Adeverinta...ciudata...

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
monica

Adeverinta...ciudata...

Post by monica » 26 Sep 2006, 15:00

Un domn oarecare solicita firmei noastre eliberarea unei adeverinte pe numele unei angajate a noastre (sora acestuia, zice el), in care sa specificam ca aceasta a fost la munca in anumite date, insotita de copia foii colective de prezenta.
Deasemenea, mentioneaza ca aceste informatii ii sunt necesare in cadrul unui litigiu.
Cererea domnului nu este datata ci doar semnata.

Din cate cunosc eu, stiu ca firma elibereaza adeverinte numai angajatilor firmei si nu oricaror persoane care declara ca sunt sau nu cine stie ce rude etc.
Ce pot sa fac eu sau sa nu fac, cu acesta adresa primita de firma?
Va multumesc.

lauraC

Post by lauraC » 26 Sep 2006, 15:05

Eu una nu as elibera o astfel de adeverinta decat daca solicita instanta in mod clar. Nici macar salariatei.

monica

Post by monica » 26 Sep 2006, 15:11

intradevar, nu putem elibera pt. el - nefiind angajatul firmei, dar ar mai fi o solutie pt. el si anume la cererea Instantei respective se poate.
mersi, astept si alte pareri.

sebi77

Post by sebi77 » 26 Sep 2006, 16:36

Cu ce se ocupa "firma" asta? Are finantare din bani publici? Daca da ... Vezi legea 544/2001

kinga

Post by kinga » 26 Sep 2006, 19:22

monica wrote:intradevar, nu putem elibera pt. el - nefiind angajatul firmei, dar ar mai fi o solutie pt. el si anume la cererea Instantei respective se poate.
mersi, astept si alte pareri.
ce a spus Laura este foarte corect.
Sunt date confidentiale. Eliberezi adeverinta numai la cererea instantei.

luc4s

Post by luc4s » 26 Sep 2006, 20:38

kinga wrote:[
Sunt date confidentiale. .
Sigur? :grin:

kinga

Post by kinga » 26 Sep 2006, 20:48

pai ce ar fi sa dovedesti contrariul?????

PS
de ce nu scoti o adeverinta de la ITM..cu aceste date???? au si ei..statele de plata se depun lunar...... si cere aceste informatii in calitate de persoana XXXX...... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

maxxim

Post by maxxim » 27 Sep 2006, 07:48

biblia muncitoreasca in privinta asta zice ase ... " La solicitarea salariatului angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, vechimea in munca, in meserie si in specialitate" (art. 34)
iar printre obligatiile angajatorului art. 40 prevede si "sa elibereze, la cerere, toate documentele care atesta calitatea de salariat a solicitantului".

ase ca-s de acord cu kinga.... doar la cererea salariatului sau imputernicitului acestuia sau a instantei pentru ca acelasi angajator are si obligatia "sa asigure confidentialitatea datelor cu caracter personal ale salariatilor" :razz:

monica

Post by monica » 27 Sep 2006, 08:28

asa m-am gandit si eu.
va multumesc pt. raspunsuri.

kinga

Post by kinga » 27 Sep 2006, 18:17

Maxxim.... :cafea: :cafea: :cafea:

Post Reply