Am fost angajata la o unitate de invatamant apoi am ramas in concediu de ingrijire a copilului,
Am participat la un concurs pentru un alt post, in acelasi domeniu, si am inceput serviciul cu 3 saptamani mai repede adica m-am angajat in alta parte as zice desi si scoala asta apartine tot de inspectoratul care a eliberat decizia de concediu pt ingrijire.
M-am angajat cu 01.04.2006.
Intrebare:CAND AM DREPTUL LA CONCEDIU DE ODIHNA? EXISTA VREO LEGE IN CARE SA SE PRECIZEZE DUPA CE PERIOADA SE ACORDA ACEST DREPT?
Trebuie sa-mi duc fetita la aerosol natural iar CM nu mi se da pt asta. CUM SA PROCEDEZ?
MULTUMESC MULT!
VA ROG UN RASPUNS URGENT
Daca pina la data 01.04.06 nu ati mai fost angajata nicaieri atunci nu vad nici un impediment sa aveti dreptul la CO din prima zi, corespunzator intervalului 01.04.06 - 31.12.06.
Daca ati avut CIM in perioada 01.01.06 - 01.04.06 aveti dreptul la CO, tot din prima zi, corespunzator dreptului de CO pentru intregul an , din care se scad zilele efectuate.
Daca sunteti cadru didactic atunci sunt impuneri legale privitor la efectuarea CO pe perioada cursurilor.
Daca aveti un sef de personal "dificil" atunci ii cereti sa va motiveze respingerea CO si ii sugerati ca veti uza de drepturile dvs, inclusiv in instanta, daca respingerea este nemotivata ori netemeinica. Exista, din pacate, cutuma potrivit careia poti lua CO numai dupa ce ai muncit, dar nu am vazut nici o justificare in drept.
Daca ati avut CIM in perioada 01.01.06 - 01.04.06 aveti dreptul la CO, tot din prima zi, corespunzator dreptului de CO pentru intregul an , din care se scad zilele efectuate.
Daca sunteti cadru didactic atunci sunt impuneri legale privitor la efectuarea CO pe perioada cursurilor.
Daca aveti un sef de personal "dificil" atunci ii cereti sa va motiveze respingerea CO si ii sugerati ca veti uza de drepturile dvs, inclusiv in instanta, daca respingerea este nemotivata ori netemeinica. Exista, din pacate, cutuma potrivit careia poti lua CO numai dupa ce ai muncit, dar nu am vazut nici o justificare in drept.
Exista niste norme metodologice privind efectuarea CO al personalului didactic din invatamant, emise in aplicarea art.103 din L.128/1997 si a HG 250/1992, republicata, cf. carora "in cazul in care angajarea s-a facut dupa inceperea anului scolar, durata CO este proportionala cu perioada cuprinsa intre data angajarii si sfarsitul anului scolar, cate 6,5 zile calendaristice pentru fiecare luna integral lucrata";prevederea e valabila atat pt. titulari, cat si pt. suplinitori;si bineinteles, numai in perioada vacantelor se poate lua CO;dar si in vacante sunt perioade cu activitate-depinde daca e liceu sau sc. gen.( mai sunt examene, per. de inscrieri, mai functioneaza comisii de inventariere etc.)-si nu toata vacanta este libera.Programarea CO se face prin decizie a conducerii institutiei de invatamant, pt. intregul personal.Adica adresezi o cerere directorului si-i spui ce doresti.
Pt. personalul nedidactic, s-a dezbatut problema pe vreo 2 topicuri, chiar de curand, gasesti repede.
Pt. personalul nedidactic, s-a dezbatut problema pe vreo 2 topicuri, chiar de curand, gasesti repede.
Din Normele Metodologice pe care le-am pomenit mai sus,
"Personalul didactic auxiliar beneficiaza de CO stabilit prin lege, la care se adauga, cf.art. 103 lit. f din L.128/1997, un supliment de 10 zile lucratoare, in functie de calitatea activitatii desfasurate.Numarul zilelor de concediu de odihna acordate suplimentar, se stabileste si se aproba anual de consiliul de adm.", iar efectuarea CO se face in afara perioadelor de activitate didactica, deci tot in vacante.
Nu vad nici o problema in a-ti lua CO.Si mai e un aspect - intr-o scoala, vb cu directorul f. usor si-i spui care e problema, nu astepti vreo zi de audienta, nu trebuie sa stai la vreo coada...fa o cerere si gata;iar daca nu e o perioada buna de plecat din scoala, stai de vb si vezi cum se poate aranja;vacanta e lunga...
"Personalul didactic auxiliar beneficiaza de CO stabilit prin lege, la care se adauga, cf.art. 103 lit. f din L.128/1997, un supliment de 10 zile lucratoare, in functie de calitatea activitatii desfasurate.Numarul zilelor de concediu de odihna acordate suplimentar, se stabileste si se aproba anual de consiliul de adm.", iar efectuarea CO se face in afara perioadelor de activitate didactica, deci tot in vacante.
Nu vad nici o problema in a-ti lua CO.Si mai e un aspect - intr-o scoala, vb cu directorul f. usor si-i spui care e problema, nu astepti vreo zi de audienta, nu trebuie sa stai la vreo coada...fa o cerere si gata;iar daca nu e o perioada buna de plecat din scoala, stai de vb si vezi cum se poate aranja;vacanta e lunga...