postare de w-end...
2%..eu nu sunt de acord cu acest procent..nu stiu cum s-a ajuns la rezultatul asta, cine l-a nprodusn, dar nici unul din studiile in domeniu nu vine cu o astfel de aiureala..
...in ceea ce-l priveste pe Einstein, in nici una din biografiile dedicate lui - si-am citit cateva din cele de referinta, nu se pomeneste nimic de o asemenea afirmatie... i-am citit si cartile &...sincer, inclin sa cred ca afirmatia asta e folclor, o chestie emisa de te miri cine, care-dorind probabil s-o introduca in circuitul...civil, a adaugat ca sursa un nume prestigios..
.. asa cum rezulta din descrierea lui ca om, din scrisorile pe care le-a trimis celor apropiati, din felul in care vedea lumea-in general, chiar nu cred ca si-ar fi pierdut timpul concepand un test care sa nu se poata face ori sa se faca f. greu&...nu mi se pare ca asta era natura firii lui, din moment ce orice preocupare a sa era, in mod esential, indreptata spre rezolvari si solutii a ceea ce altii nu puteau sau nu pricepeau&...in fine&...in 1900 avea 21 de ani si era extrem de ocupat cu cercetarea efectului fotoelectric...

&... azi inteligenta e analizata ca un complex de elemente&... pe cel mai de jos nivel este capacitatea de adaptare si&...,urcand pe nscaran, pana in antecamera geniului&...se ajunge la inteligenta sclipitoare si creativa,
dar&...
..se disting
7 tipuri de inteligenta, independente unele de altele :
1. inteligenta logica, cea rationala si matematica- o au oamenii care percep /asimileaza / prelucreaza informatiile usor si rapid daca sunt prezentate in
maniera simbolica, folosind grafice, scheme, metode matematice&...
2. inteligenta vizuala si spatiala - e specifica celor care invata usor daca
vad lucrurile sau isi reprezinta mintal,
sub forma de imagini, informatiile..
3.inteligenta auditiva si verbala - se intalneste la cei care inteleg totul mai bine
ascultand ;acestia, atunci cand citesc, au nevoie
sa repete cuvintele mintal pt. a patrunde mai bine intelesul informatiilor..
4.inteligenta muzicala si ritmica - o au cei care invata mai usor daca se joaca mintal cu
ritmul cuvintelor ori daca informatia le parvine intr-o forma care are/e insotita de un ritm.
5.inteligenta kinestezica sau inteligenta miscarii - e proprie celui priceput la toate, care intelege si invata mai usor daca-si poate folosi mainile care manevreaza ceva sau daca-si imagineaza mintal informatiile intr-
o maniera dinamica..
6.inteligenta intrapersonala - se refera la cunoasterea de sine prin meditatie si introspectie - e specifica celor care prelucreaza informatia
reflectand indelung asupra ei in singuratate..
7. inteligenta interpersonala - e caracteristica celor care au o
usurinta extrema in comunicarea cu ceilalti, fac asta cu naturalete..
! un om nu are numai un anumit tip de inteligenta, dar procentul in care se manifesta fiecare forma este diferit de la un individ la altul..
! inteligenta in ansamblul sau nu poate fi masurata, iar modul de verificare a QI se refera numai la anumite aspecte..
! cel mai cunoscut model de inteligenta este al psihologului american
Thurstone si are 6 componente :
- capacitate optica de perceptie
- memorie
- capacitatea de a actiona
- gandirea logica
- inteligenta limbajului
- inteligenta practica.
! un test de inteligenta trebuie sa cuprinda ( in 80 de min.):
- operatii de baza, 4 min.
- sinonime, 2 min.
- analogii, 7 min.
- estimari, 4.5 min.
- sir numeric, 6 min.
- imagini in oglinda, 2.5 min.
- socoteli camuflate, 14 min.
- siruri de litere, 4 min.
- memorare, 6 min.
- observare, 3.5 min
- abilitati lingvistice, 5 min.
- desfasurari tip cub, 5 min.
-reproducere din memorie, 16 min.
!in mare masura, testele sunt o problema de rutina, se pot exersa&...
&...mai interesant e ca evaluatorii, in cazul unor persoane f. dotate, nu se uita atat la rezultat, care e -de altfel-excelent, ci la
ordinea in care acestia rezolva itemii&...deci un level care spune ceva in plus despre inteligenta persoanei resp&...e un fel de ninteligenta strategica, ordonatoaren..
! s-a constatat ca un QI ridicat, el singur, nu garanteaza succesul ci e doar o baza buna&...sunt multi oameni cu QI f. mare ( peste 140) care se spetesc muncind si traiesc la fel sau poate mai prost decat altii cu QI mediu..
! nu sunt exceptii de la regula potrivit careia ‘o persoana cu un anumit QI nu poate face fata unei activitati care presupune pretentii intelectuale mai mari decat ii este niveluln..
..acum, daca vine cineva sa-mi spuna ca m-am straduit f. mult etc, i-o iau eu inainte si il asigur ca nu m-am straduit deloc, ci cu un minim de inteligenta muzicala si ritmica am dat copy/paste pe niste fisiere..
..nu mai zic
enjoy ca mi-a luat altcineva vb asta, asa ca&...un
super-ultra-extra-sfarsit- de- saptamana , cu sau fara ploaie&...