divort - acordul partilor pe parcursul procesului
divort - acordul partilor pe parcursul procesului
Actiunea viza desfacerea casatoriei din vina uneia din parti.Intre primul si al doilea termen paratul se declara de acord cu sesfacerea casatoriei.Care este calea de urmat : modificarea cererii;un acord scris;declaratia in fata instantei?Nu exista minori in cauza,este trecut de un an si nu se face partaj.
p.s Daca se consrtata acordul partilor,credeti ca se va mai acorda acel termen de gandire?
p.s Daca se consrtata acordul partilor,credeti ca se va mai acorda acel termen de gandire?
Precizarea actiunii o faci in special in ce priveste temeiul de drept al actiunii. Cand ai introdus actiunea ai scris la temeiul de drept art. 38 alin.1. Acum iti precizezi pe art. 38 alin. 2.
In ce priveste termenul care urmeaza, cred ca e mai avantajos un astfel de termen, decat o audiere a 3- 4 martori, care e si traumatizanta pentru parti, pe langa alte inconveniente de ordin practic.
In ce priveste termenul care urmeaza, cred ca e mai avantajos un astfel de termen, decat o audiere a 3- 4 martori, care e si traumatizanta pentru parti, pe langa alte inconveniente de ordin practic.
nu,ma intrebam daca mai are sens acordarea acelui termen de 2 luni.si daca eventual ar putea fi convinsa instanta de lipsa necesitatii acestuia,cat timp acordul paratului a intervenit dupa inceperea procesului-in timpul lui practic-.Si apropo de martori - acestia nu sunt in proces nefiind solicitati de nici una din parti.E o situatie putin altfel decat de obicei.Multumesc oricum ptr.parerile de pana acum.
Dupa cum am aratat mai sus, termenul de 2 luni este prevazut de codul familiei in mod imperativ si nu cred ca vei putea sa-l convingi pe judecator sa nu respecte un termen imperativ, indiferent de motive.
In ce priveste martorii, am facut vorbire despre ei, intrucat in cazul unui divort pe dreptul comun (art. 38 alin 1) nu vei putea sa obtii o hotarare de desfacere a casatoriei fara a dovedi culpa, chiar si partiala, a paratului si asta o vei putea face numai cu martori.
In ce priveste martorii, am facut vorbire despre ei, intrucat in cazul unui divort pe dreptul comun (art. 38 alin 1) nu vei putea sa obtii o hotarare de desfacere a casatoriei fara a dovedi culpa, chiar si partiala, a paratului si asta o vei putea face numai cu martori.
da da sigur ca in acel sens ai facut vorbire de martori.Insa ,in ciuda faptului ca i-am spus justitiabilului meu ca fara martori este f.f.greu ( el este reclamantul) a refuzat aceasta proba.Intre timp probabil ca a discutat cu cealalata parte si a ajuns la o intelegere....Au varste destul de ridicate ( a doua tinerete daca se poate spune asa )...
In ce priveste termenul de 2 luni intr-adevar este imperativ dar ...o sa incerc.Multumesc ptr.parere.
In ce priveste termenul de 2 luni intr-adevar este imperativ dar ...o sa incerc.Multumesc ptr.parere.