in cazul in care organul de urmarire nu are autorizatie data de judecator pentru efectuarea perchezitiei, dar persoana la care se face aceasta isi da consimtamantul pentru perchezitie se poate trece la executare?
Nu gasesc textul care sa precizeze acest lucru, pt. ca logic mi se pare ca odata ce ai consimtamantul persoanei respective nu este nici un impediment pentru efectuarea perchezitiei
perchezitia
Era art. 101 alin.2 din Cpp; consimtamantul trebuia dat in scris. Prevederea aceasta a fost abrogata prin Legea 281/2003.
Ion Neagu - Tratatul din 2002 - pg. 371 - considera ca daca oricine poate patrunde sau ramane in domiciliul unei persoane cu invoirea acesteia, atunci si organele judiciare, invitate sa faca o perchezitie, o pot face.
Incorect, cred.
Ion Neagu - Tratatul din 2002 - pg. 371 - considera ca daca oricine poate patrunde sau ramane in domiciliul unei persoane cu invoirea acesteia, atunci si organele judiciare, invitate sa faca o perchezitie, o pot face.
Incorect, cred.
Tratat de procedura penala- Ion Neagu, Global Lex, Bucuresti, 2004:
Dupa revizuirea Constitutiei prin adoptarea L 492/2003, si ca urmare a modificarilor aduse succesiv acestei institutii procesuale prin L 281/2003 si prin OUG 109/2003 perchezitia domiciliara se dispune numai de judecator, prin incheiere motivata, chiar daca exosta consimtamantul pesoanei in cauza!Detalii vezi pag 358-359
Dupa revizuirea Constitutiei prin adoptarea L 492/2003, si ca urmare a modificarilor aduse succesiv acestei institutii procesuale prin L 281/2003 si prin OUG 109/2003 perchezitia domiciliara se dispune numai de judecator, prin incheiere motivata, chiar daca exosta consimtamantul pesoanei in cauza!Detalii vezi pag 358-359