drepturi de autor - traduceri

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
talmaciu

drepturi de autor - traduceri

Post by talmaciu » 12 Oct 2006, 21:06

Buna ziua! Va rog frumos sa-mi lamuriti in masura timpului si disponibilitatii dvs. urmatoarea problema: am o firma de traduceri care recent si-a intensificat activitatea destul de mult. Am cautat colaboratori si am avut surpriza sa constat ca foarte multi dintre traducatori nu sunt PFA si nici nu au absolut nici o posibilitate de emitere de factura, etc. Contabilul meu mi-a sugerat sa inchei contracte de cesiune a drepturilor de autor, urmand ca plata sa fie confirmata prin semnarea unei dispozitii de plata/incasare, care este un tipizat disponibil in magazine, iar eu trebuind sa platesc 10% nu-stiu-ce-taxe. Ce parere aveti de aceasta optiune? Este legala? Este acceptabila si pentru traduceri scrise si pentru activitati de interpretare? Va rog frumos, in cazul in care aveti un raspuns, sa-mi indicati si actul legislativ prin care este reglementata aceasta chestiune. Va multumesc mult!

oana_stroescu

Post by oana_stroescu » 13 Oct 2006, 10:54

Contractul de cesiune a drepturilor de autor=contractul prin care autorul sau titularul dreptului de autor, cedeaza altei persoane,de regula,in schimbul unei remuneratii, drepturile sale patrimoniale de autor.Pentru veniturile din drept de autor, se va retine impozit la sursa in cota de 10% din venitul brut.
OUG nr. 123/ 2005 pentru modificarea si completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile anexe

Post Reply