nedumeriri si alte chestii

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
zavalita

nedumeriri si alte chestii

Post by zavalita » 22 Aug 2006, 18:17

Pentru cei care poseda suficient material informativ,rogu-va a primi aceasta intrebare..in c.proc.civ de ciobanu si boroi neconcordanta intre minuta si dispozitivul hotararii nu atrage in mod automat nulitatea,intrucat dupa pronuntarea hot judecatorii nu mai pot reveni asupra solutiei pronuntate,a.i se poate proceda la modificarea dispozitivului,art 106 alin2 prevazand in mod expres aceasta cale.Ei pe de alta parte Les(o doamne!cati bani am dat pe el!!la propriu evident :lol: )sustine alaturand "n" referinte jurisprudentiale contrariul.La o grila inm-ista ce ati alege??altia autori ce zic?

zavalita

Post by zavalita » 22 Aug 2006, 18:21

Alta nedumerire si reiau postarea(sunt insistenta!!! :lol: ):

Din cartica pe care o rasfoiesc sa inteleg oare ca e o deosebire intre "violente" sau "violenta" ?
Prima include tot,vz talharia,a doua vz tulburarea de posesie se refera doar la lovire nu si la urmatoarele...ce ziceti?sau si vatamare corporala fara cea grava???!!!

bonsa

Post by bonsa » 22 Aug 2006, 19:00

eu merg pe Ciobanu.pt ex asta..:)

LexLegis

Post by LexLegis » 22 Aug 2006, 22:15

Ne-a zapacit de tot examenul asta!Of de s-ar termina odata!!! :(

LexLegis

Post by LexLegis » 22 Aug 2006, 22:18

O intrebare mica....vechimea in politie(cu fac de drept facuta) se considera vechime pt aia 5 ani care trebuie pt examenul direct pe post??

gavril

Post by gavril » 22 Aug 2006, 22:41

eu zic ca nu

hirondelle

Post by hirondelle » 23 Aug 2006, 13:52

De ce Deak zice ca dupa suspendarea termenului de optiune succesorala se mai dau 6 luni, cand Decretul prevede ca in cazul prescriptiilor de 6 luni sau mai scurte se mai da 1 luna de la incetarea cauzei de suspendare(in ipoteza...etc)?

Eu zic 1 luna, nu 6. Gresesc?

pufulet

Post by pufulet » 23 Aug 2006, 14:05

Termenele mai scurte de 6 luni nu se vor implini decat dupa expirarea unui termen de o luna de la suspendare
Cele da 6 luni (optiune succesorala) sau mai mari de 6 luni nu se vor implini inaite de expirarea unui termen de 6 luni

gavril

Post by gavril » 23 Aug 2006, 14:16

are dreptate pufulet

hirondelle

Post by hirondelle » 23 Aug 2006, 14:20

THANKS! ASA E!

pufulet

Post by pufulet » 23 Aug 2006, 15:15

Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine la o grila data la INM in 2004

Spune asa: Poate fi admisa contestatia in anulare: a) solutia data la rejudecarea fondului dupa casare cu retinere este rezultatul unei greseli materiale b)... c) ...

Raspunsul la litera a este Fals, De ceeeee? :-(

gavril

Post by gavril » 23 Aug 2006, 15:24

nu stiu explicatia logica dar stiu ca este susceptibila de contestatie in anulare numai solutia data la rejudecarea fondului dupa casare trimitere NU si aceea cu retinere.

zavalita

Post by zavalita » 23 Aug 2006, 23:45

Reabilitarea de drept are ca efect scoaterea din evidenta cazierului judiciar fara a mai astepta 2 ani?

dasefx

Post by dasefx » 24 Aug 2006, 07:57

zavalita wrote:Reabilitarea de drept are ca efect scoaterea din evidenta cazierului judiciar fara a mai astepta 2 ani?
ma intereseaza si pe mine cum e; am un curs mai vechi de Mitrache unde spune ca scoaterea din evidentele cazierului judiciar are loc la 2 ani de la reabilitare, dar poate s-a mai modificat ceva.... :roll:

Post Reply