statut consilier j

Examene, rezultate, pareri, etc
flaviusnet

statut consilier j

Post by flaviusnet » 02 Sep 2006, 11:33

in pauza aflarii rezultatelor la contestatii inm mi-am adus aminte ca sunt inscris in "renumitul" colegiu al consilierilor juridici si ma intrebam retoric daca s-a adoptat proiectul ala de lege privind unificarea profesiilor de av si cons juridic,ca am ramas in urma cu stirile...in alta ordine de idei,nu pot sa scap de aceasta dilema:daca sunt inscris acolo si vreau sa dau la barou trebuie sa ma suspend din colegiu....
alta intrebare:daca sunt in colegiu,merita sa mai dau la barou?
alta:daca sunt in colegiu,pot sa desf activitatea ca societate profesionala?ca acum cateva luni era in discutie problema aceasta
alta:daca ma angajez,pot sa desfasor activitatea ca avocat?legal stiu ca nu,dar altfel....se poate?? :fluierat: :fluierat:
daca imi mai vin in minte intrebari,imi raspundeti,nu? :roll:

denominatus

Post by denominatus » 02 Sep 2006, 15:52

:-D da... insa lasa-ne sa rasuflam intre intrebari ;)
flaviusnet wrote:ma intrebam retoric daca s-a adoptat proiectul ala de lege privind unificarea profesiilor de av si cons juridic
daca te intrebi retoric, noi tamanem tacuti, in admiratie
daca nu te intrebi retoric, ci pur si simplu, noi iti zicem ca NU
flaviusnet wrote:nu pot sa scap de aceasta dilema:daca sunt inscris acolo si vreau sa dau la barou trebuie sa ma suspend din colegiu....
colegiul consilierilor este o asociatie profesionala.
apartenenta la o asociatie profesionala nu e motiv de incompatibilitate pe legea avocatilor.
deci poti sa ramai linistit in asociatia aia profesionala (cu ceva ghilimele);) daca statutul acelei asociatii nu o interzice... e publicat in MOF, dar refuz sa-l deschid.... am mai scris pe aici de ce :lol:
... si dilema... care era????

flaviusnet wrote:alta intrebare:daca sunt in colegiu,merita sa mai dau la barou?
de barou am auzit... de colegiul consilierilor juridici ma fac ca nu am auzit ;)
flaviusnet wrote: alta:daca sunt in colegiu,pot sa desf activitatea ca societate profesionala?ca acum cateva luni era in discutie problema aceasta
nu stiu... sa intrbam procurorii daca practivca lor e sa inchida ochii la anumite infractiuni...
practica e foarte importanta...
de exemplu politistii dau cate 3-4 amenzi contraventionale pe saptamana la aceeasi curva... probabil ca cineva a rupt pagina unde scria ca prostitutia este infractiune...
intelegi ce zic?
flaviusnet wrote:alta:daca ma angajez,pot sa desfasor activitatea ca avocat?legal stiu ca nu,dar altfel....se poate??
"se poate" si "legal " sunt doua notiuni distincte.
multe se pot, dar putine sunt legale.
daca ti-as zice ca poti sa o faci, oare o fi instigare? :fluierat: :fluierat:

flaviusnet

Post by flaviusnet » 03 Sep 2006, 08:46

:lol: :lol: :lol: :lol: multam pt raspunsuri....ai fost tare!desi nu pot sa zic ca m-ai lamurit complet,am citit printre randuri si am ajuns la concluzia ca tre sa fac matanii sa admita stimat inm ceva la contestatii..... :-D

denominatus

Post by denominatus » 03 Sep 2006, 09:39

maci maci beter ;)

stef

Post by stef » 25 Sep 2006, 19:56

referitor la lege: sunt mai multe proiecte dintre care nici unul nu s-a finalizat. exista un proiect propus chiar de baroul bucuresti. daca nu ma insel o sa gasesti ceva informatii la ei pe site.

referitor la suspendare : admiterea in barou nu depinde de o eventuala suspendare

daca merita sa dai la barou? dupa parerea mea da. eu asta fac.

daca poti desfasura activitatea ca societate profesionala? nu stiu de unde esti. eu personal (rog avocatii sa nu ma injure sau sa ma ia la misto, sunt constient de faptul ca ma folosesc de legislatia proasta din romania) mi-am infiintat un srl care are ca obiect principal de activitate "consultanta juridica". nu ma prezint in instanta ci numai dau consultanta unor srl-uri. parerea mea: nu merita.

daca poti desfasura activitatea ca avocat? legal nu. poti reprezenta numai persoane juridice avand imputernicire de la acestea.

andana_va

Post by andana_va » 27 Sep 2006, 14:52

am si eu o dilema: recent mi-am infiintat si eu o societate pe 7411 care presupune asistenta si consultanta juridica.e drept ca am avut ceva emotii deoarece toti avocatii mi-au spus ca nu se poate, insa judecatorul delegat a zis altceva si am obtinut certificatul.detin stampilele si facturile , nu mi-a mai ramas decat sa ma apuc de treaba.ce legatura ar avea procurorii cu mine daca eu reprezint in instanta( in baza unui contract de prestari servicii) anumite persoane juridice?conf. codului CAEN si a legislatiei am acest drept.nu vad unde ar fi avocatura clandestina.conf. profesiei- de consilier juridic-am dreptul de a reprezenta institutii(nu va fi cazul) si persoane juridice(ceea ce si fac in prezent) in fata instantei, si nu numai, dar asta ma doare acum.
stiu ca ar mai fi un proiect initiat de nu stiu ce barou din tara care ar dori sa restrictioneze accesul c.j. in instanta.ni s-ar limita exercitarea profesiei doar la ceea ce priveste consultanta juridica.nu-mi pare a fi corect.parerea mea este ca ar fi bine sa ne vedem de treaba ambele "tabere" :avocati si consilieri juridici. adica, avocatii sa isi vada de pers. fizice si sa nu ne mai intalnim pe la Reg. Com. ca ne ocupam impreuna de infiintari societati si cereri de mentiuni, iar consilierii juridici sa nu mai intre in dosarele civile a unor persoane fizice in baza procurii. si toata lumea ar fi multumita si ar avea loc pe piata fiecare cu cabinetul sau firma lui.

stef

Post by stef » 27 Sep 2006, 20:06

din experienta pot sa-ti spun urmatoarele:
- reprezentarea in instanta (in majoritatea cazurilor) se face cu imputernicire de la firma reprezentata prin care te imputerniceste PE TINE in calitate de consilier juridic. Contractul il folosesti numai ca baza legala a emiterii facturilor
- personal, asa cum am spus mai devreme, sunt constient ca ne folosim de niste legi proaste. am citit aici niste posturi extrem de pertinente din partea unor membrii care au sesizat ca legea consilierilor si statutul se contrazic la un moment dat. de altfel nici nu stiu cat va mai tine chestia asta (spun chestia asta si in contextul aderarii la UE)
- pana acum nu am vazut cazuri in care procurorii sa ia vreo masura in asemenea cazuri

norocel

Post by norocel » 28 Sep 2006, 06:19

Poate intereseaza pe cineva:

Nr. 1796/C/816/2005

649/C/285/2006

C a t r e,

PRESEDINTELE INALTEI CURTI DE CASATIE SI JUSTITIE

In conformitate cu prevederile art. 25 lit. a si art. 63 lit. f din Legea nr. 304/2004, republicata, privind organizarea judiciara si ale art. 329 din Codul de procedura civila, formulez prezentul

RECURS IN INTERESUL LEGII

In practica judiciara, s-a constatat ca nu exista un punct de vedere unitar in legatura cu admisibilitatea cererilor privind autorizarea constituirii si inmatricularea, in Registrul comertului, in temeiul art. 21 din Statutul profesiei de consilier juridic, adoptat de Congresul Extraordinar al Colegiilor Consilierilor Juridici din Romania, publicat in Monitorul Oficial nr. 684 din 29 iulie 2004, emis in baza Legii nr. 514/2003, privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier a unor societati comerciale, avand ca obiect activitati juridice.

I. Astfel, unele instante comerciale au admis cererile formulate de consilieri juridici, au autorizat constituirea si au dispus inmatricularea in Registrul Comertului, a unor societati comerciale, avand ca obiect unic de activitate, desfasurarea de "activitati juridice" (asistenta, consultanta, reprezentare juridica si redactare de documente juridice), clasificate conform Nomenclatorului de Clasificare a Activitatilor din Economia Nationala, cod CAEN 7411.

Aceste cereri au fost solutionate pozitiv, avandu-se in vedere prevederile Legii nr. 31/1990, privind societatile comerciale, republicata, ale Legii nr. 26/1990, privind registrul comertului, republicata, si cele cuprinse in Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in Registrul Comertului a persoanelor fizice, asociatiilor familiale, si persoanelor juridice, considerandu-se ca, dispozitiile art. 21 adoptat de Congresul Extraordinar al Colegiilor Consilierilor Juridici din Romania, publicat in M. Of. partea I nr. 684 din data de 29 iulie 2004, prevad posibilitatea infiintarii unor persoane juridice, cu caracter de societate profesionala de catre unul sau mai multi consilieri juridici inscrisi in Tabelul tinut de Colegiile teritoriale, in baza Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale (Anexa 1).

2. Alte instante comerciale au respins, in fond si in recurs, asemenea cereri de autorizare a constituirii si de inmatriculare, in registrul comertului, a societatilor comerciale, care au ca obiect "activitatile judiciare" .

Aceste instante au retinut, fata de dispozitiile art. 3 si 4 din Codul Comercial, care definesc actele si faptele de comert, ca "activitatea judiciara" nu este act sau fapt de comert.

Totodata, au considerat ca, prin Legea nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic, nu s-a prevazut posibilitatea legala, in temeiul careia, consilierii juridici sa-si poata exercita profesia prin constituirea, in baza Legii nr. 31/1990, a unor societati comerciale.

Aceste instante au concluzionat ca, prin acordarea acestei posibilitati, s-ar crea un paralelism profesional interzis de Legea nr. 51/1995, pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, iar dispozitiile art. 21 din Statutul profesiei de consilier juridic, nu au eficienta juridica, intrucat printr-un act adoptat de o organizatie profesionala nu se poate deroga de la dispozitiile legii si nici nu se poate adauga la lege (Anexa 2).

Apreciez ca solutia de respingere a cererilor de autorizare a constituirii si de inmatriculare in registrul comertului a societatilor comerciale, avand ca obiect de activitate desfasurarea de "activitati judiciare", este in conformitate cu litera si spiritul legii.

Practicarea profesiei de consilier juridic este reglementata de Legea nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic, care, in art. 2 prevede ca "un consilier juridic poate sa fie numit in functie sau angajat in munca, in conditiile legii".

Art. 3 alineatele 1 si 2 procedeaza la o distinctie legala, astfel : consilierul juridic numit in functie are statutul functionarului, potrivit functiei si categoriei acestuia, iar cel angajat in munca are statut de salariat.
Asadar, prevederile art. 2 si 3 din Legea nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic statornicesc, fara echivoc, ca exercitarea profesiei de consilier juridic poate avea loc numai in cele doua forme, mai sus aratate care presupune, fie numirea in functie, fie incheierea unui contract individual de munca.

Prin urmare, exercitarea profesiei de consilier juridic se grefeaza exclusiv, fie pe un raport de serviciu, in conditiile prevazute de Legea nr. 188/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, fie pe un raport juridic de munca, rezultat din incheierea unui contract individual de munca, in baza Codului Muncii (Legea nr. 53/2003).

Potrivit art. 2 alin. 1 si 3 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, functionarul public este persoana numita intr-o functie publica, de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice iar exercitarea functiei publice este incompatibila cu detinerea unor alte functii la regii autonome, societati comerciale, ori alte unitati, cu scop lucrativ, cu capital public sau privat, potrivit dispozitiilor art. 56 - 58 din acest act normativ.

In mod similar, potrivit dispozitiilor art. 10 lit. a) - f) din Legea nr. 514/2003), exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu calitatea de avocat, activitatile care lezeaza demnitatea si independenta profesiei de consilier juridic sau bunele moravuri, orice alta profesie autorizata sau salarizata in tara sau in strainatate, functia si activitatea de administrator sau lichidator in cadrul procedurilor de reorganizare si lichidare judiciara, activitatea publicistica salarizata, precum si cu alte activitati care pot da nastere unui conflict de interese, in conditiile legii.

In schimb, potrivit dispozitiilor art. 11 lit. a) - c) din Legea nr. 514/2003, exercitarea profesiei de consilier juridic este compatibila doar cu activitatea didactica universitara si de cercetare juridica, activitatea literara, culturala si publicistica nesalarizata, functia de arbitru, mediator sau expert, in conditiile legii si cu respectarea prevederilor privind conflictul de interese, precum si cu participarea consilierului juridic la comisii de studii, de intocmirea proiectelor de reglementari juridice.

Rezulta ca, atat natura cat si ansamblul atributiilor functiei de consilier juridic, exclud, in raport de prevederile legale, mai sus mentionate, exercitarea acesteia sub forma constituirii unor societati comerciale, potrivit Legii nr. 31/1990 republicata.

Pe de alta parte, in ipoteza prevazuta de art. 3 alin. 2 din Legea nr. 514/2003, adica aceea a raportului juridic de munca, consilierul juridic este angajat in munca, salariat, fiindu-i aplicabila legislatia muncii.

Potrivit Codului Muncii, adoptat prin Legea nr. 53/2003, angajatul incheie cu angajatorul, in mod obligatoriu, un contract de munca, bazat pe principiile consensualismului si al bunei-credinte, dobandind astfel, calitatea de salariat.

Din cele ce preced, rezulta ca profesia de consilier juridic nu este o profesie liberala, precum cea de avocat, notar, executor judecatoresc (ori medic, arhitect, etc.), ci se circumscrie numai cadrului legal al raportului juridic de munca ori al raportului de serviciu.

In plus, profesia de consilier juridic nu este identica ori similara celei de comerciant, in sensul definit de art. 7 din Codul Comercial : "sunt comercianti aceia care fac fapte de comert, avand comertul ca profesiune obisnuita si societatile comerciale".

Actele si faptele de comert sunt definite de art. 3 pct. 1- 20 si de art. 4 din Codul Comercial, iar "activitatile judiciare" nu sunt enumerate in cuprinsul art. 3, si nici nu rezulta, ca atare, din interpretarea art. 4 din cod.

De asemenea, art. 1 alin. 1 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, arata ca persoanele fizice si persoanele juridice se pot asocia si constitui societati comerciale, in vederea efectuarii de acte de comert, potrivit normelor juridice generale prevazute in acest act normativ.

Asadar, este exclusa exercitarea activitatilor juridice, astfel cum acestea au fost clasificate in Nomenclatorul de Clasificare a Activitatilor din Economia Nationala, cod CAEN 7411, in forma constituirii unor societati comerciale, avand acest obiect de activitate.

Per a contrario, ar echivala cu a se considera aceste activitati ca reprezentand fapte de comert obiective sau subiective, ceea ce nu a fost in intentia legiuitorului.

Totodata, Legea nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic nu cuprinde, nici o norma dispozitiva ori supletiva, privind organizarea si asocierea consilierilor juridici in societati comerciale, avand ca obiect de activitate desfasurarea de "activitati judiciare", singura forma de asociere fiind cea prevazuta de art. 5 care permite ca, in scopul apararii si promovarii intereselor profesionale, consilierii juridice sa constituie asociatii profesionale, in conditiile legii privind asocierea si constituirea persoanelor juridice, acest cadru normativ fiind dat, exclusiv, de prevederile Ordonantei Guvernului nr. 26/2000, privind asociatiile si fundatiile, cu modificarile si completarile ulterioare.

Totodata, art. 20 din Legea nr. 514/2003, permite, in aliniatul 2, ca, Statutul asociatiei profesionale a consilierilor juridici, constituita la nivel central, sa prevada formele de asociere si organizare la nivel judetean si la nivel national, conditionand, insa, prin aliniatul 3 al aceluiasi articol, constituirea acestor asocieri profesionale, de concordanta cu principiile constitutionale ale dreptului de asociere si cu reglementarile legale privind exercitarea acestui drept si constituirea de persoane juridice.

In mod contrar prevederilor acestei legi speciale, "Statutul profesiei de consilier juridic", adoptat de Congresul Extraordinar al Colegiilor Consilierilor Juridici din Romania, publicat in Monitorul Oficial, partea I, nr. 684, din data de 29 iulie 2004, contine, in art. 21, posibilitatea infiintarii de societati comerciale, in baza Legii nr. 31/1990, "cu caracter de societate profesionala", persoana juridica, astfel infiintata, avand un obiect de activitate unic, anume, "activitati juridice" (consultanta si reprezentare juridica, cod CAEN, 7411, Nomenclatorul de Clasificare a Activitatilor din Economia Nationala).

Este de principiu ca o societate comerciala se constituie numai in vederea efectuarii de acte de comert (art. 1 din Legea nr. 31/1990 republicata), iar activitatile juridice de consultanta si reprezentare, asa cum am aratat, nu sunt acte sau fapte de comert.

Prin urmare, o societate comerciala nu poate fi, in acelasi timp, si societate profesionala, aceste notiuni juridice fiind complet diferite.

Pe de alta parte, activitatile judiciare, de consultanta, reprezentare si asistenta juridica, de redactare a actelor juridice si a actiunilor introductive de instanta, cu posibilitatea atestarii identitatii partilor, a continutului si a datei actelor, apararea drepturilor si intereselor legitime ale persoanelor fizice si juridice, in raporturile cu autoritatile publice, institutiile, orice alte persoane, romane si straine, sunt activitati specifice profesiilor de avocat (art. 3 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat), de notar (art. 8, 9 si 10 din Legea nr. 36/1995 a notarilor publici si a activitatii notariale si de executor judecatoresc, (art. 7 din Legea nr. 188/2000, privind executorii judecatoresti) profesii liberale, a caror desfasurare este riguros reglementata de legi speciale.

Astfel, in Legea nr. 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, se prevede, in mod imperativ, la art. 1 alin. 2, ca "profesia de avocat se exercita numai de membrii barourilor". Deci, avocatii primiti in aceasta profesie sunt asociati in barouri, organizate pe judete si la nivelul municipiului Bucuresti, iar totalitatea avocatilor, inscrisi in barouri, formeaza Uniunea Avocatilor din Romania, ca organizatie profesionala, cu personalitate juridica si cu atributii specifice normative, prin Consiliul Uniunii, respectiv, cu rol de instanta disciplinara, prin Comisia Superioara de Disciplina.

In mod similar, activitatea notariala se realizeaza de catre notarii publici, prin "acte notariale si consultatii juridice notariale" iar corpul notarilor publici din Romania formeaza Uniunea Nationala a Notarilor Publici, organizatie profesionala, cu personalitate juridica.

Este adevarat ca aceste activitati, de reprezentare juridica, redactare a unor acte juridice, actiuni, motivare a cailor de atac, etc., pot fi indeplinite si de consilierii juridici, insa aceasta activitate se poate desfasura, exclusiv, in conditiile prevazute de art. 1 - 4 din Legea nr. 514/2003, ca functionar public sau angajat cu contract individual de munca, la orice persoana juridica de drept public sau privat, si nu in cadrul unor societati comerciale, a caror constituire si inregistrare sunt supuse Legilor nr. 31/1990 si nr. 26/1990, republicate, cu modificarile si completarile ulterioare.

Aceeasi lege prin art. 5, 20 si 21, astfel cum am aratat permite asocierea consilierilor juridici din Romania, doar in organizatii profesionale, deci, pe baza si cu respectarea principiilor constitutionale.

Din perspectiva principiilor fundamentale de drept si a normelor de tehnica legislativa, apreciez ca textul art. 21 din Statutul Consilierilor Juridici, ca act exclusiv cu caracter administrativ, emis de o organizatie non-guvernamentala, fara atributii legislative, incalca doua principii fundamentale de drept, respectiv, modificarea legii printr-un act neechivalent, ca forta juridica si modificarea unei legi, adoptata de puterea legislativa, promulgata de Presedintele Romaniei, printr-un simplu act administrativ, intern, al unei asociatii profesionale.

Acelasi articol incalca si normele imperative generale, privind reprezentarea si asistenta juridica, inscrise in art. 67-81 din Codul de Procedura Civila, avand in vedere si limitarile legale, aduse de cod, exercitiului dreptului la actiune, recunoasterilor sau renuntarilor de drepturi, tranzactiilor judiciare, in articolele 67, 68 si 69.

Fata de argumentele mai sus prezentate, apreciez ca desfasurarea de "activitati judiciare", prin constituirea de societati comerciale, contravine, astfel, legislatiei romanesti actuale reprezentata atat de legile generale (Codul Comercial, Codul de Procedura Civila, Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata, Legea nr. 26/1990 a registrului comertului, republicata, si Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in registrul comertului a persoanelor fizice, asociatiilor si persoanelor juridice), cat si de legile organice, speciale (Legea nr. 51/1995 a avocatilor, republicata, Legea nr. 36/1955 a notarilor publici, Legea nr. 514/2003 a consilierilor juridici).

In concluzie, instantele comerciale care, in temeiul prevederilor imperative ale art. 46 alin. 1 din Legea nr.31 /1990 privind societatile comerciale, republicata, au pronuntat hotarari de respingere a cererilor de autorizare a constituirii si de inmatriculare a societatilor comerciale de consultanta, asistenta si reprezentare juridica au procedat in litera si spiritul legii, intrucat textul art. 21 din Statutul profesiei de consilier juridic este nelegal, in raport cu Legea nr. 514/2003 a consilierilor juridici.

Pentru aceste motive, in temeiul dispozitiilor art. 329 Cod procedura civila, solicit admiterea recursului in interesul legii si pronuntarea unei decizii, prin care sa se asigure interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor legale invocate.

denominatus

Post by denominatus » 28 Sep 2006, 07:01

hehe :lol: sarnna norocel, you made my day :floare:

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 28 Sep 2006, 21:35

@norocel
Bine, bine, dan Inalta?
Ca recursul e declarat de ceva timp.
Ca pana atunci nu-i nimic de facut.
si nici dupa aia nu stiu zau

flaviusnet

Post by flaviusnet » 29 Sep 2006, 11:17

e o mare bramburealasi nimeni nu vrea sa lamureasca acest conflict de interese....asa vad si eu lucrurile:consilierii sa se ocupe de consilierea si reprez pers juridice iar avocatii de persoanele fizice...cel putin asta prevede statutul cons jur si mi se pare pertinent...asa este si in occident...ma asteptam ca anul acesta sa schimbe ceva la nivel de legislatie,dar,iata,peste 3 luni intram in ue si brambureala continua....sa ne fie de bine

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 29 Sep 2006, 12:53

intrebarea mea e unde scrie in legea 51/95 (a avocatilor adica) ca acestia nu ar avea voie sa reprezinte persoanele juridice.
Iar daca nu scrie nicaieri (dupa cum stiu eu), de ce li s-ar ingradi acestora dreptul la exercitarea profesiei numai pentru ca asa vrea Uniunea Consilierilor Juridici prin Statutul ei pe care il vrea lege si nu e?

andana_va

Post by andana_va » 29 Sep 2006, 13:09

ok.de acord cu voi. este dreptul fiecaruia de a alege.dar, atunci de unde inversunarea asta impotriva c.j.?de ce se incearca restrictionarea activitatii noastre?de unde ideea ca doar un avocat este capabil sa reprezinte in fata instantei?iar in ceea ce priveste soc. infiintate de c.j., cu ce deranjeaza activitatea acestora?se face aceeasi treaba, intr-un cadru,zic eu, mult mai organizat si occidental. de ce noi sa ramanem la statutul de angajat ( salariat) si sa nu evoluam? parerea mea e ca are loc toata lumea.insa trebuie sa existe concurenta pe piata.eu una nu pot spune ca ma pricep foarte bine la penale, cum nu poate spune un avocat ca se pricepe foarte bine la comercial( uneori nici judecatorii nu sunt foarte bine pregatiti in domeniul asta-am simtit-o pe pielea mea si era intr-un dosar penal).asa incat fratilor,"hai sa dam mana cu mana si sa facem dreptate impreuna!"
(n-am stiut ce talent zace in mine :kiss: )

ochiul_public

Post by ochiul_public » 29 Sep 2006, 14:16

Nu o sa poti lua niciodata oaia de la gura lupului hamesit de foame si nu incerca cu argumente ca nu o sa ai cistig de cauza. Daca esti jurist si doresti sa faci o cariera intr-o profesie juridica , exclude-o de la bun inceput pe cea de consilier juridic.Daca esti jurist si te intereseaza numai sa cistigi bani de pe urma cunostiintelor si experientei tale , ai la indemina institutia mandatului de reprezentare (prezumat a fi gratuit) sau CIM cu timp partial , care pot fi in nr nelimitat , modalitati de reprezentare perfect legale si convenabile justitiabililor. Trebuie doar sa fi bine pregatit.NU este necesar sa faci parte din vre-un colegiu sau organizatie profesionala a consilierilor juridici pentru a putea fi angajat ca si consilier juridic.Aceste organizatii ca si barourile de altfel nu fac altceva decit sa te exploateze , fara sa-ti ofere ceva in schimb.Eu personal recomnad asta asta ca o alternativa la societatile comerciale de consultanta juridica care aduc numai belele.

zoltancsiki

Post by zoltancsiki » 29 Sep 2006, 15:35

Stimate Ochi_public,

1000000% de acod cu cele spuse de dv.

Cu prietenie,

Zoltan

Post Reply