concediul de odihna neefectuat poate fi platit?

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
urziral

concediul de odihna neefectuat poate fi platit?

Post by urziral » 12 Aug 2006, 15:54

lucrez ca profesoara si in urma intrarii in concediu de maternitate si apoi de crestere a copilului (2 ani) nu am efectuat concediul de odihna in vara anului 2004, intrand in prenatal la data de 1 iulie. Abia acum am aflat ca banii pe concediul de odihna mi se cuveneau chiar daca pe aceeasi perioada luam bani pe concediul de maternitate. Ce parere aveti si credeti ca mai pot face ceva acum? Daca stiti legi, ordine sau alte acte oficiale, va rog sa-mi faceti trimitere la ele ca sa imi cer dreptul.

robin_hood_2

Post by robin_hood_2 » 13 Aug 2006, 19:54

...eu stiu ca nu-i asa, dar poate ma insel;in normele metodologice privind efectuarea CO al personalului didactic.... mai spune ca daca perioada de concediu medical s-a extins pe 2 sau mai multi ani scolari, pers. didactic are dreptul la un singur CO, acordat pt. anul scolar in care a reinceput activitatea, proportional cu lunile lucrate, in masura in care acesta n-a fost efectuat in anii in care a absentat.
...solutia ar fi o cerere, la care se raspunde cu argumente sau mergi la secretariat si contabilitate...vezi exact care-i situatia.

BABI

Post by BABI » 14 Aug 2006, 13:10

Cand ai plecat in concediu pentru cresterea copilului, de ce nu ai cerut drepturile salariale aferente CO pentru lunile ianuarie-iulie 2004. Acum s-ar putea ca cei din contabilitate sa dea din umeri, dar merita incercat.

Post Reply