despre subiecte

Examene, rezultate, pareri, etc
Post Reply
raluca_mihaela

despre subiecte

Post by raluca_mihaela » 05 Oct 2006, 17:55

avem de invatat un subiect cu titlul: act posesorii si petitorii (asemanari si deosebiri). eu am gasit f putin pe aceasta tema si in cartile de procedura civila si in cartile de civil. am gasit in liviu pop, tabarca si ciobanu. unde as mai putea gasi? nu prea am timp sa caut prin reviste ca timpul trece si examenul se apropie

bozo

Post by bozo » 07 Oct 2006, 22:32

Daca o sa citesti despre fiecare in parte, o sa descoperi singura asemnarile si deosebirile.

raluca_mihaela

Post by raluca_mihaela » 12 Oct 2006, 10:13

nu numai ca le-am citit, dar le-am si schematizat. insa din 2 carti nu poti face ceva klumea.
as fi preferat ca sa discutam si despre subiecte si nelamuriri pe site-ul asta, nu numai despre frustrari si lucruri neesentiale despre cum isi cauta fiecare avocat pentru ca reteta unei persoane ce a reusit nu se potriveste si altcuiva.

cristinamo

Post by cristinamo » 12 Oct 2006, 20:35

raluca_mihaela, sa stii ca ai dreptate ... de aceeasi problema m-am lovit si eu anul trecut. Nu te astepta la prea mult ajutor de pe site :-? iar din cate stiu eu ... actiunile petitorii pun in discutie proprietatea, iar cele posesorii, posesia. :idea:

melchior

Post by melchior » 12 Oct 2006, 21:58

Subiectele se afla in carti si manuale.
Fiecare invata.
In nici un caz nu se poate prezenta un subiect de sinteza pe topic.

kiddy

Post by kiddy » 14 Oct 2006, 16:54

sunt foarte clar prezentate in cartea lui Liviu Pop, drepturi reale, cred ca la posesie si la actiunea in revendicare. Nu sunt dificile si nu mi s-a parut ca ridica probleme. Si sincer, cred ca daca stii cat a scris Liviu Pop, sigur iei examenul. nu te crampona in nimicuri si priveste in ansamblu. Totusi, daca ai intrabari formuleaza-le mai clar, nu unde mai gasesti in carti aceste subiecte. Nu iti ajuta la nimic sa citesti din 7 surse. Calitate,nu cantitate. Poti sa surprinzi esenta si dintr-o singura carte.

Post Reply