Va cer ajutorul in cazul unei decizii de suspendare a CIM care, cred eu,nu a respectat prevederile Codului Muncii.Iata textul deciziei:
Decizia nr...din 14.09.06
Subsemnatul...reprezentant legal al SC...SRL avand in vedere drepturile conferite prin statutul societatii,decide:
Art.1 Incepand cu data de 14.09.06 pana la data de 28.09.06 se suspenda contractul de munca al salariatului...,avand meseria de...,prin art 52/a din Codul Muncii.
Art.2Se acorda preavizul legal de 15 zile lucratoare cu data de...{nu este completat] in temeiul art 131 din Codul Muncii.
Art.3 Prezenta decizie se incheie in 3 ex din care 1 ex salariatului,1 ex se depune la Inspectoratul teritorial de munca al...si un ex pentru evidenta societatii.
Art.4 Compartimentul Financiar-contabilitate va duce la indeplinire prevederile prezentei decizii.
Alte modificari:-
Comunicat salariatului Reprezentant legal al firmei
Dovada comunicarii Nume si prenume...
Semnatura
Stampila societatii
Ce trebuie mentionat : in ziua respectiva angajatul a fost chemat la inceperea programului si i-a fost inmanata aceasta decizie fara nici un fel de atentionare prealabila.Reprezentantul legal a motivat aceasta decizie pentru neefectuarea orelor suplimentare in ziua anterioara.Din motive personale,angajatul nu a putut face acest lucru desi de la inceputul lunii respective avea efectuate un numar de 14 ore suplimentare
In disperare de cauza,angajatul a mototolit toate cele trei decizii pastrandu-le ulterior asupra sa.
Ma intereseaza legalitatea acestei decizii,daca poate fi atacata in instanta si eventuale repercusiuni asupra angajatului avand in vedere gestul sau pripit.
[/quote][/b]
Decizie suspendare CIM
interesant ..... suspenzi cim dar nu faci convocarea la cercetare
si ce termen de preaviz dai la suspendare ?????? in baza art. 131?????
toata povestea are iz de Spitalul 9.
adica abaterea disciplinara este refuzul de a efectua ore suplimentare?
..... main-poimaine o sa mi se reduca salariul ca am cerut concediu de odihna!!!!
Dar nu m-ar mira asta la sefii mei! :(
si ce termen de preaviz dai la suspendare ?????? in baza art. 131?????
toata povestea are iz de Spitalul 9.
adica abaterea disciplinara este refuzul de a efectua ore suplimentare?