Autorizatie obtinuta fara documentatie

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
Crtistina

Autorizatie obtinuta fara documentatie

Post by Crtistina » 30 Aug 2006, 11:27

Ma confrunt cu o problema titpic romaneasca...

Am de-a face cu o autorizatie de constructie emisa cu data de 08.08.06, iar certificatul de urbanism cu data de 10.08.2006

Mai mutl, docuemntatia cadastrala, care teoretic sta la baza emiterii certificatului de urbanism, a fost receptionata si vizata de Oficiul judetean de cadastru cu data de 10.08.06

Pentru acest motiv, pot cere anularea acestei autorizatii de constructie... iar impotriva fucntionarilor priamriei pot cere sa se ia masuri...?

LUMINITA2006

Post by LUMINITA2006 » 30 Aug 2006, 14:40

Nu e o grseala materiala strecurata pe undeva? Succesiunea actelor si datelor prezentata de tine e absurda si cred ca undeva s-a strecurat o greseala: ori in acte, ori in relatarea ta?! Poti verifica si apoi sa ne confirmi sau infirmi prezentarea?

Crtistina

Post by Crtistina » 30 Aug 2006, 16:51

am copiile documentelor mentionate mai sus si datele pe care le-am enuntat sunt corecte.

Ma intreb, dc in circuitul birocratic este posibil ca documentele sa fie emise in regula si in aceasta succesiune. Cu alte cuvinte, dc autorizatia de constructie putea fi emisa provizoiru si apoi odata cu dobandirea celorlalte documente ea sa fie in regula retroactiv

Evident ca si eu am suspenctat ca s-a intervenit pentru a se obtien autorizatia mai devreme (de fapt si din alte informatii stiu ca acest lucuru s-a intampalt), dar vreau sa stiu dc pot ataca intr-adevar aceasta autorizatie cu sanse de succes sau dc ...

chiar se poate acoperi lipsa docuemnteleor ( mai exact certicat de urbanism si docuemntatia cadastrala) pe data de 08.08 prin faptul ca ele ulterior la doua zile au fost emise (adica pe 10.08)

Viceroy

Post by Viceroy » 31 Aug 2006, 17:29

Legea 50/1991 modiifcat, completat, republicat, etc

Art. 7. - (1) Autorizatia de construire se emite in cel mult 30 de zile de la data inregistrarii cererii, pe baza documentatiei depuse la autoritatile prevazute la art. 4, care va cuprinde:
a) certificatul de urbanism;
b) dovada titlului asupra terenului si/sau constructiilor;
c) proiectul pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii;
d) avizele si acordurile legale necesare, stabilite prin certificatul de urbanism;
e) dovada privind achitarea taxelor legale.
..............
(12) Autorizatiile de construire/desfiintare se emit numai pe baza unei documentatii complete, in conformitate cu continutul-cadru prevazut in anexa nr. 1, cu exceptia situatiilor prevazute la alin. (16).
...............
(16) Autorizatia de construire pentru lucrarile de interventie de prima necesitate in cazuri de avarii, accidente tehnice, calamitati ori alte evenimente cu caracter exceptional, inclusiv la constructiile prevazute la art. 3 lit. b), se emite imediat de catre autoritatea administratiei publice abilitata, conform legii, urmand ca documentatia legala necesara sa fie definitivata pe parcursul sau la incheierea executarii lucrarilor, cu respectarea avizelor legale.
..............
Art. 3. - Autorizatia de construire se elibereaza pentru:
a).............
b) lucrari de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum si orice alte lucrari, indiferent de valoarea lor, care urmeaza sa fie efectuate la constructii reprezentand monumente istorice, inclusiv la cele din zonele lor de protectie, stabilite potrivit legii;

Exista exceptii limitate. Vezi daca autorizatia emisa se incadreaza in aceste articole.
Daca nu, mult succes in demolarea abuzurilor birocratice :!:

Post Reply