Am si eu o problema pentru care m-am si inregistrat pe acest forum gasindu-l cel mai bine documentat si activ in domkeniu.
Parintii minorului in cauza sunt divortati de aproape 1 an. Minorul a fost incredintat mamei in urma divortului care la acel moment era in concediu de ingrijire pana la 2 ani. Acum, cand aceasta a reinceput serviciul, mama, neavand venituri prea mari s-a "hotarat" sa renunte la copil in favoarea tatalui.
Pentru reincredintare este neaparat necesar deschiderea unui nou proces de reincredintare sau exista si alta varianta mai simplificata si mai rapida decat aceasta??
Intrebarea este pusa din dorinta tatalui de a nu avea, in cazul in care mama ii aduce "la usa" copilul pana la definitivarea unei hotarari, probleme de genul politie- rapire minor, razgandire de la o zi la alta, etc.
Va multumesc anticipat
Reincredintare minor
Daca parintii se inteleg,nu este nevoie de nici o hotarare judecatoreasca de reincredintare.Banuiesc ca mai stie cineva (bunici,prieteni de familie) de noua intelegere dintre parinti,care - la o adica - ar putea infirma variantele rapirii etc.
Daca si cu pensia de intretinere (pentru minor) se inteleg,tot asa - nu e nevoie de o hotarare.Doar daca....Acest nndacann se refera la tendinta unuia din parinti de a face zile fripte celuilalt (doar daca se pune problema !) cu plangeri pentru abandon de familie...
Eu zic ca,totusi,e bine sa nu se mai dea de lucru instantelor pentru chestiuni atat de usor de rezolvat nnin familienn.N-am dreptate?
Daca si cu pensia de intretinere (pentru minor) se inteleg,tot asa - nu e nevoie de o hotarare.Doar daca....Acest nndacann se refera la tendinta unuia din parinti de a face zile fripte celuilalt (doar daca se pune problema !) cu plangeri pentru abandon de familie...
Eu zic ca,totusi,e bine sa nu se mai dea de lucru instantelor pentru chestiuni atat de usor de rezolvat nnin familienn.N-am dreptate?
Re: Reincredintare minor
Reincredintarea o poate dispune doar instanta, numai atunci cand se stabileste ca interesele minorului o cer, adica numai cand parintele in a carei ingrijire se afla nu poate asigura conditii necesare pt. crestere si educare.daedal wrote:Pentru reincredintare este neaparat necesar deschiderea unui nou proces de reincredintare sau exista si alta varianta mai simplificata si mai rapida decat aceasta??
Alta cale nu exista.
@Ally
Ai dreptate.