accident de circulatie cu o caruta nesemnalizata pe DN 7-E68
accident de circulatie cu o caruta nesemnalizata pe DN 7-E68
buna si in urma unei situatii disperate am fost nevoit sa ma inscriu pe site-ul d-stra, problema mea consta in accidentarea unei carute care circula nesemnalizat pe DN7(E68), la intrarea in MUNICIPIUL ORASTIE cu directie de mers DEVA. In urma impactului cu caruta a rezultat accidentarea usoara a carutasului pe nume AANEI ION , avarierea carutei si masinii in prop de 30%. Sa va spun cum s-a intamplat pentru a intelege corect acest accident ....eu locuiesc in Cugir Jud.Alba si in data de 02 iulie 2006 orele 22:05 pe drumul national 7(E68) care face legatura intre SEBES -DEVA ma deplasam cu masina personala Opel Astra 2002 spre Orastie cand in fata mea vad o caruta care circula nesemnalizata pe care am lovit-o si am iesit in decor cea ce a facut distrugerea masinii. Caruta mergea pe mijlocul drumului si eu am incercat sa o evit pe dreapta lovind-o cu partea stanga fata in spate dreapta a carutei si iesind cum am zis in decor .In urma mea un autoturism marca LADA 1600 cu nr. de Ungaria in care se aflau 2 barbati rezidenti in Ungaria dar de cetatenie Romana, lovesc si ei caruta cu partea dreapta fata apoi se opresc pe marginea drumului,calul se sperie si fuge lasand in urma pe carosabil ramasite care descompun caruta , timp in care un automobil cu numere de Italia ,condus de un cetatean Roman cu rezidenta in Italia, loveste si el o roata ramasa pe carosabil in urma imprastierii carutei si -si sparge baia de ulei si ceva radiatoare , ca urmare noi nu suntem loviti si doar carutasul se vede lovit la cap .Dupa toata treaba decursa la politie cu probe de sange , declaratii , masuratori la o saptamana eu merg la om sa vad ce face ,era bine mersi nu-l durea nimic, vorbesc cu el si-mi spune ca nu are pretentii si ca o lasam asa cum e ,ma impac cu gandul ca asta a fost ghinionul meu si ne refacem fiecare, el caruta si eu masina (cost reparatie 2600 euro),merg vineri la politia Municipiului Orastie sa-mi prelungesc dovada inlocuitoare de permis si aflu cu stupoare ca omul are pretentia la 80 milioane despagubire fapt care m-a shocat si speriat ......sunt incadrat la art.184.alin.1,3 din COD PENAL,aflu ca omul avea alcoolemia 2,95la mie si eu 0. M-am decis sa -l caut sa vb cu el dar nu-l gasesc si vb cu 2 vecini ce-si construiau o casa pe linga el si-mi spun ca e omul politiei cu din orasul Geoagiu locul de resedinta a nnvictimeinnsi a politistului care era de serviciu in timpul accidentului ( si care l-a sfatuit ce sa faca si cum sa faca ,care i-a rezolvat de certificat medico-legal pe 11 zile si care PROBABIL are parte din suma care o v-a lua de la mine), mai spun vecinii ca are mai multe plangeri pe numele lui dar fiind omul lor nu se face nimic.Mentionez ca de la politia Orastie nu am primit decat dovada de reparat masina si dovada inlocuitoare de permis alte acte nu am primit si nici vreo instiintare .Acum eu va intreb ce se mai poate face , care sunt consecintele daca dosarul ajunge la procuror si le da drumul mai departe (adica nu-mi da NUP,), am vb si cu un avocat dar vreau si alte pareri ca nu strica....ash fii dispus sa ma adresez si la PNA, poate asa mai reducem din corupti si o sa mi se faca dreptate.....astept cu nerabdare raspunsurile d-stra , am mai scris si pe alt site dar inca nu mi s-a raspuns si sunt in criza de timp ca expira 60 zile de la accident,care cred ca e termen limita pentru a face ceva......oare asigurarile il pot despagubi pe om daca are pretentie? ......cu respect Eduard Moza
Orice ar fi, stai linistit.
Nu il mai cauta pe carutas.
Daca a facut plangere, o sa te cheme sa dai o declaratie.
Sa spui acolo exact ce ai spus aici(mentionind ca nu era semnalizata caruta), iar apoi sa iti vezi de treaba ta.
Nu stiu daca s-a considerat culpa comuna sau doar culpa lui.
Cu toate ca Astra are abs si nu poate sa iti calculeze viteza pe care o aveai(daca ar fi fost peste limita legala aveai si tu partea ta de vina).
O sa se dea la dosar sau splutia de nup(90% sanse) sau daca se va da iup(inceperea urmaririi penale), la cele 11 zile pe care le are, iti va da 18 ind 1(scoaterea de sub urmarire penala deoarece fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni) si vei primi o amenda administrativa, care nu iti va figura la cazier.
Daca se va tine carutasul, se va putea adresa unei instante civile, pt a-ti cere despagubiri(daca e 18 ind 1 si iei amenda).
Dar avind in vedere ca , caruta nu era semnalizata(intereseaza-te daca s-a consemnat asta in procesul verbal de la fata locului- e f important) nu stiu ce judecator i-ar da castig de cauza.
In caz ca nu au fost audiati, sa propui audierea celor 2 rezidenti unguri si a celuilalt cetatean roman(mai mult ca sigur ca au observat tot ce s-a intamplat).
Sa nu-i dai bani carutasului pentru a-si retrage plangerea.
Bafta, si sa ne tii la curent :)
Nu il mai cauta pe carutas.
Daca a facut plangere, o sa te cheme sa dai o declaratie.
Sa spui acolo exact ce ai spus aici(mentionind ca nu era semnalizata caruta), iar apoi sa iti vezi de treaba ta.
Nu stiu daca s-a considerat culpa comuna sau doar culpa lui.
Cu toate ca Astra are abs si nu poate sa iti calculeze viteza pe care o aveai(daca ar fi fost peste limita legala aveai si tu partea ta de vina).
O sa se dea la dosar sau splutia de nup(90% sanse) sau daca se va da iup(inceperea urmaririi penale), la cele 11 zile pe care le are, iti va da 18 ind 1(scoaterea de sub urmarire penala deoarece fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni) si vei primi o amenda administrativa, care nu iti va figura la cazier.
Daca se va tine carutasul, se va putea adresa unei instante civile, pt a-ti cere despagubiri(daca e 18 ind 1 si iei amenda).
Dar avind in vedere ca , caruta nu era semnalizata(intereseaza-te daca s-a consemnat asta in procesul verbal de la fata locului- e f important) nu stiu ce judecator i-ar da castig de cauza.

In caz ca nu au fost audiati, sa propui audierea celor 2 rezidenti unguri si a celuilalt cetatean roman(mai mult ca sigur ca au observat tot ce s-a intamplat).
Sa nu-i dai bani carutasului pentru a-si retrage plangerea.
Bafta, si sa ne tii la curent :)
Sa se duca pe cale civila ca nu ia nican atata timp cat la producerea accidentului a concurat si fapta culpabila a carutasului, atelaj nesemnalizat =pericol public pe sosele ...care mai era si sub influenta bauturilor alcoolice..Daca totusi are tupeul si introduce o actiune civila impotriva ta, adreseaza-te unui avocat si poti la randul tau sa introduci o cerere reconventionala ...dupa parerea mea tu ai avut de suferit din cauza atitudinii nepasatoare a d-lui cu caruta care circula pe drumurile publice ca un bezmetic fara sa-i pese!!!!Luc4s wrote: Daca se va tine carutasul, se va putea adresa unei instante civile, pt a-ti cere despagubiri(daca e 18 ind 1 si iei amenda).
Succes!
ra
da va multumesc de raspuns si m-am mai linistit dupa ce am citit ,acum va zic ca nu s-a putut demonstra viteza cu care am mers, in procesul si dovada care tine locul permisulu scrie clar ca am lovit o caruta nesemnalizata pe DN7(E68), si mai ales carutzasul la betie se lauda in BIRT ca face 50-50 cu agentul de serviciu din acea seara ....dar astea nu le pot demonstra ca sunt auzite de acei vecini cu el si la care le-a cerut bicicleta cu imprumut sa mearga sa -si cumpere paine si pe drum le-a vandut-o si a baut banii , mai rau de atat e si cunoscut ca lucru slab si betiv ca fura ce prinde si bea ,dar nnmilitian n nu-i face nimic ca e omul lor ....ash fi in stare sa merg pe flagrant cu bani care trebuie sa-i imparate intre ei miseii numa sa mai reduc numarul alora care sunt corupti.....ceilalti baieti implicati in accident cu masina LADA au dclarat si ei si au vazut ce s-a intamplat si au mentionat ca era nesemnalizat si la ei proba de sange 0 alcolemie, dar poate omul legii o fii avand influente pe cine stie unde si mai stii ce fac de cad eu vinovat......maine merg si fac si eu o plangere penala sper sa mai pot ca au trecut 46 de zile de la accident si cer numarul de inregistrare si o sa vad daca pe procesul verbal s-a consemnat ca a fost nesemnalizat.....totusi cred ca se v-a face dreptate dar in omul legii in cauza nu ma incred fiindca se spune in sat ca e la fel ca si carutzashul, nu degeaba se spune nn cine se aseamana se adunan.......o sa vatin la curent cu ce se intampla va doresc numa bine si sa nu aveti parte de probleme ....
Nu mai tin minte "decretul" dar din cate imi aduc aminte caruta, semnalizata sau nu, nu are voie sa mearga pe drumurile nationale.(DN)
Daca are peste 1 la mie, coducatorul atelajului merge maria sa sa fie condamnat, ca din cate imi aduc aminte e coducator in sensul legii si parca de la 1 la mie in sus e infractiune...
Sfatul meu este sa te inarmezi cu rabdare.
Chestia asta va dura mai bine de 1 an.
Cauta sa iei legatura cu ceilalti conducatori auto care si-au aranjat masinile. Unde-s doi, trei, puterea creste.
Iar cand se va face expertiza tehnica auto, expertul sa ia in consideratie si declaratiile celorlalti conducatori auto.
In rest, fii linistit, dar vigilent la orice misculatiuni pe care e tentat sa le faca politaiul.
Daca ai impresia ca se vor face misculatiuni, du-te si spune-i politaiului asa:
" Domnle, eu nu cred ce zice gura targului, care l-a auzit laudandu-se ca are prieteni la politie si ca ii aranjeaza sa ia bani si ca face fifty-fifty cu politaiul... Astea-s vorbe de claca de la un om prost si beat.... CA NU CRED CA EXISTA UN POLITIST CU MINTEA INTREAGA CARE SA-SI RISTE LOCUL DE MUNCA, PAINEA SI LIBERTATEA PENTRU CATEVA ZECI DE MILIOANE DE LA UN BETIV...ce politist cu mintea intreaga nu-si da seama ca io n-am nimic de pierdut si ca daca se fac magarii in doar, fac scandal ia inspectorat si merg pana la Blaga si ma lupt cu ei pana iese adevarul la iveala??"
Dar i-o spui frumos, prieteneste, ca de la om la om... ca si cum ai discuta despre altcineva.. nu cumva sa i-o spui pe ton de amenintare... da?
O sa inteleaga mesajul...
Daca are peste 1 la mie, coducatorul atelajului merge maria sa sa fie condamnat, ca din cate imi aduc aminte e coducator in sensul legii si parca de la 1 la mie in sus e infractiune...
Sfatul meu este sa te inarmezi cu rabdare.
Chestia asta va dura mai bine de 1 an.
Cauta sa iei legatura cu ceilalti conducatori auto care si-au aranjat masinile. Unde-s doi, trei, puterea creste.
Iar cand se va face expertiza tehnica auto, expertul sa ia in consideratie si declaratiile celorlalti conducatori auto.
In rest, fii linistit, dar vigilent la orice misculatiuni pe care e tentat sa le faca politaiul.
Daca ai impresia ca se vor face misculatiuni, du-te si spune-i politaiului asa:
" Domnle, eu nu cred ce zice gura targului, care l-a auzit laudandu-se ca are prieteni la politie si ca ii aranjeaza sa ia bani si ca face fifty-fifty cu politaiul... Astea-s vorbe de claca de la un om prost si beat.... CA NU CRED CA EXISTA UN POLITIST CU MINTEA INTREAGA CARE SA-SI RISTE LOCUL DE MUNCA, PAINEA SI LIBERTATEA PENTRU CATEVA ZECI DE MILIOANE DE LA UN BETIV...ce politist cu mintea intreaga nu-si da seama ca io n-am nimic de pierdut si ca daca se fac magarii in doar, fac scandal ia inspectorat si merg pana la Blaga si ma lupt cu ei pana iese adevarul la iveala??"
Dar i-o spui frumos, prieteneste, ca de la om la om... ca si cum ai discuta despre altcineva.. nu cumva sa i-o spui pe ton de amenintare... da?
O sa inteleaga mesajul...

"ART. 199
Pentru a circula pe drumurile publice, vehiculul cu tractiune animala trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute la art. 19 (generic, sa fie semnalizata caruta ori ce naiba o mai avea omun), sa fie inregistrat si sa aiba un conducator in varsta de cel putin 16 ani impliniti, care sa nu aiba afectiuni de natura sa ii diminueze capacitatile psihomotorii.
ART. 200
(1) Vehiculul cu tractiune animala nu poate fi condus pe autostrazi, drumuri nationale, in municipii, precum si pe drumurile la inceputul carora exista indicatoare care ii interzic accesul.
(2) In cazurile prevazute la alin. (1), administratorul drumului public este obligat sa amenajeze drumuri laterale destinate circulatiei vehiculelor cu tractiune animala, potrivit competentelor stabilite prin lege." din H.G nr. 85/2003 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002.
Asadar nu cred ca la carutas ar trebui intocmit dosar din moment ce altii stabilesc traseele alternative pe unde ar trebui sa circule carutasii.
Pentru a circula pe drumurile publice, vehiculul cu tractiune animala trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute la art. 19 (generic, sa fie semnalizata caruta ori ce naiba o mai avea omun), sa fie inregistrat si sa aiba un conducator in varsta de cel putin 16 ani impliniti, care sa nu aiba afectiuni de natura sa ii diminueze capacitatile psihomotorii.
ART. 200
(1) Vehiculul cu tractiune animala nu poate fi condus pe autostrazi, drumuri nationale, in municipii, precum si pe drumurile la inceputul carora exista indicatoare care ii interzic accesul.
(2) In cazurile prevazute la alin. (1), administratorul drumului public este obligat sa amenajeze drumuri laterale destinate circulatiei vehiculelor cu tractiune animala, potrivit competentelor stabilite prin lege." din H.G nr. 85/2003 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002.
Asadar nu cred ca la carutas ar trebui intocmit dosar din moment ce altii stabilesc traseele alternative pe unde ar trebui sa circule carutasii.
ra
buna sa va fie inima, parca sunt lovit de bomba asa sunt de speriat,azi am fost la comisarul care cerceteaza penal cazul meu si m-a sfatuit si el sa ma inteleg cu acel carutash ca este mai bine in caz ca nu ne intelegem se ajunge la procuror si la finalizarea cazului o sa-mi dea amenda penala si anularea permisului de conducere.Acum eu va intreb daca in timpul cercetarii penale pot merge cu un avocat sa vedem procesul verbal si alte acte de la dosar sa vad daca sunt consemnate in procesul verbal ,daca ,caruta a fost nesemnalizata ,etc.....fiindca azi nu a vrut sa ne arate actele din dosar.Este o cale legala sa-l pot actiona penal sau nu am inteles eu bine caci civil am inteles ca se poate dar fiindca ma lupt cu morile de vand el fiind sarac si daca-l castig nu pot sa-mi recuperez mai nimica din cauza ca e sarac si nu are nimic pe numle lui......va rog sfatuitima ce sa fac daca mi se da IUP ca dupa spusele subcomisarului care ancheteaz cazul procurorul nu prea a auzit de 18 ind.1, amenda administrativa.doar de cea penala .p.s daca oarecum ma inteleg cu carutasul si facem o hartie prin care renunta la toate acuzatiile ,retrage plingerea, o sa mai fiu cercetat penal de vatamare corporala din culpa art 184 alin1,3 sau se incheie dosarul si se termina ?
Edymoza, nu dispera si nu ceda unor impulsuri de moment.
Daca e cum ai spus tu, lasa sa ajunga dosarul la procuror.
Poate sa iti dea si instanta solutia de 18 ind 1.
Macar de aveai si tu partea ta de vina, dar asa... :?
Si e un carutas..., de era un mare stab poate te mai gandeai :)
Iar comisarul ala nu are voie sa te sfatuiasca ce sa faci.Poate doar sa iti aduca la cunostinta faptul ca te poti impaca.
Stau si ma gandesc ca s-ar putea sa ai dreptate cu privire la relatiile politistului din comuna & stuff.
Du-te la comisar intr-o zi, insotit de avocat si intereseaza-te daca s-a inceput urmarirea penala impotriva ta.
Trebuie sa fii instiintat oficial cu privire la faptul asta .
Daca a fost inceputa(ceea ce ma indoiesc) cere-i sa vezi dosarul.
Daca refuza, cere in temeiul art 172 procurorului care ii supravegheaza urmarirea penala sa studiezi dosarul(de fapt sa-l studieze avocatul), iar daca iti respinge cererea, mai fa una la primul procuror.
Sa motivezi in cerere ca vrei sa studiezi dosarul pentru ca ai dubii cu privire la ceea ce s-a consemnat in procesul verbal.
Cand mergi sa vorbesti cu comisarul, sa ii spui ca ai dubii cu privire la ce s-a consemnat in procesul verbal si ca de aia vrei sa vezi procesul verbal de cercetare la fata locului.
Daca e om, o sa te lase sa studiezi.
Daca nu vezi dosarul sa ii spui comisarului, sa vorbeasca cu agentul care a fost la fata locului si sa ii transmita ca, daca nu a consemnat in procesul verbal tot ce trebuia, si actele nu sunt refacute(conform CPP), ii faci plangere pentru abuz in serviciu celui care a fost la fata locului.
Nu cred ca isi risca painea pentru un carutas :)
Nu te lasa fraierit si nu-i da bani aluia
Daca e cum ai spus tu, lasa sa ajunga dosarul la procuror.
Poate sa iti dea si instanta solutia de 18 ind 1.
Macar de aveai si tu partea ta de vina, dar asa... :?
Si e un carutas..., de era un mare stab poate te mai gandeai :)
Iar comisarul ala nu are voie sa te sfatuiasca ce sa faci.Poate doar sa iti aduca la cunostinta faptul ca te poti impaca.
Stau si ma gandesc ca s-ar putea sa ai dreptate cu privire la relatiile politistului din comuna & stuff.
Du-te la comisar intr-o zi, insotit de avocat si intereseaza-te daca s-a inceput urmarirea penala impotriva ta.
Trebuie sa fii instiintat oficial cu privire la faptul asta .
Daca a fost inceputa(ceea ce ma indoiesc) cere-i sa vezi dosarul.
Daca refuza, cere in temeiul art 172 procurorului care ii supravegheaza urmarirea penala sa studiezi dosarul(de fapt sa-l studieze avocatul), iar daca iti respinge cererea, mai fa una la primul procuror.
Sa motivezi in cerere ca vrei sa studiezi dosarul pentru ca ai dubii cu privire la ceea ce s-a consemnat in procesul verbal.
Cand mergi sa vorbesti cu comisarul, sa ii spui ca ai dubii cu privire la ce s-a consemnat in procesul verbal si ca de aia vrei sa vezi procesul verbal de cercetare la fata locului.
Daca e om, o sa te lase sa studiezi.
Daca nu vezi dosarul sa ii spui comisarului, sa vorbeasca cu agentul care a fost la fata locului si sa ii transmita ca, daca nu a consemnat in procesul verbal tot ce trebuia, si actele nu sunt refacute(conform CPP), ii faci plangere pentru abuz in serviciu celui care a fost la fata locului.
Nu cred ca isi risca painea pentru un carutas :)
Nu te lasa fraierit si nu-i da bani aluia

ra
da bine zis , nici eu nu vrau sa-i dau la individ banii doar nuns nebun dupa ce mi-a facut dar dupa spusele comisarului daca ne intelegem se termina toate.acum astept sa ajunga in instanta dosarul si apoi sa vad cum solutioneaza el cazul....dar v-am spus ca la parchetul asta nu s-a auzit de 18 ind 1, doar de amenda penala,....ca daca ash stii sigur ca mi-ar da 18 ind 1,nu mi-ash mai face deloc probleme......acum va dores numai bine si multumesc de ajutor si intelegere....
ra
asta mi-a scris un amic de pe alt forum si uite ce zice el:nn
nndupa cite am intzeles la justitzie e cam asa:fiecare din partzi se plinge sau
nu,in anume conditzii-plingerea prealabila se depune in anume termen
limita dupa evenimente-si cine nu depune nimic nu poate capata nimic.
adesea,una din partzi vrea sa se impace,cealalta parte accepta -dar depune plingere pe la spate-iar cum politzia are multe pe cap,cei ce nu depun plingere afla prea tirziu de plingerea celeilalte partzi-pt ca nu au
fost anuntzatzi oficial.
la judecata propriu-zisa,judecatorul ia lucrurile la rind evaluind ce pagube
a produs edy carutashului-ca asta a depus plingere in penal,pentru
vatamare din culpa-rezolva aspectul penal,apoi se ia in discutzie partea
civila-cine cui da bani si cine a depus plingere.
deci:ce pagube are carutashul,ce pagube are edy si cine in ce proportzie
e vinovat.
sa zicem ca judecatorul considera ca 70 la suta e de vina mirlanul si
30 la suta edy(e pur teoretic) atunci mirlanul va plati 70 la suta din
paguba lui edy si edy va plati 30 la suta din paguba carutasului.
stabilirea pretentziilor in civil e circoteca,fiecare incarca cit poate.
am aflat-o de la un tip care e expert tehnic si stie bine ce zice.
cugir tzine de laboratorul criminalistic cluj al ministerului justitziei,unde
e posibil sa ajunga expertiza daca nu va impacatzi.
sfatul expertului pt edy:nu-l lasa,ca te goleste de bani! nn
eu chiar nu mai stiu ce sa cred, efectiv nu stiu ce sa fac....am vb cu un avocat care merge el la comisar sa vada dosarul si pe urma probabil imi spune ce pot sa fac., ce se poate intampla daca plec din tara legal?(am contract de munca).....
nndupa cite am intzeles la justitzie e cam asa:fiecare din partzi se plinge sau
nu,in anume conditzii-plingerea prealabila se depune in anume termen
limita dupa evenimente-si cine nu depune nimic nu poate capata nimic.
adesea,una din partzi vrea sa se impace,cealalta parte accepta -dar depune plingere pe la spate-iar cum politzia are multe pe cap,cei ce nu depun plingere afla prea tirziu de plingerea celeilalte partzi-pt ca nu au
fost anuntzatzi oficial.
la judecata propriu-zisa,judecatorul ia lucrurile la rind evaluind ce pagube
a produs edy carutashului-ca asta a depus plingere in penal,pentru
vatamare din culpa-rezolva aspectul penal,apoi se ia in discutzie partea
civila-cine cui da bani si cine a depus plingere.
deci:ce pagube are carutashul,ce pagube are edy si cine in ce proportzie
e vinovat.
sa zicem ca judecatorul considera ca 70 la suta e de vina mirlanul si
30 la suta edy(e pur teoretic) atunci mirlanul va plati 70 la suta din
paguba lui edy si edy va plati 30 la suta din paguba carutasului.
stabilirea pretentziilor in civil e circoteca,fiecare incarca cit poate.
am aflat-o de la un tip care e expert tehnic si stie bine ce zice.
cugir tzine de laboratorul criminalistic cluj al ministerului justitziei,unde
e posibil sa ajunga expertiza daca nu va impacatzi.
sfatul expertului pt edy:nu-l lasa,ca te goleste de bani! nn
eu chiar nu mai stiu ce sa cred, efectiv nu stiu ce sa fac....am vb cu un avocat care merge el la comisar sa vada dosarul si pe urma probabil imi spune ce pot sa fac., ce se poate intampla daca plec din tara legal?(am contract de munca).....
Chiar daca a circulat pe drumurile publice cu o anumita concentratie alcoolica in sange si fara a avea drept de circulatie pe un anumit sector de drum - carutasul se expune numai la consecinte de ordin contraventional.
Orice culpa a ta in producerea accidentului, in orice procent, chiar si 10%, te face invinuit de art. 184 alin.1 si 3 c.pen. Si daca te apuci si calculezi n timpul pierdut cu prelungirea dovezii, costul platit pentru una sau mai multe expertize etc. etc. , cuantumul amenzii administrative care poate fi chiar de 1000 RON ajungi la concluzia ca 80.000.000 lei este o suma rezonabila. Mai adauga ca in cazul unui SUP cu 18 ind. 1 ai suspendat si dreptul de a conduce pe 3 luni si ia in calcul si posibilitatea anularii in cazul intocmirii rechizitoriului si primirii unei amenzi penale SI VEZI DACA MERITA...
Orice culpa a ta in producerea accidentului, in orice procent, chiar si 10%, te face invinuit de art. 184 alin.1 si 3 c.pen. Si daca te apuci si calculezi n timpul pierdut cu prelungirea dovezii, costul platit pentru una sau mai multe expertize etc. etc. , cuantumul amenzii administrative care poate fi chiar de 1000 RON ajungi la concluzia ca 80.000.000 lei este o suma rezonabila. Mai adauga ca in cazul unui SUP cu 18 ind. 1 ai suspendat si dreptul de a conduce pe 3 luni si ia in calcul si posibilitatea anularii in cazul intocmirii rechizitoriului si primirii unei amenzi penale SI VEZI DACA MERITA...
8O Sa-i dai 80 milioane pentru ca ai mers pe strada si ti-ai stricat masina pentru ca era beat cu caruta nesemnalizata?
Edymoza, nu stiu pe ce forum ti-a raspuns ala, dar daca te impaci inchei un contract de tranzactie cu el, celalalt angajindu-se sa nu depuna plangere.
Eu raman la ideea mea(adica sa mai astepti)
@constable:Daca ala isi retrage plangerea, crezi ca are vreo influenta asupra permisului?
Tot i-l suspenda.(daca e de suspendat) :?

Edymoza, nu stiu pe ce forum ti-a raspuns ala, dar daca te impaci inchei un contract de tranzactie cu el, celalalt angajindu-se sa nu depuna plangere.
Eu raman la ideea mea(adica sa mai astepti)

@constable:Daca ala isi retrage plangerea, crezi ca are vreo influenta asupra permisului?
Tot i-l suspenda.(daca e de suspendat) :?