am divortat in 2000, eu am ramas cu masina si altele ea cu garsoniera, care de altfel a fost luata din bani mamei ei, si custodie copil.pensie alimentara la intelegere pt ca nu am avut pretentie la casa. pensie undeva la 15-20% din salariu ii dadeam lunar din mina .
In 2002 pleaca in Spania sa munceasca si o lasa pe maica-sa cu copilul FARA NICI UN ACT precum ii da copilul sprea crestere sau ceva asemanator.ii lasa numai o procura cu drepturi deplina sa achite facturi, sa faca/ia acte in numele ei nu cunosc continutul exact, dar pot afla.
copilul a fost de 2 ori la ea de sarbatori, in acesta perioada toate bune pina in aceasta vara cind a plecat iar pt 3 luni,vacanta de vara, cu procura de la mine .acolo soacra-mea , din spusele ei, a fost tratata ca un rahat si de fi-sa si de ala cu care sta.tot roman.un betiv care a si maltratat-o a venit vinata pe maini si umar,scuturata de maini si impinsa de citeva ori in tocul de la usa.au vrut sa o dea afara si sa opreasca copilul. din 3 luni a stat doar 1 juman.cu certuri fff mari abia a reusit sa plece. copilul tratat de maica-sa la fel destul de urit,din nenorocitule si dute dracui nu-l scotea la orice prostioara. baiatul meu are 14 ani jumatate. 25.05.n92. sau intors si mia povestit , in mare, toate acestea. i-am cerut pasaportul baiatului, mi la dat, si i-am spus ca de azi inainte nu mai pleaca din tara.acolo ia spus ca ramane la ea face 10 clase, ca nu are nevoie mai multe, si la munca. asta spus de fata cu soacra si baiatul care a confirmat. a dat telefon si a tras baiatul de limba si a aflat ca am pasaportul si ca stiu tot ce sa intimplat si a vorbit cu maica-sa ca daca nu imi ia pasaportul nu stiu ce face ia prin consulat si o da in judecata ca mia dat ala fara acordul ei.de a speriat-o pe soacra-mea si sa ii aduc pasaportul inapoi.iar cel mai important este ca vine in decembrie si vinde garsoniera ia copilul si pleaca.
Copilul NU VREA SUB NICI O FORMA sa plece acolo.maica-sa are copii dupa toate actele ei, o tarheta ;carte de munca acolo am inteles, cu salariu ei si a zis sa o dam in judecata sa-i luam copilul si sa plateasca ea pensie. a spus ca ma ajuta cu tot ce vreau si am nevoie,declaratii/martora etc. nu o mai recunoaste ca fica dupa cum sa purtat cu ea si ala si nu s-a bagat sa o apere.
cam asta in mare
1. ce repercusiuni poate avea faptul ca m-ia dat pasaportul?
2.pot obtine copilul? pot spune ca a parasit copilul si a plecat din tara si o pot dovedi normal
3.care este urmatorul pas?
putem face , eu cu soacra, un act sa ii dea soacra , donatie sau ceva asemanator, casa copilului sa nu poate maica-sa sa o vinda? ea a zis ca face daca putem ca acea casa este din bani ei
multumesc si sper sa aveti rabdare sa cititi tot
edit: am mai citit pe aici si am aflat:Art. 29. - (1) Domiciliul cetateanului roman minor se stabileste de drept, in conditiile legii, in statul in care au domiciliul ambii parinti sau, dupa caz, doar unul dintre parinti, daca exista acordul expres al celuilalt parinte.
deci nu poate pleca cu el fara acordul meu,dar art. 7 ii cam da voie sa faca alt pasaport si sa iasa din tara.de unde stiu aia ca iese temporar sau definitiv?
reincredintare minor,pensie alimentara ...si inca...
Nu se intampla nimic daca pasaportul copilului e la tine,doar si tu esti parintele acelui copil.
Poti cere instantei reincredintarea copilului,dar va fi mai greu cu citarea ei in Spania.(Vorbeste cu un avocat,care,stiind practica instantei locale,te poate sfatui cam cum ai putea nntrece nn mai usor peste chestia asta.
In privinta casei,eu nu prea vad rezolvare,poate stie altcineva...Cum vad eu lucrurile,daca soacra i-a dat banii,fiind dar manual,nu prea poate sa si-i ceara inapoi...
Am o idee,totusi.Daca soacra ar putea dovedi ca vi i-a dat amandoura,cu titlu de imprumut....Desi banuiesc ca au trecut ani buni...Si nici nu reiese daca imobilul a fost luat sau nu in timpul casatoriei. DAr nici asa nu prea mai e ce face....
Eventual o impartire de bunuri - daca zici ca n-ati facut prin instanta,sa obtii tu casa (avand si copilul la tine !) .Dar soacra nu prea are nimic de obtinut....
Poti cere instantei reincredintarea copilului,dar va fi mai greu cu citarea ei in Spania.(Vorbeste cu un avocat,care,stiind practica instantei locale,te poate sfatui cam cum ai putea nntrece nn mai usor peste chestia asta.
In privinta casei,eu nu prea vad rezolvare,poate stie altcineva...Cum vad eu lucrurile,daca soacra i-a dat banii,fiind dar manual,nu prea poate sa si-i ceara inapoi...
Am o idee,totusi.Daca soacra ar putea dovedi ca vi i-a dat amandoura,cu titlu de imprumut....Desi banuiesc ca au trecut ani buni...Si nici nu reiese daca imobilul a fost luat sau nu in timpul casatoriei. DAr nici asa nu prea mai e ce face....
Eventual o impartire de bunuri - daca zici ca n-ati facut prin instanta,sa obtii tu casa (avand si copilul la tine !) .Dar soacra nu prea are nimic de obtinut....
nu prea inteleg aceasta fraza...sau sunt eu mai greu de cap.AllyMcBeal wrote: Eventual o impartire de bunuri - daca zici ca n-ati facut prin instanta,sa obtii tu casa (avand si copilul la tine !) .Dar soacra nu prea are nimic de obtinut....
am spus: divortat in 2000 ,eu masina, ea casa si copilul.cu hotarire judecatoreasca
bani da-ti manual in 1996 cind a fost cumparata casa pe numele meu, nu am avut pretentii la casa .eu singur parinti,doar mama, cu 3 camere
bun si?... casa este pe numele ei acum in urma hotariri din 2000 si in decembrie cind vine in tara vrea sa o vinde sa plece cu bani.Luc4s wrote:Trebuie sa dovedeasca ca i-a dat banii doar ei(cu martori sau altfel)
Daca nu, iar darul a fost in timpul casatoriei, se considera ca a dat banii amandurora iar bunul cumparat de acei bani e bun comun.
Consulta un avocat.
P.S:Nu mai bine ca mine, sa nu ai nimic pe numele tau?
ce trebuie sa dovedeasca ea?casa pe numele ei=face ce vrea cu ea. nu?
intrebarea mea a fost alta. soacra cu procura pe care o are de la ea cind a plecat ce poate face sa impiedice aceasta vinzare? ceva catre copil sa ramana lui casa si in paralel eu eu sa cer copilul in instanta pe motiv ca la parasit si a plecat din tara.
mai prieteni, cu casa e hotarare definitiva, irevocabila, nu se mai poate face nimic.
Cu copilul in schimb faci frumusel reincredintare, ce daca o citezi in Spania, cu putin noroc ti se da copilul. In orice caz copilul va fi audiat ca are peste 10 ani si e obligatoriu iar daca el va sustine tot ce spui tu aici atunci mi-e greu sa cred ca instanta nu ti-l va da tie.
Cam atat.
Din pacate ea poate pleca cu copilul din tara (daca ii dai pasaportul ca altfel trebuie sa-l dea pierdut si sa faca altul, ceea ce dureaza) ca are hotarare de incredintare.
De aceea te sfatuiesc ca odata cu cererea de reincredintare sa faci una si pe cale de ordonanta presedentiala prin care sa soliciti incredintarea provizorie pana la solutionarea fondului cererii de reincredintare, fara citarea partilor.
Cu copilul in schimb faci frumusel reincredintare, ce daca o citezi in Spania, cu putin noroc ti se da copilul. In orice caz copilul va fi audiat ca are peste 10 ani si e obligatoriu iar daca el va sustine tot ce spui tu aici atunci mi-e greu sa cred ca instanta nu ti-l va da tie.
Cam atat.
Din pacate ea poate pleca cu copilul din tara (daca ii dai pasaportul ca altfel trebuie sa-l dea pierdut si sa faca altul, ceea ce dureaza) ca are hotarare de incredintare.
De aceea te sfatuiesc ca odata cu cererea de reincredintare sa faci una si pe cale de ordonanta presedentiala prin care sa soliciti incredintarea provizorie pana la solutionarea fondului cererii de reincredintare, fara citarea partilor.