Litigiu intre SC si PRimarie.
Obiect litigiu : anulare contract de asociere in participatiune incheiat in baza unei hot de consiliu.
Aportul primariei n teren domeniu public
Aport SC n constructie imobil
Este litigiu Civil , Comercial , contencios ???
Competenta materiala
Cine este asociatul principal? In principiu anularea contractului trebuie sa se incadreze in acele clauze dinainte stabilite si mentionate in acesta. Hotararea trebuie sa fie data de Consiliul de Administratie al celor doua entitati. El nu se poate denunta unilateral, caz in care cealalta parte poate fi obligata la daune interese.La incetarea contractului, fiecare parte va intra in posesia exclusiva a bunurilor asupra carora si-a pastrat dreptul de proprietate. Acest litigiu este mai mult civil decat comercial, dar in nici un caz de contencios.
eu cred ca acest contract de asociere in participatiune este un contract comercial, datorita calitatii de comerciant al SC si activitatii desfasurate in scopul obtinerii unui profit. parerea mea!
gasim acest contract reglementat in Codul comercial la art. 251 si urmat.
sunt sigura ca exista pareri pro contract administrativ, asa cum o parte a doctrinei considera contractul de concesiune un act administrativ, iar o alta parte civil.
gasim acest contract reglementat in Codul comercial la art. 251 si urmat.
sunt sigura ca exista pareri pro contract administrativ, asa cum o parte a doctrinei considera contractul de concesiune un act administrativ, iar o alta parte civil.