Are cineva idee despre vreo solutie in care s-a admis calitatea de subiect pasiv al infractiunii de calomnie pentru persoana juridica???
Si o eventuala argumentatie?
Multumesc!
Calomnie - subiectul pasiv
Am avut eu un caz in care parte vatamata era o persoane juridica , dar am invocat exceptia la primul termen de judecata, si instanta a achitat inculpatul in baza 10 lit. b.
Cam toti profesorii de procedura sunt de acord ca persoana juridica nu poate sta in judecata ca si parte vatamata.
Si ca un sfat eu zic sa nu te mai zbati ca din 12 08 06 se abroga.
Cam toti profesorii de procedura sunt de acord ca persoana juridica nu poate sta in judecata ca si parte vatamata.
Si ca un sfat eu zic sa nu te mai zbati ca din 12 08 06 se abroga.
Observer imi cer scuze ca revin insa sunt nelamurit de ce din august se abroga. E vorba cumva de dispozitiile noului cod penal? Pentru ca nu prea am de a face cu penalul si nu am apucat sa citesc complet noul cod.
Iar referitor la exceptie, exact la asta ma gandeam si eu, ca la primul termen mi se va invoca lipsa calitatii procesuale si la revedere. In fine, si mie mi se pare o cauza lipsita de sens insa sefii mei insista in directia asta.
Multumesc!
Iar referitor la exceptie, exact la asta ma gandeam si eu, ca la primul termen mi se va invoca lipsa calitatii procesuale si la revedere. In fine, si mie mi se pare o cauza lipsita de sens insa sefii mei insista in directia asta.
Multumesc!

prin Legea 278/2006 Codul penal a fost modificat. Potrivit acestei legi art 205 si 206 din Codul penal se abroga.
Prevederile legii 278 /2006 intra in vigoare in 12.08.2006. deci nu mai are rost sa incerci pe penal.
Daca lucrurile sunt evidente , poti cere pe cale civila condamnarea la daune dar trebuie deovedite si mai ales se timbreaza la valoare.
Prevederile legii 278 /2006 intra in vigoare in 12.08.2006. deci nu mai are rost sa incerci pe penal.
Daca lucrurile sunt evidente , poti cere pe cale civila condamnarea la daune dar trebuie deovedite si mai ales se timbreaza la valoare.