Schimbarea executorului

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
rosia_montana

Schimbarea executorului

Post by rosia_montana » 03 Aug 2006, 17:05

Am in derulare un dosar de executare, de vreo 6 luni. Datorita unor situatii subiective care nu au legatura directa cu dosarul meu (executorul se ocupa, debitorul plateste, etc) trebuie sa schimb executorul. Am citit (superficial, recunosc :oops: ) legea si regulamentul, dar nu gasesc nimic. Cum se procedeaza?

Multzam fain! :floare: :cafea:

kinga

Post by kinga » 03 Aug 2006, 19:28

Depui o cerere motivata la Camera Executorilor Judecatoresti - in atentia colegiului director.
Cererea va fi analazita in detaliu, off course,.... :mrgreen: :mrgreen: aplicandu-se principiul corb la corb....

Daca se admite cererea si executorul este schimbat, va trebui sa iei totul de la capat.
Adica de la ex executor primesti titlul, iar noul executor va trebui sa obtina investire, somatie, etcccc

pentru informatii suplimentare iti stau la dispozitie ..
stii cum sa ma gasesti... :-D :-D

aho

Post by aho » 03 Aug 2006, 19:44

kinga wrote:Daca se admite cererea si executorul este schimbat, va trebui sa iei totul de la capat.
Adica de la ex executor primesti titlul, iar noul executor va trebui sa obtina investire, somatie, etcccc
Sa presupunem ca executorul este ...suspendat.
Noul executor va trebui sa obtina din nou incuviintarea ex. silite ?

kinga

Post by kinga » 03 Aug 2006, 19:53

Exact.
Chiar am vorbit cu un executor...
a spus clar : suspendare, incompatiblitate, schimbare... noul executor trebuie sa solicite din nou incuviintarea.

kko

Post by kko » 03 Aug 2006, 22:29

In practica instantelor locale, incheierile de incuviintare a ex. silite sunt redactate prin grija executorilor :lol: :| (Stiu sigur asta ca i-am tras de limba; in plus, cati executori jud. sunt, atatea tipuri de incuviintari exista :grin: )Motiv pt. care, in incheieri este mentionat expres ca se incuviinteaza executare prin intermediul BEJ Cutarescu....
Deci, daca-l schimbi...tr. o noua cerere, o noua incuviintare etc.

Am o situatie in care un ex. si-a dat demisia :twisted: .Sunt tare curios ce se va intampla cu dosarele lui si cum va continua executare (ca eu sunt pt. debitor :twisted: ) Din pacate, in Inch. de incuviintare nu este mentiunea aia de mai sus

rosia_montana

Post by rosia_montana » 04 Aug 2006, 07:24

No, al nostru executor este urmarit penal. Si eu mi-am pus intrebarea ce se va intampla cu dosarele lui daca va fi condamnat. Intrebarea mea era: la executorul asta cu care lucrez acuma, de la care vreau sa iau dosarul, ce ii zic? :)) Adica e suficient ca m-am razgandit si ca vreau sa lucrez cu altu? Nu sunt ceva conditii legale pe care trebuie sa le indeplinesc, adica sa le indeplineasca el ca eu sa am motiv sa-i iau dosarul? :roll:

Si ce se intampla cu ce s-a rezolvat pana acuma? Adica debitorul plateste in rate lunare, am incasat aproape jumate din debit. Daca o iau de la capat cu partea asta cum ramane?

Sa las dosarul la executorul asta nu e o optiune :mrgreen:

kko

Post by kko » 04 Aug 2006, 07:43

ART. 48 din L 188/2000
In caz de suspendare sau excludere din profesie stampila, legitimatia, registrele si lucrarile executorului judecatoresc suspendat sau exclus vor fi depuse, in termen de 5 zile, sub luare de semnatura, la Camera executorilor judecatoresti in a carei raza teritoriala este situat biroul acestuia. Camera executorilor judecatoresti are obligatia de a asigura continuarea lucrarilor neexecutate.

Extras din Regulament
Art. 50. - (1) In toate cazurile de incetare si suspendare a calitatii de executor judecatoresc, in lipsa unui executor judecatoresc asociat sau a unui alt executor judecatoresc in aceeasi circumscriptie, colegiul director al Camerei executorilor judecatoresti poate delega un executor judecatoresc din circumscriptia altei judecatorii situate in raza aceleiasi curti de apel, pentru indeplinirea atributiilor prevazute la art. 7 din lege.
(2) Executorul judecatoresc delegat va putea functiona, daca este posibil, in sediul biroului de executor judecatoresc caruia i-a incetat aceasta calitate sau, in caz contrar, colegiul director al Camerei executorilor judecatoresti va stabili pe perioada delegarii un nou sediu pentru birou.

Art. 54. - (1) Daca in circumscriptia unei judecatorii functioneaza un singur birou de executori judecatoresti si executorul judecatoresc se afla in concediu de odihna sau absenteaza mai mult de 5 zile, fara a depasi 6 luni, in lipsa unui executor judecatoresc asociat Camera executorilor judecatoresti va delega un alt executor judecatoresc pentru a asigura functionarea acestui birou, in afara de cazul in care executorul judecatoresc titular se ingrijeste personal de substituirea sa, incunostintand in acest scop Camera executorilor judecatoresti.
(2) In situatia in care in circumscriptia acelei judecatorii functioneaza mai multe birouri de executori judecatoresti, pentru cazurile aratate la alin. (1) Camera executorilor judecatoresti va lua masuri pentru a se asigura continuarea lucrarilor de catre un alt birou din aceeasi circumscriptie.
(3) Prevederile alin. (1) si (2) se aplica si in situatia in care executorul judecatoresc nu isi poate exercita profesia pe o perioada mai mare de 6 luni, dar numai pentru motive apreciate de colegiul director al Camerei executorilor judecatoresti ca fiind intemeiate.


Despre schimbarea executorului, ca asa vrea creditorul ,legea 188 si regulamentul, nu zic nik.Eu zic ca acesta este un caz de incetare a executarii, respectiv art. 371^5 litera c . Un nou executor, inseamna o noua executare ( ma intreb f. serios ce se intampla cu prescriptia in acest caz, mai ales daca fostul ex. , in afara de somatie, n-a facut nimic)Noul executor , merita si el un onorariu, nu ?

In cazul suspendarii/incetarii activitatii de ex. jud, legea 188 si regulam . nu spun cum procedeaza executorul delegat pt. a continua executarea. (ca si asta merita un onorariu, nu ?)C.pr.civ nu prevede expres o solutie in acest caz.Probabil ca la nivelul UNEJ sau al camerei ex., s-a decis ca este nevoie de o noua incuviintare a ex. silite, prin noul ex.astfel incat acesta sa aiba justificata solicitarea unui onorar. Ca daca ar fi obligat sa continue executarile din punctul unde le-a lasat fostul, ar insemna sa lucreze pe gratis, fapt ce ar incalca prev. art.27 din L 188 :twisted:

In speta mea, ma bazez pe interesul material al noului ex. ce va fi delegat si astept sa se perime executarea fostului. Dupa aceea, ma gandesc la prescriptie.

Rosioara, eu zic sa stai pe loc pana il suspenda din functie iar camera va delega alt ex. in locul lui. Dupa aceea, soliciti incuviintarea continuarii ex. silite prin intermediul noului ex. ,cu mentinerea actelor intocmite de fostul. Chiar daca pare o solutie de compromis, nu vad ce motiv ar putea invoca instanta sa respinga o astfel de cerere.... :?

aiurel

Post by aiurel » 04 Aug 2006, 07:49

Si daca nu il va suspenda Camera?
Se face vreo mentiune in lege sau regulament cu privire la suspendarea e.j. in cazul in care acesta este urmarit penal? (Eu nu am gasit)

rosia_montana

Post by rosia_montana » 04 Aug 2006, 08:05

kko, merci mult pt raspuns. :cafea:

Dar.

Seful e sef :mask: , iar noi sclavii de pe plantatie, ne supunem, :grin: sa ramana dosarul la executorul asta nu este o optiune. Tre sa gasesc o solutie sa il mut.

Acuma, am dosarul asta in derulare, plus inca un dosar pt care abia ieri am obtinut sentinta legalizata, investita, etc. Debitorul este acelasi. Oare daca cer "conexarea" dosarelor, ar fi aci o portita, cumva, pe dupa visin, sa o cer la alt executor?

kinga

Post by kinga » 04 Aug 2006, 08:12

NUP
in faza de executare silita exista un singur caz de conexare, din cate stiu, cea prevazuta de art. 373 ind. 4.
Si nu te ajuta, pentru ca este competent executorul care a indeplinit actul de executare cel mai inaintat. :mrgreen: :mrgreen:

kko

Post by kko » 04 Aug 2006, 12:53

rosia_montana wrote:
Dar.

Seful e sef :mask: , iar noi sclavii de pe plantatie, ne supunem, :grin: sa ramana dosarul la executorul asta nu este o optiune. Tre sa gasesc o solutie sa il mut.
:-D :-D
Pai tu Rosioara, fa-i o informare scrisa lun safun (eventual cu nr. de inregistrare in firma, numa sa nu se supere saful ca esti oficiala :grin: ) si explica-i in termeni juridici (dar pe intelesul lui :mrgreen: ) cam cat il costa daca face fitze.

Daca renunta la executor, inseamna ca renunta la executarea care face ob. respectivului dosar.ex. Daca renunta la executare, atunci renunta si la recuperarea de la debitor a onorariului platit executorului( la care renunta ) -art.371^7 al.2 C.pr.civ. Un nou executor, o alta cerere, un alt onorariu.

Sa nu zica dupa aia ca nu l-ai informat si a renuntat fara sa stie cum si ce se intampla. Numan TU esti di vina :twisted:

Mai exista varianta ca safu sa protesteze si sa zica ca-i o prostie; iar tu musai sa gasesti solutii juridice la ce gandeste el. In cazul asta, spune-i sa faca propunere legislativa ca s-o aprobe Parlamentul :grin:

PS. De acord cu Kinga

rosia_montana

Post by rosia_montana » 04 Aug 2006, 12:57

Noa, tradu-mi asta in germana, ca ii dau copy paste :mrgreen:

kinga

Post by kinga » 04 Aug 2006, 12:59

:-D :-D :-D
Draga mea ..da tu de traducator autorizat ai auzit???
da si tu un print.... mai bine... :grin: :grin: :grin:

kko

Post by kko » 04 Aug 2006, 13:02

:-D :-D :-D :-D
Da daca saful apeleaza la un translator ? Il mai plateste si pe ala ... :-D :-D

rosia_montana

Post by rosia_montana » 04 Aug 2006, 13:17

:mrgreen: radeti voi radeti, harapilor albi. Dan las ca vedeti voi ca vin io luni cu problema rezolvata, si dac-o fi musai sa-mi las buclele in vant si sa-i bag un decolteu sub nas executorului, de-si transfera singur dosarul :mrgreen:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests