3 grile

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
bog28

3 grile

Post by bog28 » 02 Aug 2006, 14:31

1. Se poate dispune amanarea cauzei pentru:
a) nelegalitatea procedurii de citare;
b) implinirea lipsurilor referitorare la capacitatea de exercitiu sau dovada calitatii de reprezentant;
c) lipsa de aparare invocata de una din parti.

2. La prima zi de infatisare, paratul:
a) daca nu a depus intampinare, arata exceptiile pe care intelege sa le inovce si probele ce doreste sa fie administrate;
b) poate solicita introducerea unui tert in proces sub forma chemarii in judecata a altei persoane;
c) poate chema in garantie sau poate arata titlularul dreptului.

3. In procesul civil nu este obligatorie intotdeauna citarea partilor la judecata:
a) conflictelor de competenta;
b) suspendarii judecatii in caz de stramutare;
c) asigurarii dovezilor;
d) ordonantei presedentiale.

eu zic ca aceste grile nu pun probleme "de fond", ci "de forma" :arrow: modul in care sunt formulate. :mrgreen: :mrgreen:

:fluierat: :cafea:

bobocel

Post by bobocel » 02 Aug 2006, 18:44

1. A B C
2. A B C
3. A B C D

:cafea:

bog28

Post by bog28 » 02 Aug 2006, 18:53

1. amanarea cauzei pentru lipsa de procedura este facultativa sau obligatorie ? dar pentru dovada lipsei de reprezentant ?

2. care este sanctiunea nedepunerii intampinarii ? ce rezulta din regementarile art.118 (3); 57 (2) si 65(1) ?

3. se poate dispune citarea partilor pentru conflictele de competenta sau pentru stramutare ?

:cafea: :cafea:

bobocel

Post by bobocel » 02 Aug 2006, 19:11

2. sanctiunea nepunerii intampinarii - decaderea paratului din dreptul de a mai propune probe in aparare si de a invoca exceptii de procedura relative.

3. :grin: nu se citeaza pt conflictele de competenta

1. la pct unu nu gasesc, am rasfoit toata cartea :-P

...Voineag este de vina :mrgreen:

bobocu

Post by bobocu » 02 Aug 2006, 19:13

1. amanarea e facultativa
2. sanctiunea nedepunerii intampinarii e decaderea din dreptul de a propune probe si de a ridica exceptii. A mai fost discutata problema asta pe acest topic si in principiu lumea a cazut de acord ca si in urma uiltimelor modificari ale codului de proc civ ramane valabila sanctiunea decaderii
3. la stamutare si conflictele de competenta partile nu se citeaza

bobocu

Re: 3 grile

Post by bobocu » 02 Aug 2006, 19:18

bog28 wrote:1. Se poate dispune amanarea cauzei pentru:
a) nelegalitatea procedurii de citare;
b) implinirea lipsurilor referitorare la capacitatea de exercitiu sau dovada calitatii de reprezentant;
c) lipsa de aparare invocata de una din parti.

2. La prima zi de infatisare, paratul:
a) daca nu a depus intampinare, arata exceptiile pe care intelege sa le inovce si probele ce doreste sa fie administrate;
b) poate solicita introducerea unui tert in proces sub forma chemarii in judecata a altei persoane;
c) poate chema in garantie sau poate arata titlularul dreptului.

3. In procesul civil nu este obligatorie intotdeauna citarea partilor la judecata:
a) conflictelor de competenta;
b) suspendarii judecatii in caz de stramutare;
c) asigurarii dovezilor;
d) ordonantei presedentiale.

eu zic ca aceste grile nu pun probleme "de fond", ci "de forma" :arrow: modul in care sunt formulate. :mrgreen: :mrgreen:

:fluierat: :cafea:
deci eu zic asa
1. a,b,c,
2.a,b,c,
3. c,d

bog28

Post by bog28 » 02 Aug 2006, 19:21

1. la pct unu nu gasesc, am rasfoit toata cartea
- cauta in Cod, art.107.
nu se citeaza pt conflictele de competenta
dar la stramutare ? vezi 40(2) C.p.c.
2. sanctiunea nepunerii intampinarii - decaderea paratului din dreptul de a mai propune probe in aparare si de a invoca exceptii de procedura relative.
- pai daca nu a depus intampinare, mai poate face actele de la punctele a, b,c ?
...Voineag este de vina
- am vazut si eu raspunsurile lui Voineag...si tocmai de aia am postat grilele, pentru ca mi se par discutabile

bobocu

Post by bobocu » 02 Aug 2006, 19:27

- pai daca nu a depus intampinare, mai poate face actele de la punctele a, b,c ?

la a) e discutabil dar b si c sunt clar bune pt ca intervine expresia "poate" deci in cazul in care intampinarea nu e obligatorie e totul ok.

bobocu

Post by bobocu » 02 Aug 2006, 19:28

Voineag ce zice la raspunsuri?

bog28

Post by bog28 » 02 Aug 2006, 19:29

@Bobocu:
1. amanarea e facultativa
2. sanctiunea nedepunerii intampinarii e decaderea din dreptul de a propune probe si de a ridica exceptii. A mai fost discutata problema asta pe acest topic si in principiu lumea a cazut de acord ca si in urma uiltimelor modificari ale codului de proc civ ramane valabila sanctiunea decaderii
3. la stamutare si conflictele de competenta partile nu se citeaza
1. amanarea pentru lipsa de procedura nu e facultativa, ci obligatorie (art.107 C.p.c.) :arrow: deci cum merge asta cu formularea "se poate" ?

2. corect, daca nu depui intampinare esti decazut :arrow: mai poti invoca exceptiile realtive sau mai poti folosi art.57 si 65 la prima zi de infatisare ?

3. bun, la cele doua partile nu se citeaza :arrow: fata de formularea grilei "nu este obligatorie intotdeauna citarea", de ce ar fi corecte a si b ?

bog28

Post by bog28 » 02 Aug 2006, 19:31

bobocu - bobocel :arrow: sunteti doi useri diferitti :x :x :x :grin: :grin:

bobocu

Post by bobocu » 02 Aug 2006, 19:35

1. corect e de discutat, daca vrei sa despici firu in 8 nu mai pui de bun a, dar ...........totusi
3. pai a si b nu sunt corecte

bog28

Post by bog28 » 02 Aug 2006, 19:35

Voineag zice cum a scris(copiat :grin: ) prima data bobocel:
1. A B C
2. A B C
3. A B C D

bobocu

Post by bobocu » 02 Aug 2006, 19:37

bog28 wrote:bobocu - bobocel :arrow: sunteti doi useri diferitti :x :x :x :grin: :grin:
da suntem diferiti

bog28

Post by bog28 » 02 Aug 2006, 19:38

@bobocu
1. corect e de discutat, daca vrei sa despici firu in 8 nu mai pui de bun a, dar ...........totusi
-de ce s-ar despika firunn 8?

cum ai aratat si tu aici
la a) e discutabil dar b si c sunt clar bune pt ca intervine expresia "poate" deci in cazul in care intampinarea nu e obligatorie e totul ok.
, uneori nuanta data de "poate" este esentiala?
l3. pai a si b nu sunt corecte
- Voineag zice ca ar fi

Post Reply