PROBLEMA URGENTA: divort-competenta teritoriala

Familiei
kristabella

PROBLEMA URGENTA: divort-competenta teritoriala

Post by kristabella » 20 Sep 2006, 15:40

Care este instanta la care se introduce cererea de chemare in judecata in cazul divortului in urmatoarea situatie:
Locul incheierii casatoriei si ultimul domiciliu comun al sotilor este Cluj-Napoca. In momentul de fata nici unul dintre ei nu mai locuieste in cluj-napoca, reclamanta locuind in alt judet, iar paratului nu i se cunoaste domiciliul. Singurul lucru care se cunoaste despre domiciliul paratului este ca se afla in tara, dar nu se stie cu exactitate unde.
Va multumesc anticipat.

jojo

Post by jojo » 20 Sep 2006, 16:26

Se aplica art. 5 C.pr. civ. Cred.
Instanta domiciliului reclamantului.

rox_alina

Post by rox_alina » 20 Sep 2006, 20:11

la judecatoria de la locul incheierii casatoriei sau ultimul domiciliu comun. deci in Cluj-Napoca!

jojo

Re: PROBLEMA URGENTA: divort-competenta teritoriala

Post by jojo » 21 Sep 2006, 09:47

kristabella wrote: In momentul de fata nici unul dintre ei nu mai locuieste in cluj-napoca, reclamanta locuind in alt judet, iar paratului nu i se cunoaste domiciliul.
Citeste art.5 roxalina

flaviusnet

Post by flaviusnet » 21 Sep 2006, 11:07

kristabella wrote:Care este instanta la care se introduce cererea de chemare in judecata in cazul divortului in urmatoarea situatie:
Locul incheierii casatoriei si ultimul domiciliu comun al sotilor este Cluj-Napoca. In momentul de fata nici unul dintre ei nu mai locuieste in cluj-napoca, reclamanta locuind in alt judet, iar paratului nu i se cunoaste domiciliul. Singurul lucru care se cunoaste despre domiciliul paratului este ca se afla in tara, dar nu se stie cu exactitate unde.
Va multumesc anticipat.
nu se aplica art 5 pt ca exista o prevedere speciala...si asa este,comepetenta sa solutioneze cauza este inst de la ultimul domiciliu comun,in speta judecatoria Cluj, chiar daca nimeni nu mai locuiteste in prezent acolo.

fanfanlatulipe

Post by fanfanlatulipe » 21 Sep 2006, 11:17

in cazul in care niciunul dintre soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei de la ultimul domiciliu comun iar in cauza nu este cunoscut nici domiciliul si nici resedinta paratului atunci devine aplicabil art.5 C.pr.civ. respectiv competenta apartine instantei de la domiciliul reclamantului (art.607 corob cu art.5)

flaviusnet

Post by flaviusnet » 21 Sep 2006, 11:24

formularea este echivoca...eu am dedus ca mai locuieste cineva la ultimul domiciliu comun..daca nu este asa,atunci clar competenta revine inst de la domiciliul reclamantului,dar nici asa nu se aplica prevederile de drept comun,ci cele speciale din materie de divort..

jojo

Post by jojo » 21 Sep 2006, 11:53

flaviusnet wrote:dar nici asa nu se aplica prevederile de drept comun,ci cele speciale din materie de divort..
zi-mi articolul ca nu te cred pe cuvant

flaviusnet

Post by flaviusnet » 21 Sep 2006, 12:18

607

jojo

Post by jojo » 21 Sep 2006, 15:26

kristabella wrote: iar paratului nu i se cunoaste domiciliul. Singurul lucru care se cunoaste despre domiciliul paratului este ca se afla in tara, dar nu se stie cu exactitate unde.
607 zice de paratul care nu are domiciliu in tara.

flaviusnet

Post by flaviusnet » 21 Sep 2006, 15:30

si mai zice ceva acolo... :cafea:

jojo

Post by jojo » 21 Sep 2006, 15:37

Scrie scrie, da sa orbesc daca vad ce :-D :-D :-D
Si am codu in fata, nu citesc din stele!

Deci, ramane cum am stabilit? :cafea:

flaviusnet

Post by flaviusnet » 21 Sep 2006, 15:56

:-D :-D pai cum am stabilit?eu zic ca se aplica procedura speciala,chiar daca este similara cu cea prev in partea de inceput a codului.daca nu este cunoscut domic paratului sau nu are domic in tara(nu se mai refera aici si la resedinta), atunci este compet inst de la domic reclamantului,dar nu conform art.5

krisstina

Post by krisstina » 21 Sep 2006, 16:46

Art. 607 nu face referire la necunoasterea domiciliului / resedintei paratului.

jojo

Post by jojo » 21 Sep 2006, 18:23

flaviusnet wrote::-D :-D pai cum am stabilit? , atunci este compet inst de la domic reclamantului, conform art.5
Asa. :grin:

P.S. Ce infractiune am comis?
:-P

Post Reply