Restituire permis suspendat

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
giovanni

Restituire permis suspendat

Post by giovanni » 19 Oct 2006, 12:47

Citez din sentinta:
"Condamna inculpatul la 1 an si 6 luni inchispare pentru comiterea infractiunii de refuz de recoltare a probelor biologice [...]
In baza art. 71 c. p. interzice inculpatului exercitarea drepturilor civile prevazute de art. 64 c. p. pe durata pedepsei aplicate.
In baza art. 81 c. p. dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei, pe durata unui termen de incercare de 3 ani si 6 luni, conform art. 82 c.p.".
Intrebare: cand se poate restitui permisul de conducere? Dupa 1 an si 6 luni sau dupa 3 ani si 6 luni?
Banuiesc raspunsul, dar nu vreau sa il sugerez, nu de alta, dar condamnatul a intampinat unele probleme la momentul depunerii cererii de restituire a permisului.

wittmann

Post by wittmann » 19 Oct 2006, 14:33

Intrebare (pentru ca nu am Codul rutier la indemana):
Refuzul de recoltare atrage cumva dupa sine anularea permisului? Pentru ca in cazul asta...

giovanni

Post by giovanni » 19 Oct 2006, 14:47

In sentinta nu scrie nimic legat de anulare. Doamne fereste.

kynes

Post by kynes » 19 Oct 2006, 14:48

"Durata pedepsei" este de 1 an si sase luni.... Deci....

giovanni

Post by giovanni » 19 Oct 2006, 14:56

OUG 195/2002:

Art. 79. - (4) Refuzul, impotrivirea sau sustragerea unei persoane care conduce pe drumurile publice un autovehicul sau tramvai de a se supune recoltarii probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de produse sau substante stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora sau testarii aerului expirat se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.

Art. 98. - Permisul de conducere se retine in urmatoarele cazuri:
b) cand titularul acestuia a savarsit una dintre infractiunile prevazute la art. 77, la art. 78 alin. (2), la art. 79 alin. (1), (3) si (4) si la art. 81 alin. (1);

Art. 101. - (1) Permisul de conducere se anuleaza de catre seful inspectoratului judetean de politie, Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti sau al directiei politiei specializate din Inspectoratul General al Politiei Romane pe a carei raza de competenta a fost comisa fapta, in cazul in care titularul acestuia a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva:
b) pentru infractiunile prevazute la art. 77, art. 78 alin. (2) si la art. 79 alin. (1), (3) si (4);

No cum e? Ca legea zice si ca se retine si ca se anuleaza

wittmann

Post by wittmann » 19 Oct 2006, 14:56

kynes wrote:"Durata pedepsei" este de 1 an si sase luni.... Deci....
Deci ce?

@giovanni: Nu intra in competenta instantei anularea permisului.

wittmann

Post by wittmann » 19 Oct 2006, 15:00

Aha. Deci se anuleaza de catre politie. Asta inseamna ca titularul (de fapt fostul titular :grin: ) se va putea prezenta pentru sustinerea unui nou examen dupa un an de zile de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.

giovanni

Post by giovanni » 19 Oct 2006, 15:26

Deci care va sa zica are loc o retinere in vederea suspendarii?... Asta nu e de bine.

wittmann

Post by wittmann » 19 Oct 2006, 15:28

Pai din cate am inteles, deja a fost retinut.

minodora

Post by minodora » 19 Oct 2006, 16:33

Pai asa ar fi trebuit.
Sa fie anulat.

Samurai

Post by Samurai » 19 Oct 2006, 16:41

Eu le-as interzice sa mearga si pe bicicleta la inconstientzii astia.

giovanni

Post by giovanni » 19 Oct 2006, 16:43

Nu m-am exprimat eu bine, trebuia sa folosesc verbul la trecut. A avut loc retinerea, dar de anulare nu stim nimic inca. Condamnatul a depus cerere de restituire, a anexat sentinta, iar un subcomisar de pe acolo i-a zis sa vina din nou peste 2 ani. Asta chiar mi s-a parut aiurea. Oricum, "organul" i-a spus respectivului ca i va veni un raspuns scris acasa, ca doar suntem acum in dr. administrativ. Ramane de vazut ce va stabili politia, sa mai asteptam maxim 30 de zile.

Mili

Post by Mili » 19 Oct 2006, 19:43

Giovanni wrote:Deci care va sa zica are loc o retinere in vederea suspendarii?... Asta nu e de bine.
In vederea anularii...asta nu e bine deloc.
Anularea oricum se poate dispune si fara permisul retinut. Apare la calculator si gata, poti sa-ti iei bicicleta...sau sa-ti bagi picioarele in ea de suspendare conditionata. La "mititica" nici trotineta nu o sa ai.. :-D

minodora

Post by minodora » 19 Oct 2006, 20:36

Eu il vad anulat.
Da inca o data examen la un an de la definitiva.

giovanni

Post by giovanni » 19 Oct 2006, 20:51

Daca e asa, atunci draconica mai e legea asta. Aceeasi ar fi situatia si in cazul in care esti prins cu peste 0,8 alcolemie.

Post Reply