M-am mutat de curand in chirie si am probleme in obtinerea vizei de flotant.
Propietarii de drept ai apartamentului sunt plecati in strainatate si cand am inchiriat apartamnetul am discutat cu parintii acestora.
In aceasta situatie care este cea mai simpla modalitate de a obtine viza de flotant.
Este suficienta o imputernicire si contractul de propritate al apartamentului?
Si in ceea ce priveste imputernicirea cum se poate obtine ea. Propietarii sunt plecati in Sua. Trebuie neaparat legalizata? NU e suficient daca se trimite o imputernicire prin fax?
Viza de flotant
Re: Viza de flotant
Eu nu prea cred, sincer. Cred ca ai nevoie de procura speciala, in forma autentica, banuiesc ca si tradusa legal in limba romana. Procura data parintilor, acestia merg cu tine la politie, la evidenta populatiei. Mai multe afli de la ei oricum.ioana_t wrote:M-am mutat de curand in chirie si am probleme in obtinerea vizei de flotant.
Propietarii de drept ai apartamentului sunt plecati in strainatate si cand am inchiriat apartamnetul am discutat cu parintii acestora.
In aceasta situatie care este cea mai simpla modalitate de a obtine viza de flotant.
Este suficienta o imputernicire si contractul de propritate al apartamentului?
Si in ceea ce priveste imputernicirea cum se poate obtine ea. Propietarii sunt plecati in Sua. Trebuie neaparat legalizata? NU e suficient daca se trimite o imputernicire prin fax?
1. Actul de identitate al celui care solicita viza de resedinta;
2. Certificatul de nastere, de casatorie al solicitantului, certifi-catele de nastere ale copiilor sub 14 ani care insotesc persoana la noua adresa (dupa caz) in original si xerocopie;
3. Actul de identitate al titularului spatiului de locuit, cu exceptia si-tuatiei cand spatiul de cazare apartine unei institutii (camin de nefa-milisti, studentesc, de elevi etc.)
4. Actul cu care persoana fizica face dovada ca este titulara a spatiului de locuit. Prezenta gazduitorului este obligatorie pentru a semna in fata lucratorului de evidenta a populatiei;
5. Timbre fiscale in valoare de 3.000 de lei.
6. Formular-tip, care se primeste de la ghiseu si se completeaza pe loc.
Foarte Important !
Prin actul de spatiu, respectiv dovada spatiului de locuit, se intelege:
1. Extrasul de carte funciara (c.f.) de data recenta (sub trei luni);
2. Contract de vanzare-cumparare a unui imobil tip locuinta:
3. Contract de donatie a unui imobil tip locuinta - autentificat;
4. Contract de schimb de locuinte;
5. Contractul (conventia) de partaj vo-luntar, autentificat(a);
6. Contractul de comodat (imprumu-tul de folosinta), cu semnaturile legalizate;
6. Contract de intretinere sau de renta viagera - legalizat;
7. Contract de inchiriere (locatiune) a locuintei, pentru o perioada de cel putin un an:
- din fondul locativ de stat;
- proprietate a unei persoane fizice, vizat la administratia financiara;
- proprietate a unei persoane juridice - caz in care nu este necesara viza administratiei financiare;
8. Contractul de subinchiriere pentru o perioada de cel putin un an - inregistrat la Administratia Financiara;
9. Certificat de mostenitor (cu acordul celorlalti mostenitori, cand nu s-a iesit din indiviziune);
Daca ai contract de inchiriere ar trebui sa nu mai fie necesara prezenta proprietarului, insa viata bate filmul...
Re: Viza de flotant
E necesara, trebuie ca proprietarul sau cel mandatat de acesta sa semneze pe formularul ala, de cerere a stabilirei resedintei(cutoate ca prin semnarea contractului de inchiriere si-a dat implicit acordul... :? )Mili wrote:
Daca ai contract de inchiriere ar trebui sa nu mai fie necesara prezenta proprietarului, insa viata bate filmul...