Parcare privata

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
dinu

Parcare privata

Post by dinu » 11 Jul 2006, 14:38

Salut,

Nu stiu daca postez la locul potrivit, dar va rog sa imi dati un sfat cum ar fi cel mai bine de procedat in cazul in care cineva parcheaza pe o parcare proprietate privata sau obstructioneaza accesul in aceasta parcare si o face in mod repetat. Pe parcare este scris cu vopsea ca este o proprietate privata.

dellutza

Post by dellutza » 11 Jul 2006, 21:13

Cum adica e proprietate privata? Sau este un loc de parcare inchiriat de la ADP??

fira

Post by fira » 12 Jul 2006, 01:13

daca doar ai platit la adp nu este parcare privata si oricine are voie sa parcheze acolo, fiind in continuare domeniu public. daca vrei parcare privata cumpara o bucata de pamint si poti sa faci ce vrei cu ea.

dellutza: este impropriu spus "inchiriat" de la ADP. Inchirierea bunurilor apartinind domeniului public se face in conditiile legii nr.213/1998.
Ce se intimpla acum cu parcarile de resedinta e o struto-camila din punct de vedere juridic, practic cel ce plateste la ADP nu are absolut nici un drept asupra locului respectiv.

krisstina

Post by krisstina » 12 Jul 2006, 07:07

Si de ce plateste?

fira

Post by fira » 12 Jul 2006, 07:42

pentru ca asa a vazut la altii.

danutza

Post by danutza » 12 Jul 2006, 09:47

si adp-ul de ce incaseaza?

fira

Post by fira » 12 Jul 2006, 10:02

te pui cu functionarul roman?
in bucuresti cel putin exista niste HCL-uri care "reglementeaza" aiuristic situatia parcarilor de resedinta

modurile de exercitare prin altul a dreptului de proprietate publica sint doar cele enumerate si reglementate de Legea 213/1998.

poate cineva care se pricepe mai bine in domeniu sa ne lumineze mai bine.

dellutza

Post by dellutza » 12 Jul 2006, 11:37

Eu stiu ca atunci cand "platesti" la ADP, se pun placute, cu lacat, iar ceilalti nu mai au cum sa parcheze.

dinu

Post by dinu » 12 Jul 2006, 13:56

Poate nu m-am exprimat foarte bine, dar acea parcare este o parcela de pamant de 16 mp si am CF pe el, nu este inchiriat de la nici un ADP. S-a construit un bloc pe o proprietate privata, dupa care terenul ramas, vre-o cate sute de metri patrati a fost dezmembrat in mai multe parcele de 16 mp in asa fel incat sa se poate face accesul auto la fiecare dupa care au fost frumos amenajate, si s-au vandut proprietarilor care au cumparat apartamente in bloc. Problema e ca in jur sunt si alte blocuri, si cum e criza cronica de parcari prin cartiere unii soferi mai cu tupeu intra si parcheaza pe aceste parcari.

aho

Post by aho » 12 Jul 2006, 14:02

administrativ si simplu, chestie de organizare, nu puteti inchide parcarea prin construirea unui gard ?

juridic, actiune posesorie.

dinu

Post by dinu » 12 Jul 2006, 15:19

Incerc sa rezolv problema prin a-mi construi garaj, si am depus la primarie dosarul pentru obtinerea certificatului de urbanism pentru a construi garaj, si inca astept raspuns, dar din cate mi-a zis functionarul care mi-a primit dosarul studiind un pic situatia a zis ca nu am sanse sa i-mi dea autorizatie de constructie pentru asa ceva acolo. Dar pentru a ingradi o proprietate nu am nevoie de autorizatie de constructie?

myado

Post by myado » 12 Jul 2006, 15:46

si adp-ul de ce incaseaza?
nu numai ca romanul plateste ca a vazut la altii...caci asa s-a intamplat si cu parcarea noastra; ne-am saturat sa vina diversi sa parcheze pe locurile nnnoastrenn si s-a gasit o minte luminata care sa vina cu ideea de a merge voluntar la adp sa platim (2 000 vechi/zi) in ideea sa ne putem certa/batea nnlegalnncu intrusii. binenteles ca am platit la inceputul petrecerii pe un an si apoi pe urmatorii 2 ani nu am mai platit...moment in care, adp ul mi-a trimis o frumoasa scrisoare acasa prin care ma intreba daca mai vreau sa beneficiez de acel loc de parcare ca daca nu...il distribuie altcuiva...so?

fira

Post by fira » 12 Jul 2006, 15:51

s-ar rezolva mult mai usor daca de comun acord cu toti proprietarii ati instala o bariera de acces controlata radio, asa cum exista la diverse institutii. in felul asta fiecare proprietar va avea telecomanda sa si nu vor putea intra alte persoane pe terenul respectiv.

danutza

Post by danutza » 12 Jul 2006, 15:52

dellutza wrote:Eu stiu ca atunci cand "platesti" la ADP, se pun placute, cu lacat, iar ceilalti nu mai au cum sa parcheze.
n-am studiat problema, insa am auzit, la tv, pe unun de la adp zicand ca sunt ilegale acele "T"-uri cu lacat; am auzit asta chiar acum cateva zile, cand s-a intamplat nu-sh-ce accident din cauza "sistemelor" (fie T-uri, fie lanturi, s.a.) de protectie a locurilor de parcare, sisteme inventate de ... platitorii la adp, platitori care, zice fira, ca n-au nici un drept; trist tare, daca-i adevarat ce zice fira :mrgreen:

noroc ca nu mi-am "luat" loc de parcare; caci taman ma gandeam sa...,
dar aman pana noi avea timp sa citesc despre...

fira

Post by fira » 12 Jul 2006, 15:58

pai daca poti, ia-ti, ca vecinii sint habarnisti si cind vad foaia de la adp nu mai comenteaza :)

Post Reply