milion ca nu s-a prezentat si daca mai comentam mult ma amenda si pe mine ca nu mnam interesat de dosar aproape un an...si daca ma intereseaza sa imi recuperez banii sa ma prezint la termene, ce daca sunt din buc....
(tin sa precizez ca pana acuma cheltuielile de deplasare is dublu decat debitul pe care il am de recuperat.....)