divort

Familiei
Post Reply
ibag

divort

Post by ibag » 01 Sep 2004, 11:51

Buna ziua. Sunt noua pe forum si am incercat sa accesez din modele o cere de divort si una de partaj, dar in momentul cand incerc sa vizualizez cererile sunt anuntata ca fisierele sunt eronate. Va intreb cum as putea sa intru si eu in posesia unor astfel de modele, caci am mare trebuinta de ele.
Sunt casatorita de 21 de ani si de 4 ani si jumatate sunt despartita in fapt de sotul meu. Relatiile sunt atat de reci incat din tot acest timp nici macar nu ne salutam, cu toate ca am locuit in acelasi apartament. Din 20.12.2003 m-am mutat impreuna cu fica mea care are 19 ani la parintii mei. As vrea sa divortez si nu stiu cum sa procedez. Venitul meu lunar este foarte mic si nu imi pot permite sa imi angajez un avocat. Asa ca va rog frumos daca poate cineva sa ma indrume, sa imi explice care sunt pasii de urmat. Mentionez ca vreau sa fac si partajul in acelasi timp cu divortul. Eu in aceasta casatorie am adus si bunuri pe care le-am avut date de parinti si altele cumparate de mine. Impreuna am cumparat apartamentul in care am locuit. El s-a exprimat ca divortul nu-l deranjeaza, dar apartamentul nu vrea sa il vindem si sa impartim banii.
Va multumesc anticipat.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 01 Sep 2004, 14:31

subsemnata.... domiciliata in....(adresa completa) chem in judecata pe.... cu domiciliul in....., pentru ca in contradictoriu cu acesta si in baza probelor ce le voi administra sa dispuneti desfacerea casatoriei noastre incheiate de Primaria.... la data de.... si trecuta in Registrul starii civile sub nr.,...(astea le iei din certif casat)

MOTIVE
In fapt: m-am casatorit cu paratul la data de...
din casatoria noastra au rezultat minorii..... (sau nu au rezultat copii minori)
in ultimul timp relatiile de familie s-au deteriorat grav pentru ca.....

Pentru motivele de mai sus va rig sa admiteti cererea, sa dispuneti desfacerea casatoriei, revenirea subsemnatei la numele avut anterior casatoriei si anume acela de...., incredintarea minorilor.... spre crestere si educare subsemnatei si obligarea paratului la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorului

Inteleg sa ma folosesc de proba cu acte si martori

____
se depune in 4 exemplare, unul pentru instanta, unul pentru parat si cate unul pentru autoritatea tutelara de domiciliu a dvs si a paratului.
Se taxeaza cu taxa timbru 342.000 lei si timbru judiciar 1500
pertajul va sfatuiesc sa-l faceti separat ca oricum instanta va dispune disjungerea in vederea solutionarii separate, dupa pronuntarea divortului.
la partaj va sfatuiesc sa faceti un efort si sa va luati avocat altminteri riscati sa ramaneti cam fara nimic

Post Reply