citatie

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
ilepop

citatie

Post by ilepop » 24 Jul 2006, 10:15

va rog sa-mi spuneti ce se poate face daca in cazul in care te afli intr-un penitenciar aprope de casa si iti soseste citatie pt. proces civil de la Bucuresti sa nu ramai in penitenciarul la care te muta pe perioada procesului. Exista posibilitatea ca sa te duca si sa te readuca la penitenciarul unde te aflii initial pe perioada cat dureaza procesul?

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 24 Jul 2006, 13:22

Depinde de distanta,de mijloacele lor/posibilitatile de transport,dar mai ales depinde de organizarea interna,pe care n-o stiu.
In orice caz,stiu ca unii detinuti cer familiei/prietenilor sa le intenteze procese la instanta locului de detentie,pentru a fi tinuti acolo pe perioada executarii.(la pedepsele definitive).

ilepop

citatie

Post by ilepop » 25 Jul 2006, 10:51

multumesc
dar pe ce motive sunt dati in judecata?

dellutza

Post by dellutza » 25 Jul 2006, 19:13

Cel mai des pentru abuz de incredere (213 C.Pen), loviri sau cereri de intreruperea executarii pedepsei vadit neintemeiate.

ilepop

citatie

Post by ilepop » 26 Jul 2006, 08:11

si daca citatia ajunge dupa ce a fost transferat la noul penitenciar, se poate intoarce la vechiul? de care penitenciar va apartine in situatia aceasta?

Francesca

Post by Francesca » 26 Jul 2006, 16:43

depinde pentru ce fel de cauza este chemat la cealalta instanta si de adresele pe care le fac judecatorii de acolo.

Av. Simona Leoveanu

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 26 Jul 2006, 21:35

Daca e citat intr-o cauza penala,prezenta detinutului e obligatorie.Si in cauzele civile ii aduc,de obicei...
In fapt,daca termenele de judecata in cele doua dosare aflata in instante diferite se succed prea aproape,se cam amana cauza ,ca nu-i transfera chiar ca la nnnavetann.(vine raspuns la dosar ca nnare afaceri judiciarenn la instanta x).

ilepop

Post by ilepop » 02 Aug 2006, 11:54

daca obiectul dosarului este "somatie de plata " OG5/2001 (civil) si termenul din citatie este anterior termenului citatiei care determina mutarea la alt penitenciar tot pentru un proces civil merge?

Post Reply