Proces pierdut cu mobifon

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Creieru

Proces pierdut cu mobifon

Post by Creieru » 17 Sep 2004, 08:52

Buna ziua. S-a emis o sentinta prin care trebuie sa platesc o suma de bani celor de la Mobifon in urma neachitarii unor facturi. Suma fiind mare, nu am achitat-o. Ideea e ca am primit somatii de la executori cum ca voi fi executat silit. As fi interesat sa stiu unde poate sa ajunga acest lucru, avand in vedere ca nu am nimic in proprietate. Va multumesc

Werx

Post by Werx » 17 Sep 2004, 11:20

Daca nu ai nimic nu vor avea ce executa silit.
Vor face o adresa catre instanta prin care vor informa cele constatate.
Poate primesti cateva sute de ore in slujba comunitatii, gen maturat strada..... :twisted: , alta data sa vorbesti la telefon de cati bani ai...

Creieru

Post by Creieru » 17 Sep 2004, 11:24

dar daca sunt angajat la o firma privata, ar putea forta firma sa-mi execute poprire pe salar? (iar in legatura cu munca in folosul comunitatii, chiar este posibil). Multumesc.

Zgabeata_Iftode

Post by Zgabeata_Iftode » 17 Sep 2004, 11:54

In masura in care stiu unde lucrezi vor putea sa iti puna poprire pe salariu, dar ratele lunare ce iti pot fi oprite de angajator nu pot depasi 1/3 din salariu- daca e vorba numai despre aceasta datorie (vezi art.409 C.pr.civ) sau maxim 1/2 din salariu- in conditiile in care mai ai si alte datorii (pensii alimentare, pagube cauzate angajatorului, impozite neplatite, etc.)- vezi art.164 C.muncii.
Partea proasta in cazul executarii silite - de orice gen ar fi ea- este ca vei suporta si cheltuielile de executare silita- in cazul tau de infiintare a popririi.
In privinta muncii in folosul comunitatii, trebuie sa-l contrazic pe colegul Werx... din cate stiu eu inchisoarea datornicilor nu se mai practica din sec.XIX, dar poate mai aflu si eu cate ceva.... :twisted:
In situatia in care debitorul e insolvabil, executorul judecatoresc poate emite un certificat de insolvabilitate care ii va permite creditorului Mobifon sa isi inregistreze debitul ca si pierdere deductibila. NU e cazul tau din moment ce realizezi venituri urmaribile.

Succes

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 17 Sep 2004, 14:31

In masura in care stiu unde lucrezi si DACA ESTI ANGAJAT CU CONTRACT DE MUNCA caci daca lucrezi la negru nu au ce executa.

Si da, inchisoarea datornicilor nu mai exista din secolul trecut iar munca in folosul comunitatii nu este prevazuta decat ca sanctiune contraventionala.

klingonx

Post by klingonx » 05 Oct 2004, 09:09

buna ziua!..deci pana la urma te pot obliga la munca in folosul comunitatii?...mentionez k sunt intro situatie similara si sunt ff interesat de acest subiect...
multumesc

Zgabeata_Iftode

Post by Zgabeata_Iftode » 05 Oct 2004, 10:26

Nu.

klingonx

Post by klingonx » 05 Oct 2004, 11:24

txs :twisted:

ramonn

Post by ramonn » 07 Nov 2004, 15:16

attorneyatlaw wrote: Si da, inchisoarea datornicilor nu mai exista din secolul trecut iar munca in folosul comunitatii nu este prevazuta decat ca sanctiune contraventionala.
smooth ...

Post Reply