despre casatorie

Familiei
Post Reply
dany

despre casatorie

Post by dany » 26 Aug 2006, 12:14

Buna ziua,am o intrebare,catre cineva care ma poate ajuta cu un sfat,si i-as multumii mult pe aceasta cale.
Eu am 28 ani,iar prietena mea are 16 ani.Noi locuim impreuna cam de aprox un an si ceva,prb este ca parintii ei au fost total impotriva cu prietenia noastra de la inceput,asa ca ea s-a mutat la mine,si sta asa cum am spus de un an,dar in acest timp pe parintii ei nu i-a mai interesat de ea,si nu s-au mai vazut in tot acest timp.
Prb care ma intereseaza,este ca noi sintem decisi sa ne casatorim,din cite am inteles ea implinind 16 ani,se poate casatorii fara acordul parintilor,insa ceea ce doresc sa aflu,este ca ea nu are buletin,pt ca il are acasa,dar netinind legatura cu ai ei,nu se pune prb ca sa se duca si sa il dea.Din cite am inteles trebuie buletinul la oficiul starii civile,dar ea neavindu-l, ca sa poata sa isi scoata alt buletin util pt oficiul starii civile,ai trebuie actul casei parintilor,pt luarea in spatiu,si atit timp cit relatiile intre ei nu functioneaza sub nici-o forma,acest lucru practic este imposibil.
Cum as putea rezolva cu acest lucru,din moment ce sub nici-o forma nu se pune prb sa ajungem la un compromis cu parintii ei?
Cum ne putem casatorii,mai ales ca ea neavind buletin?
Precizez,ea are acum doar certificatul de nastere,in original.
Va multumesc si astept un rasp,in acest sens,pe aceasta cale,multumesc mult celor care imi pot da un sfat util.

constable

Post by constable » 26 Aug 2006, 20:15

Irinele, tu nu ai avatar dar nici ... mai bine tac. Ii faci Monicai alt buletin...

jojo

Post by jojo » 26 Aug 2006, 20:28

constable wrote:Irinele, tu nu ai avatar dar nici ...
Are in schimb prb. Multe multe prb.

BlondaBlue

posibil raspuns

Post by BlondaBlue » 27 Aug 2006, 21:41

Din pacate observ draga Dany ca chiar si aici pe acest forum unde ar trebuii sa intre oameni seriosi.. "mistoul" e in floare..si ma refer la cel care te-a numit "Irinel"..Sa iubesti e ceva frumos ..varsta nu conteaza..si aici nu ma refer la cazul celor doi care nu are nimic de a face cu dragostea..Dar ca sa revin la problema ta din cate stiu eu la 16 ani casatoria se poate incheia si fara acordul parintilor fiind necesara doar o aprobare din partea Consiliului Judetean..In ceea ce priveste buletinul nu stiu ce sa iti spun.. dar cel mai bine ar fii sa intrebi la Oficiul Starii Civile ei fiind cei mai in masura sa iti raspunda.. Succes! si nu te uita la cei care sunt plini de inhibitii si de frustrari. :mask:

wittmann

Post by wittmann » 27 Aug 2006, 21:56

Sa isi scoata un nou buletin, pe adresa ta. Simplu.

luc4s

Post by luc4s » 27 Aug 2006, 22:57

Cum a spus si Wittmann, sa mearga la politie, sa declare buletinul pierdut, apoi sa isi faca unul nou pe adresa ta(sa o iei tu in spatiu, sau daca apart e al parintilor, sa vina ei sa semneze la politie).
Daca nu avea certificatul de nastere era mai greu, dar asa...
:bye:

Post Reply