recidiva= dureri de cap...
recidiva= dureri de cap...
fratilor, eu oricum nu am timp sa ma mai gandesc, dar dupa ce am citit azi din Mitrache...eu am ramas un pic in aer. Acu, cum o da Domnun, dar eu nu pot spune ca am priceput aceasta institutie.
pai sa ma lamureasca si pe mine careva, cum se rezolva urm.situatii:
1.recidiva mica postc.
cica contopesc cele 3 ped(=primul t) dupa reg de la concurs...deci aleg pe cea mai grea, urc la maxim plus spor d e pana la 5 ani...(dc e cazul) ???pai fiec tre sa fie de maxim 6 luni...apoi rezultanta o contopesc cu pedeapsa de la infr = t 2.
huh? pai si acu cum mai aleg io ped cea mai grea???daca rezultanta e mai mare??? merg pana la maximul pedepsei initiale din care vine ea?
2. recid.mare postcond, infr 2 savarsita dupa evadare.
deci, pedeapsa pt i2 se contopeste cu ped pt termenul 1 care se calc asa: restul (i1) + ped. pt evadare.
buuuuuuun. cum aleg pedeapsa cea mai grea??? daca ped pt 1ul termen e mai grea? pana la ce maxim merg? al pedepsei initiale..al evadarii...
as mai avea vreo 2 ipoteze, dar va scutesc...
poate sunt eu deja prea ametita de cap si nu mai pricep nimic...
spor la invatat.
hai ca mai avem doar vreo 10 zile...:)
pai sa ma lamureasca si pe mine careva, cum se rezolva urm.situatii:
1.recidiva mica postc.
cica contopesc cele 3 ped(=primul t) dupa reg de la concurs...deci aleg pe cea mai grea, urc la maxim plus spor d e pana la 5 ani...(dc e cazul) ???pai fiec tre sa fie de maxim 6 luni...apoi rezultanta o contopesc cu pedeapsa de la infr = t 2.
huh? pai si acu cum mai aleg io ped cea mai grea???daca rezultanta e mai mare??? merg pana la maximul pedepsei initiale din care vine ea?
2. recid.mare postcond, infr 2 savarsita dupa evadare.
deci, pedeapsa pt i2 se contopeste cu ped pt termenul 1 care se calc asa: restul (i1) + ped. pt evadare.
buuuuuuun. cum aleg pedeapsa cea mai grea??? daca ped pt 1ul termen e mai grea? pana la ce maxim merg? al pedepsei initiale..al evadarii...
as mai avea vreo 2 ipoteze, dar va scutesc...
poate sunt eu deja prea ametita de cap si nu mai pricep nimic...
spor la invatat.
hai ca mai avem doar vreo 10 zile...:)
hai ca incerc io s-o destelenesc
la recidiva mica, luam urm ipoteza
primu termen ped.1 - 4 luni
ped.2-5 luni (cu max special de 6 luni)
ped.3 - 3 luni
judele zic asa: pedepsa cea mai grea e de 5 luni si mai sporim cu o luna rezulta 6 luni (nu mai mult ca dupa aia nu mai avem recidiva mica)
termenul 2 ped. de 2 ani
Contopim 6 luni cu 2 ani si da cea mai grea ped de 2 ani pe care teoretic o putem spori cu inca 7 ani, dar vine limita aialalta (sa nu depaseasca totalul pedepselor) si deci o sporim cu 6 luni rezultand 2ani si sase luni
la recidiva cu evadarea e simplu
iei restul de pedeapsa de la prima infractiune+ped. de la evadare, ca mai mult nu poti sporesti pt ca depasesti totalul pedepselor, si mai zici in incheiere ca nemernicu e recidivist.
sper ca rationamentul e bun
la recidiva mica, luam urm ipoteza
primu termen ped.1 - 4 luni
ped.2-5 luni (cu max special de 6 luni)
ped.3 - 3 luni
judele zic asa: pedepsa cea mai grea e de 5 luni si mai sporim cu o luna rezulta 6 luni (nu mai mult ca dupa aia nu mai avem recidiva mica)
termenul 2 ped. de 2 ani
Contopim 6 luni cu 2 ani si da cea mai grea ped de 2 ani pe care teoretic o putem spori cu inca 7 ani, dar vine limita aialalta (sa nu depaseasca totalul pedepselor) si deci o sporim cu 6 luni rezultand 2ani si sase luni
la recidiva cu evadarea e simplu
iei restul de pedeapsa de la prima infractiune+ped. de la evadare, ca mai mult nu poti sporesti pt ca depasesti totalul pedepselor, si mai zici in incheiere ca nemernicu e recidivist.
sper ca rationamentul e bun

1. Primul termen nu poate fi mai mare de 6 luni, pt ca altfel am avea recidiva mare. Automat, pedeapsa pt al doilea termen e mai mare.
2. Pedeapsa care constituie primul termen al recidivei in caz de evadare e formata din restul de pedeapsa plus pedeapsa pt evadare, cumulate matematic. Deci, in cazul in care pedeapsa pt al doilea termen e mai mica, sporul pt recidiva se adauga la primul termen, care e oricum agravat la maxim.
La cald, io asa as zice...
2. Pedeapsa care constituie primul termen al recidivei in caz de evadare e formata din restul de pedeapsa plus pedeapsa pt evadare, cumulate matematic. Deci, in cazul in care pedeapsa pt al doilea termen e mai mica, sporul pt recidiva se adauga la primul termen, care e oricum agravat la maxim.
La cald, io asa as zice...
Corect, poate fi. Asta inseamna ca, de fapt, nici unu dintre noi n-a raspuns la-ntrebarea 1.bobocu wrote:quote][/Automat, pedeapsa pt al doilea termen e mai mare.quote][/
Poti avea al doilea termen mai mic de 6 luni pt ca legea zice doar ca pedeapsa prevazuta (nu aplicata) tre sa fie mai mare de 1 an
Deci poti avea, sa zicem, condamnare de 3 luni pt o infractiune cu max special de 2 ani

Pana la urma, nu prea mai conteaza la ce maxim te raportezi, avand in vedere faptul ca prin aplicarea sporului nu se poate depasi suma totala a pedepselor. Deci, la alea 6 luni din primul termen, mai poti pune maxim 5 luni si ceva (pedeapsa pt al doilea termen).
La intrebarea a doua, nu prea ai dreptate. Uiti de pedeasa pt al doilea termen.
Ce tii si cu infractorii estia cu coda dupa ei!
Sa dezmembram un pic, poate, poate...pe urma sa alipim:
Primul termen il constituie condamnarea definitiva pt. prima infractiune pe care tocmai o executa, al doilea termen este a doua infractiune.
Se judeca, il condamna, se contopeste pedeapsa stabilita si restul de pedeapsa neexecutata din condamnarea anterioara.
Apoi, evadeaza si o comite again, instanta contopeste pedeapsa stabilita pt. infractiunea savarsita cand tocmai evada (ce constituie al 2-lea termen)si pedeapsa pentru primul termen, adica ce a ramas neexecutat pana la data evadarii + pedeapsa ce i se cuvine pt. evadare.
Ma gandesc eu c-ar fi...
[/i]
Sa dezmembram un pic, poate, poate...pe urma sa alipim:
Primul termen il constituie condamnarea definitiva pt. prima infractiune pe care tocmai o executa, al doilea termen este a doua infractiune.
Se judeca, il condamna, se contopeste pedeapsa stabilita si restul de pedeapsa neexecutata din condamnarea anterioara.
Apoi, evadeaza si o comite again, instanta contopeste pedeapsa stabilita pt. infractiunea savarsita cand tocmai evada (ce constituie al 2-lea termen)si pedeapsa pentru primul termen, adica ce a ramas neexecutat pana la data evadarii + pedeapsa ce i se cuvine pt. evadare.
Ma gandesc eu c-ar fi...

Parerea mea:
Restul de pedeapsa din pedeapsa care se executa se contopeste cu pedeapsa aplicata infractiunii savarsite in timpul executarii, cu retinerea recidivei. Pedeapsa aplicata in urma acestei operatiuni se aduna (cumul aritmetic) cu pedeapsa aplicata pentru evadare, acesta fiind primul termen al recidivei.
Iar pedeapsa aplicata pentru infractiunea savarsita in stare de evadare este al doilea termen al recidivei. Se contopesc apoi cu retinerea recidivei.
Restul de pedeapsa din pedeapsa care se executa se contopeste cu pedeapsa aplicata infractiunii savarsite in timpul executarii, cu retinerea recidivei. Pedeapsa aplicata in urma acestei operatiuni se aduna (cumul aritmetic) cu pedeapsa aplicata pentru evadare, acesta fiind primul termen al recidivei.
Iar pedeapsa aplicata pentru infractiunea savarsita in stare de evadare este al doilea termen al recidivei. Se contopesc apoi cu retinerea recidivei.
Daca a doua infractiune se savarsea inainte de inceperea executarii pedepsei, pt. noua infractiune pedeapsa se stabilea dupa regulile prevazute pentru concurs.
Ofena, totdeauna sa te gandesti ca doar o condamnare definitiva poate constitui primul termen al recidivei mari postcondamnatorii, definitivarea delimiteaza recidiva de concurs. Si aplici celelate reguli.
Bafta!
Ofena, totdeauna sa te gandesti ca doar o condamnare definitiva poate constitui primul termen al recidivei mari postcondamnatorii, definitivarea delimiteaza recidiva de concurs. Si aplici celelate reguli.
Bafta!
Cel de al doilea termen al recidivei consta in savarsirea unei singure infractiuni, iar daca infractorul savarseste mai multe, fiecare in parte va forma cel de-al doilea termen al unei recidive distincte. -> cam asa zice Mitrache si asta ma face pe mine sa cred ca nu se mai tine cont de concurs dar,
Ar mai fi o varianta:
pasul 1- restul de pedeapsa contopit cu pedeapsa pentru prima infractiune postcondamnatorie (cu retinerea recidivei)= pedeapsa 1
pasul 2- restul de pedeapsa + pedeapsa pentru evadare contopite cu pedeapsa pentru infractiunea in stare de evadare (cu retinerea recidivei)= pedeapsa 2
pasul 3- pedeapsa 1 si pedeapsa 2 contopite dupa regula concursului de infractiuni
varianta asta mi se pare cea mai plauzibila, ce ziceti?
Ar mai fi o varianta:
pasul 1- restul de pedeapsa contopit cu pedeapsa pentru prima infractiune postcondamnatorie (cu retinerea recidivei)= pedeapsa 1
pasul 2- restul de pedeapsa + pedeapsa pentru evadare contopite cu pedeapsa pentru infractiunea in stare de evadare (cu retinerea recidivei)= pedeapsa 2
pasul 3- pedeapsa 1 si pedeapsa 2 contopite dupa regula concursului de infractiuni
varianta asta mi se pare cea mai plauzibila, ce ziceti?