Buna ziua!
as avea si eu o probeleme , adica o speta :
am introdus cerere de deschidere a procedurii de faliment la care am atasata pe langa documentele din care sa rezulte ca am o creanta certa , lichida si exigibila si un certificat de le registrul comertului din care rezulta ca stadiul in care se afla firma debitoare, adica cu activitate.la dosar s-a prezentat un lichidator care a solicitat respingerea cerererii de deschidere a falimentului cu motivarea ca debitoarea este dizolvata in temeiul art 227 lit d din l31/90, ca urmare a hotararii adunarii generale a asociatilor si depune un certificat de la registru ,cu o data ulterioara celui depus de noi din care rezulta ca societatea este in lichidare.jud.sindic respinge cererea motivand ca dizolvarea unei societati cu raspundere limitata cu asociat unic atrage transmiterea universala a patrimoniului catre asociatul unic si ca L64/95 nu include printre categoriile de persoane aflate in insolventa si societatiile dizolvate.
nu mai am ce sa fac decat sa fac recurs, dar nu prea stiu ce sa scriu.va rog sa ma jutati cu pareri .va multumesc anticipat.
L64/95 versus L31/90
eu nu inteleg ce vrei tu.....
judele ti-a dat mura in gura... "[...] respinge cererea motivand ca dizolvarea unei societati cu raspundere limitata cu asociat unic atrage transmiterea universala a patrimoniului catre asociatul unic [...]"
oare nu-i mai comod sa-ti iei creanta si sa ii ceri asociatului unic sa ti-o plateasca? ca acum obligatia este a lui, prin efectul dizolvarii...
intelegi unde bat?
daca are de unde, ok
daca nu, il executi pe bunurile lui personale, ca e o transmitere universala, fara separatie de patrimonii....
daca nu mai are brusc nici un bun, vezi si tu ce frauda creditorilor a facut asta de-au disparut toate ca prin minune....
de-astea, asa...
judele ti-a dat mura in gura... "[...] respinge cererea motivand ca dizolvarea unei societati cu raspundere limitata cu asociat unic atrage transmiterea universala a patrimoniului catre asociatul unic [...]"
oare nu-i mai comod sa-ti iei creanta si sa ii ceri asociatului unic sa ti-o plateasca? ca acum obligatia este a lui, prin efectul dizolvarii...
intelegi unde bat?
daca are de unde, ok
daca nu, il executi pe bunurile lui personale, ca e o transmitere universala, fara separatie de patrimonii....
daca nu mai are brusc nici un bun, vezi si tu ce frauda creditorilor a facut asta de-au disparut toate ca prin minune....
de-astea, asa...
Re: L64/95 versus L31/90
Judele este putin in eroare. Conf. art.260 al.4 din L 31 "Lichidarea nu libereaza pe asociati si nu impiedica deschiderea procedurii de faliment a societatii."alguesa wrote: .la dosar s-a prezentat un lichidator care a solicitat respingerea cerererii de deschidere a falimentului cu motivarea ca debitoarea este dizolvata in temeiul art 227 lit d din l31/90, ca urmare a hotararii adunarii generale a asociatilor si depune un certificat de la registru ,cu o data ulterioara celui depus de noi din care rezulta ca societatea este in lichidare.jud.sindic respinge cererea motivand ca dizolvarea unei societati cu raspundere limitata cu asociat unic atrage transmiterea universala a patrimoniului catre asociatul unic si ca L64/95 nu include printre categoriile de persoane aflate in insolventa si societatiile dizolvate.
Dizolvarea unui SRL cu asoc . unic se face fara lichidare (administrativa n.s), in conditiile art.236 din L 36/1991 avand ca efect transmiterea universala a patrimoniului societatii catre asoc unic., la data expirarii term. de introducere a opozitiei ori la data la care a devenit irevocabila hot. de respingere a opozitiei.Totodata, societatea isi inceteaza existenta (fiind radiata) concomitent cu transmiterea patrimoniului catre asoc. unic.
In speta, desi s-a dizolvat soc, aceasta a intrat in lichidare (fiind numit un lichidator). Societatea nu s-a radiat. Sunt deci aplicabile disp. art.260 al.4.
In pezent, vorbim despre Legea 85/2006 , L 64/1995 fiind abrogata.