Buna ziua,
Am si eu nevoie de cateva sfaturi, pentru a o putea ajuta la randul pe pe mama mea.
De 3 luni incoace tatal meu este complet"indragostit", prostit ,mai bine spus de o alta femeie.
Acum vrea sa intenteze actiunea de divort. Eu fiind adult ,pe picioarele mele, nu intru in calcul. Problema este partajul. Apartamentul este pe numele ambilor parinti. Masina in schimb este pe numele tatalui, si mama plateste ratele la banca, pentru ca ea avand salariul dublu a putut obtine credit. Mama nu vrea sa cedeze la apartament si o sa il poata despagubi.Poblema este ca el cere mult prea mult..pentru cat valoreaza apartamentul in localitatea unde locuiesc.
Miercurea viitoare a chemat-o pe mama la o sedinta cu avocatul lui. Este bine sa o sfatuiesc sa nu se duca si sa invoce motiv ca nu se va duce pana nu isi ia si ea un avocat? Ce alte sfaturi imi puteti da in aceasta situatie? Cat se poate amana divortul pana la semnare?
Am nevoie de sfaturi
Sa se duca sa stea de vorba, oricum nu are nici o relevanta ce va spune sau face acolo. Insa dansa va avea un atu- sa tina minte tot ce i se spune si sa se consulte ulterior cu un alt avocat.
In felul acesta isi va da seama de buna credinta a...oponentilor.
Desi "masina este pe numele tatalui" dupa cum te-ai exprimat, banuiesc ca te referi la faptul ca e inmatriculata pe numele lui. Nu-ti fa probleme, fiind dobandita in timpul casatoriei, este tot bun comun, mama ta avand "sanse mari" sa zic asa si cu privire la acest bun, dar sa pastreze dovada ca dansa a contractat creditul si a efectuat platile acestuia, urmand ca, pe cupinsul procesului de partaj, sa faca dovada intre credit si masina- adica utilizarea acestuia la achizitionare.
Mama ta il va despagubi, daca va fi cazul, procentual in functie de cota sotului, dar numai in urma unei expertizari a valorii apartamentului in cauza. Asa ca stati linistit!
In felul acesta isi va da seama de buna credinta a...oponentilor.
Desi "masina este pe numele tatalui" dupa cum te-ai exprimat, banuiesc ca te referi la faptul ca e inmatriculata pe numele lui. Nu-ti fa probleme, fiind dobandita in timpul casatoriei, este tot bun comun, mama ta avand "sanse mari" sa zic asa si cu privire la acest bun, dar sa pastreze dovada ca dansa a contractat creditul si a efectuat platile acestuia, urmand ca, pe cupinsul procesului de partaj, sa faca dovada intre credit si masina- adica utilizarea acestuia la achizitionare.
Mama ta il va despagubi, daca va fi cazul, procentual in functie de cota sotului, dar numai in urma unei expertizari a valorii apartamentului in cauza. Asa ca stati linistit!